طبق روایات یاران خاص حضرت مهدی علیه السلام، 313 نفر می باشند، که همگی از تربیت شدگان مکتب ولایت و از عاشقان دلباخته خاندان عصمت و طهارت هستند. غربال شدن آنان هم به این معنی است که آن کسانی که خالص هستند و کارهایشان جز رضای خدا نیست، جزو این 313 نفر یار خاص حضرت هستند که هنگام ظهور امام زمان علیه السلام، به گردش حلقه می زنند و به یاری آن حضرت می پردازند. از امام باقر علیه السلام نقل شده است که فرمودند: گویا اصحاب قائم را می بینم که تمام شرق و غرب عالم را تحت سیطره خود درآورده اند، در تمام دنیا چیزی نیست جز این که از آنها اطاعت می کند، حتی درندگان زمین و پرندگان شکاری نیز تلاش می کنند که رضایت آنان را جلب کنند چون یکی از آنها بر منطقه ای بگذرد آن قطعه زمین بر دیگر زمینها مباهات کند و گوید امروز یکی از یاران قائم بر روی من پای نهاد.) در حدیث دیگری در همین رابطه از امام باقر علیه السلام روایت شده که فرمودند: (قائم، 313 نفر را به تمام اقطار و اکناف عالم می فرستد، قبل از رفتن دست مبارکش را بر سینه و بین دو کتف آنها می کشد پس درهیچ حکمی فرو نمی مانند دیگر هیچ نقطه ای در روی زمین باقی نمی ماند، جز این که به یکتایی خدا و پیامبری رسول خدا در آن گواهی داده می شود.) البته شایان ذکر است که برحسب روایات وارده تعداد یاران امام زمان علیه السلام، منحصر در 313 نفر نیست، بلکه آنان یاران مخصوص حضرت هستند تا نیروی حضرت به ده هزار نفر نرسد آغاز به جنگ نخواهدکرد و علیالدوام به تعداد نیروهای آن حضرت افزوده خواهد شد و غلبه حضرت بر عالم هم ممکن است از طریق عادی و هم از طریق غیر عادی باشد، چنان که برای پیامبر این چنین بود. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
طبق روایات یاران خاص حضرت مهدی علیه السلام، 313 نفر می باشند، که همگی از تربیت شدگان مکتب ولایت و از عاشقان دلباخته خاندان عصمت و طهارت هستند. غربال شدن آنان هم به این معنی است که آن کسانی که خالص هستند و کارهایشان جز رضای خدا نیست، جزو این 313 نفر یار خاص حضرت هستند که هنگام ظهور امام زمان علیه السلام، به گردش حلقه می زنند و به یاری آن حضرت می پردازند.
از امام باقر علیه السلام نقل شده است که فرمودند:
گویا اصحاب قائم را می بینم که تمام شرق و غرب عالم را تحت سیطره خود درآورده اند، در تمام دنیا چیزی نیست جز این که از آنها اطاعت می کند، حتی درندگان زمین و پرندگان شکاری نیز تلاش می کنند که رضایت آنان را جلب کنند چون یکی از آنها بر منطقه ای بگذرد آن قطعه زمین بر دیگر زمینها مباهات کند و گوید امروز یکی از یاران قائم بر روی من پای نهاد.)
در حدیث دیگری در همین رابطه از امام باقر علیه السلام روایت شده که فرمودند:
(قائم، 313 نفر را به تمام اقطار و اکناف عالم می فرستد، قبل از رفتن دست مبارکش را بر سینه و بین دو کتف آنها می کشد پس درهیچ حکمی فرو نمی مانند دیگر هیچ نقطه ای در روی زمین باقی نمی ماند، جز این که به یکتایی خدا و پیامبری رسول خدا در آن گواهی داده می شود.)
البته شایان ذکر است که برحسب روایات وارده تعداد یاران امام زمان علیه السلام، منحصر در 313 نفر نیست، بلکه آنان یاران مخصوص حضرت هستند تا نیروی حضرت به ده هزار نفر نرسد آغاز به جنگ نخواهدکرد و علیالدوام به تعداد نیروهای آن حضرت افزوده خواهد شد و غلبه حضرت بر عالم هم ممکن است از طریق عادی و هم از طریق غیر عادی باشد، چنان که برای پیامبر این چنین بود.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] صفات یاران خاص امام زمان علیه السلام چیست؟
- [سایر] آیا یاران خاص امام زمان (عج) با هم زندگی میکنند؟
- [سایر] آیا یاران خاص امام زمان (عج) همه شیعه هستند؟
- [سایر] چرا وجود یاران خاص حضرت مهدی (عج) جزو شرایط ظهور است؟
- [سایر] آیا یاران زن امام زمان (عج) از جمله 313 یار خاص ایشان هستند؟
- [سایر] از یاران خاص امام زمان علیه السلام، چند نفر زن هستند؟
- [سایر] یاران خاص امام زمان (عج) چند نفرند و از کجا هستند؟
- [سایر] آیا ممکن است که رزمندگان مفقودالاثر جزو یاران خاص امام زمان (عج) باشند؟
- [سایر] آیا زنان نیز از یاران خاص امام زمان (عج) هستند؟
- [سایر] سلاح حضرت مهدی علیه السلام و یاران ایشان در هنگام ظهور چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله نوری همدانی] اذان هیجده جمله است : اللهً اکبرُ چهار مرتبه اشهدً ان لا الهَ الا اللهً ، اشهدً انّ محّمداً رسولً اللهِ ، حیّ علی الصلاهِ، حیَّ علی الفلاحِ ، حیّ علی خیرِ العملِ ، الله اکبرُ ، لا الهَ الا اللهً هر یک دو مرتبه ، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه الله اکبرُ از اول اذان و یک مرتبه لا اِلَه الّا اللهً از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حیّ علی خیرِ العملِ باید دو مرتبه قد قامتِ الصلاهً اضافه نمود .
- [آیت الله سبحانی] اذان هیجده جمله است: اللّهُ أَکْبَر چهار مرتبه. أَشْهَدُ أَنْ لا اِلَهَ اِلاَّ اللّهُ، أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّهِ، حَیَّ عَلَی الصَّلاَةِ، حَیَّ عَلَی الفَلاَح، حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ، اللّهُ أَکْبَر، لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ هر یک دو مرتبه. و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أَکْبَر از اول اذان و یک مرتبه لاَ اِلهَ اِلاَّ اللّهُ از آخر آن کم می شود و بعد از گفتن حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَلِ باید دو مرتبه قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ اضافه نمود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اذان هیجده جمله است: "اللهُ أکْبَرُ" چهار مرتبه؛ "أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ اللهُ" "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله" "حَیَّ عَلی الصّلاة" "حَیَّ عَلَی الْفَلاَح" "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل" "اللهُ أَکْبَرُ" "لاَ إِلَهَ إِلاَّ الله" هر یک دو مرتبه. اقامه هفده جمله است یعنی: دو مرتبه "اللهُ أکْبَرُ" از اول اذان و یک مرتبه "لا إِلَهَ إِلاَّ الله" از آخر آن کم می شود وبعد از گفتن "حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل"باید دو مرتبه "قَدْ قامَتِ الصَّلاة" اضافه نمود.
- [آیت الله خوئی] اذان هیجده جمله است:" الله اکبر" چهار مرتبه،" اشهد ان لا اله الا الله، أشهد ان محمداً رسول الله، حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیر العمل، الله اکبر، لا اله الا الله"، هر یک دو مرتبه، و اقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه" الله اکبر" از اوّل اذان، و یک مرتبه" لا اله الا الله" از آخر آن کم میشود، و بعداز گفتن" حی علی خیر العمل" باید دو مرتبه" قد قامت الصلاه" اضافه نمود.