آیا همه کسانی که برای یاری امام زمان (عج) رجعت می‌کنند، از افراد صالح هستند؟
شرح پرسش: بعد از ظهور امام زمان (عج)، عده‌ای از افراد صالح از عالم برزخ فراخوانده می‌شوند و جزو یاران حضرت می‌گردند. آیا اعمال این افراد دوباره ثبت می‌گردد و در قیامت از آنها بازخواست می‌گردد؟ آیا دوباره درد جان کندن و فشار قبر دارند؟ آیا گناه و عصیان در آن جامعه وجود دارد؟ پاسخ: پس از ظهور حضرت ولی عصر (عج)، عده‌ای بسیار محدود از اولیای خدا که در طهارت روح، ایمان قلبی، اشتیاق به ظهور و سایر فضایل اخلاقی، منحصر به فرد بوده‌اند، سر از خاک برمی‌دارند و اصطلاحاً رجعت می‌کنند و به جمع یاوران حضرت می‌پیوندند. عده‌ای از ایشان در رکاب حضرت به شهادت می‌رسند و عده‌ای به مرگ طبیعی از دنیا خواهندرفت. بدین ترتیب آنها دوبار زندگی در جهان را تجربه خواهند کرد. از این روی تابع قانون آن خواهند بود. در نیتجه، اعمال آنان مانند گذشته ثبت و ضبط می‌گردد. اما چون جز خیر از ایشان سر نمی‌زند، بازخواست عذاب قیامت، جان کندن در حال احتضار و فشار قبر چندان برایشان معنا و مفهومی ندارد و مسلّماً میان حیات و ممات آنان با انسان‌های معمولی تفاوت وجود دارد(1). درباره‌ی وجود گناه در چنان جامعه‌ای باید بگوییم که متأسفانه در آن جامعه گناه و عصیان وجود دارد، منتهی در حد افراد و گروه‌ها است، نه به طور وسیع و عالم‌گیر. پی نوشت: 1. تاریخ مابعد الظهور، سیدمحمد صدر، چاپ بیروت. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
عنوان سوال:

آیا همه کسانی که برای یاری امام زمان (عج) رجعت می‌کنند، از افراد صالح هستند؟


پاسخ:

شرح پرسش:
بعد از ظهور امام زمان (عج)، عده‌ای از افراد صالح از عالم برزخ فراخوانده می‌شوند و جزو یاران حضرت می‌گردند. آیا اعمال این افراد دوباره ثبت می‌گردد و در قیامت از آنها بازخواست می‌گردد؟ آیا دوباره درد جان کندن و فشار قبر دارند؟ آیا گناه و عصیان در آن جامعه وجود دارد؟

پاسخ:
پس از ظهور حضرت ولی عصر (عج)، عده‌ای بسیار محدود از اولیای خدا که در طهارت روح، ایمان قلبی، اشتیاق به ظهور و سایر فضایل اخلاقی، منحصر به فرد بوده‌اند، سر از خاک برمی‌دارند و اصطلاحاً رجعت می‌کنند و به جمع یاوران حضرت می‌پیوندند. عده‌ای از ایشان در رکاب حضرت به شهادت می‌رسند و عده‌ای به مرگ طبیعی از دنیا خواهندرفت. بدین ترتیب آنها دوبار زندگی در جهان را تجربه خواهند کرد. از این روی تابع قانون آن خواهند بود. در نیتجه، اعمال آنان مانند گذشته ثبت و ضبط می‌گردد. اما چون جز خیر از ایشان سر نمی‌زند، بازخواست عذاب قیامت، جان کندن در حال احتضار و فشار قبر چندان برایشان معنا و مفهومی ندارد و مسلّماً میان حیات و ممات آنان با انسان‌های معمولی تفاوت وجود دارد(1).
درباره‌ی وجود گناه در چنان جامعه‌ای باید بگوییم که متأسفانه در آن جامعه گناه و عصیان وجود دارد، منتهی در حد افراد و گروه‌ها است، نه به طور وسیع و عالم‌گیر.

پی نوشت:
1. تاریخ مابعد الظهور، سیدمحمد صدر، چاپ بیروت.

منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین