چگونه می‌توان توفیق مشاهده سیمای امام زمان (عج) را به دست آورد؟
امام زمان (عج) بنا به مصلحتی که خدا می‌داند، از دیدگان منتظران و مشتاقانش پنهان گشته و تقدیر چنین است که تا وقت ظهور، دیده‌ای او را نبیند مگر آن که رازداری کند یعنی از فیض دیدار خبر نمی‌دهد وگرنه به گفته حضرت و نیز احادیث مشهور، مدعی دیدار، تکذیب خواهد شد.(1) نظریات علما و فقها بنا به تفاسیر و تحلیل‌هایی که از توقیعات شریف دارند، درباره مشاهده سیمای نورانی حضرت مهدی (عج) متفاوت است. بعضی مشاهده حضوری همراه با شناخت را ممکن نمی‌دانند، ولی عده‌ای دیگر بر این عقیده‌اند که در موارد خاصی حضرت در مقابل دیدگان بعضی از خواص ظاهر می‌شوند و چنین دیداری مکتوم و مخفی می‌ماند. شیعیان اکنون در موقعیتی هستند که جمال آفتاب‌گون حضرت مهدی (عج) را مشاهده نمی‌کنند. آن نور چون خورشید در روز ابری در حجاب مستور است اما از گرما و نور آن، استفاده لازم را می‌برند. هر کس فراخور حال خود از قلب خویش می‌تواند معبری باز کند و هر چه بیشتر در کسب تقوای الهی کوشش کند و یک قدم به ساحت مقدس آن امام بزرگوار نزدیک‌تر شود. به یقین آن چه دیده دل بیند، اشتیاق و لذتش با دیدن به چشم ظاهر غیر قابل قیاس می‌باشد. مهم‌ترین وظیفه انسان‌ها در عصر غیبت، شناخت امام زمان (عج) و در انتظار فرج حضرت است. این برترین و بافضیلت‌ترین عمل در عصر غیبت است. پیامبر اکرم (ص) فرمود: (باید به دنبال این که چگونه می‌توان جمال نورانی امام زمان (عج) را مشاهده کرد نباشیم، بلکه باید ببینم وظیفه ما در عصر غیبت چیست و چگونه می‌توان یار حضرت بود.)(2) بر فرض امکان دبدار امام زمان (عج)، این دیدار، به داشتن شرایطی مقید می‌شود که مهم‌ترین آن انجام واجبات و ترک محرمات و رسیدن به مقامی از خلوص است که بتوان به حریم آن امام همام راه یافت. پی‌نوشت‌ها: 1. آخرین توقیع شریف حضرت مهدی (عج)، خطاب به آخرین نماینده خاص خود برگرفته از مجله حوزه ویژه امام زمان (عج)، شماره 71- 7 ص 76 2. بحارالانوار، ج 52، ص 128
عنوان سوال:

چگونه می‌توان توفیق مشاهده سیمای امام زمان (عج) را به دست آورد؟


پاسخ:

امام زمان (عج) بنا به مصلحتی که خدا می‌داند، از دیدگان منتظران و مشتاقانش پنهان گشته و تقدیر چنین است که تا وقت ظهور، دیده‌ای او را نبیند مگر آن که رازداری کند یعنی از فیض دیدار خبر نمی‌دهد وگرنه به گفته حضرت و نیز احادیث مشهور، مدعی دیدار، تکذیب خواهد شد.(1)
نظریات علما و فقها بنا به تفاسیر و تحلیل‌هایی که از توقیعات شریف دارند، درباره مشاهده سیمای نورانی حضرت مهدی (عج) متفاوت است. بعضی مشاهده حضوری همراه با شناخت را ممکن نمی‌دانند، ولی عده‌ای دیگر بر این عقیده‌اند که در موارد خاصی حضرت در مقابل دیدگان بعضی از خواص ظاهر می‌شوند و چنین دیداری مکتوم و مخفی می‌ماند.
شیعیان اکنون در موقعیتی هستند که جمال آفتاب‌گون حضرت مهدی (عج) را مشاهده نمی‌کنند. آن نور چون خورشید در روز ابری در حجاب مستور است اما از گرما و نور آن، استفاده لازم را می‌برند. هر کس فراخور حال خود از قلب خویش می‌تواند معبری باز کند و هر چه بیشتر در کسب تقوای الهی کوشش کند و یک قدم به ساحت مقدس آن امام بزرگوار نزدیک‌تر شود. به یقین آن چه دیده دل بیند، اشتیاق و لذتش با دیدن به چشم ظاهر غیر قابل قیاس می‌باشد.
مهم‌ترین وظیفه انسان‌ها در عصر غیبت، شناخت امام زمان (عج) و در انتظار فرج حضرت است. این برترین و بافضیلت‌ترین عمل در عصر غیبت است.
پیامبر اکرم (ص) فرمود: (باید به دنبال این که چگونه می‌توان جمال نورانی امام زمان (عج) را مشاهده کرد نباشیم، بلکه باید ببینم وظیفه ما در عصر غیبت چیست و چگونه می‌توان یار حضرت بود.)(2)
بر فرض امکان دبدار امام زمان (عج)، این دیدار، به داشتن شرایطی مقید می‌شود که مهم‌ترین آن انجام واجبات و ترک محرمات و رسیدن به مقامی از خلوص است که بتوان به حریم آن امام همام راه یافت.

پی‌نوشت‌ها:
1. آخرین توقیع شریف حضرت مهدی (عج)، خطاب به آخرین نماینده خاص خود برگرفته از مجله حوزه ویژه امام زمان (عج)، شماره 71- 7 ص 76
2. بحارالانوار، ج 52، ص 128





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین