شرح پرسش: بعد از ظهور امام زمان (عج)، عدهای از افراد صالح از عالم برزخ فراخوانده میشوند و جزو یاران حضرت میگردند. آیا اعمال این افراد دوباره ثبت میگردد و در قیامت از آنها بازخواست میگردد؟ آیا دوباره درد جان کندن و فشار قبر دارند؟ آیا گناه و عصیان در آن جامعه وجود دارد؟ پاسخ: پس از ظهور حضرت ولی عصر (عج)، عدهای بسیار محدود از اولیای خدا که در طهارت روح، ایمان قلبی، اشتیاق به ظهور و سایر فضایل اخلاقی، منحصر به فرد بودهاند، سر از خاک برمیدارند و اصطلاحاً رجعت میکنند و به جمع یاوران حضرت میپیوندند. عدهای از ایشان در رکاب حضرت به شهادت میرسند و عدهای به مرگ طبیعی از دنیا خواهندرفت. بدین ترتیب آنها دوبار زندگی در جهان را تجربه خواهند کرد. از این روی تابع قانون آن خواهند بود. در نیتجه، اعمال آنان مانند گذشته ثبت و ضبط میگردد. اما چون جز خیر از ایشان سر نمیزند، بازخواست عذاب قیامت، جان کندن در حال احتضار و فشار قبر چندان برایشان معنا و مفهومی ندارد و مسلّماً میان حیات و ممات آنان با انسانهای معمولی تفاوت وجود دارد(1). دربارهی وجود گناه در چنان جامعهای باید بگوییم که متأسفانه در آن جامعه گناه و عصیان وجود دارد، منتهی در حد افراد و گروهها است، نه به طور وسیع و عالمگیر. پی نوشت: 1. تاریخ مابعد الظهور، سیدمحمد صدر، چاپ بیروت. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
شرح پرسش:
بعد از ظهور امام زمان (عج)، عدهای از افراد صالح از عالم برزخ فراخوانده میشوند و جزو یاران حضرت میگردند. آیا اعمال این افراد دوباره ثبت میگردد و در قیامت از آنها بازخواست میگردد؟ آیا دوباره درد جان کندن و فشار قبر دارند؟ آیا گناه و عصیان در آن جامعه وجود دارد؟
پاسخ:
پس از ظهور حضرت ولی عصر (عج)، عدهای بسیار محدود از اولیای خدا که در طهارت روح، ایمان قلبی، اشتیاق به ظهور و سایر فضایل اخلاقی، منحصر به فرد بودهاند، سر از خاک برمیدارند و اصطلاحاً رجعت میکنند و به جمع یاوران حضرت میپیوندند. عدهای از ایشان در رکاب حضرت به شهادت میرسند و عدهای به مرگ طبیعی از دنیا خواهندرفت. بدین ترتیب آنها دوبار زندگی در جهان را تجربه خواهند کرد. از این روی تابع قانون آن خواهند بود. در نیتجه، اعمال آنان مانند گذشته ثبت و ضبط میگردد. اما چون جز خیر از ایشان سر نمیزند، بازخواست عذاب قیامت، جان کندن در حال احتضار و فشار قبر چندان برایشان معنا و مفهومی ندارد و مسلّماً میان حیات و ممات آنان با انسانهای معمولی تفاوت وجود دارد(1).
دربارهی وجود گناه در چنان جامعهای باید بگوییم که متأسفانه در آن جامعه گناه و عصیان وجود دارد، منتهی در حد افراد و گروهها است، نه به طور وسیع و عالمگیر.
پی نوشت:
1. تاریخ مابعد الظهور، سیدمحمد صدر، چاپ بیروت.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] آیا حضرت مهدی (ع) هم رجعت میکنند؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) در کجا ظهور میکنند؟
- [سایر] آیا هنگام ظهور امام زمان (عج) همه مردم ایشان را یاری مینمایند؟
- [سایر] امام زمان (عج) چگونه با خداوند مناجات میکنند؟
- [سایر] چرا امام زمان (عج) در عصر غیبت پنهان زندگی میکنند؟
- [سایر] آیا یاران خاص امام زمان (عج) با هم زندگی میکنند؟
- [سایر] آیا یاران حضرت مهدی (عج) مخفیانه زندگی میکنند؟
- [سایر] آیا رجعت مؤمنان در زمان امام زمان(عج) است؟
- [سایر] امام زمان(عج) از ما دعا می خواهند یا عمل صالح؟
- [سایر] باور و اعتقاد یهودیان نسبت به رجعت امام مهدی (عج) چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] السلام علیْک ایها النبی و رحْمة الله و برکاته: سلام بر توای پیغمبر و رحمت خدا و برکات او بر تو باد. السلاْم علیْنا و علی عباد الله الصالحین: سلام بر ما و بر تمام بندگان صالح خدا. السلام علیْکمْ و رحْمة الله و برکاته: سلام بر شما ای جمعیت نمازگزاران و رحمت و برکات او بر شما باد.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است نام خوبی برای نوزاد انتخاب نمایند و بهترین نامها، نامی است که معنای بندگی خداوند را برساند، مانند: (عبداللّه) و (عبدالرحیم) و (عبدالکریم)، یا نامهای انبیای عظام و ائمه معصومین علیهمالسلام به ویژه نام (محّمد) و (علی) را برای پسر برگزینند و برای دختر نامهای زنان صالح و شایسته به ویژه نام (فاطمه) بهتر است. حضرت امام صادق علیهالسلام از رسول اللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم نقل میکنند که آن حضرت فرمودند: (نامهای خوب را انتخاب کنید، زیرا شما را در قیامت با همان نامها مخاطب میسازند.)(1)
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [امام خمینی] "اشهد ان علیا ولی الله" جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعداز "اشهد ان محمدا رسول الله" به قصد قربت گفته شود. ترجمه اذان و اقامه "الله اکبر" یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند."اشهد ان لا اله الا الله" یعنی شهادت می دهم که غیر خدایی که یکتا و بی همتا است، خدای دیگری سزاوار پرستش نیست. "اشهد ان محمدا رسول الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبد الله صلی الله علیه و آله و سلم، پیغمبر و فرستاده خدا است. "اشهد ان علیا امیر المؤمنین ولی الله" یعنی شهادت می دهم که حضرت علی علیه الصلاة و السلام، امیر المؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. "حی علی الصلاه"یعنی بشتاب برای نماز. "حی علی الفلاح" یعنی بشتاب برای رستگاری. "حی علی خیرالعمل" یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. "قد قامت الصلاه" یعنی به تحقیق نماز برپا شد. "لا اله الا الله" یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بی همتا است.