این روایت از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله است که اهل سنت هم آن را نقل کردهاند. جای شبهه نیست که اگر کسی امام زمان خودش را بشناسد و امامت آن امام برایش ثابت شود و انکار کند یا امام را نشناسد و نشناختن او از بیمبالاتی و اهمیت ندادن نسبت به امور دین باشد (در حالی که اسباب شناختن برای او فراهم است) مردن چنین شخصی، مردن جاهلیت است. اما کسانی که نسبت به امور دینی اهمیت میدهند و زمینه پذیرش واجبات الهی را دارند (که یکی از آنها معرفت به امام است)؛ ولی اسباب و موانعی برای آنها پیش آمده که اصلاً امامت امام به گوش آنها نخورده و یا برای آنها تفهیم نشده است، شامل این حدیث نمیشوند. تنها نسبت به آن مقدار از مسائل دین که به آنها رسیده، مؤاخذه میشوند. تعداد زیادی از اهل سنت، مسأله امامت را نشنیدهاند و یا برای آنها تفهیم نشده است و بنا به اعتمادی که به بزرگان خودشان دارند از آنها تبعیت میکنند. حکم این گونه افراد، با کسانی که نسبت به مسائل آگاهند فرق میکند. منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
این روایت از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله است که اهل سنت هم آن را نقل کردهاند. جای شبهه نیست که اگر کسی امام زمان خودش را بشناسد و امامت آن امام برایش ثابت شود و انکار کند یا امام را نشناسد و نشناختن او از بیمبالاتی و اهمیت ندادن نسبت به امور دین باشد (در حالی که اسباب شناختن برای او فراهم است) مردن چنین شخصی، مردن جاهلیت است. اما کسانی که نسبت به امور دینی اهمیت میدهند و زمینه پذیرش واجبات الهی را دارند (که یکی از آنها معرفت به امام است)؛ ولی اسباب و موانعی برای آنها پیش آمده که اصلاً امامت امام به گوش آنها نخورده و یا برای آنها تفهیم نشده است، شامل این حدیث نمیشوند. تنها نسبت به آن مقدار از مسائل دین که به آنها رسیده، مؤاخذه میشوند. تعداد زیادی از اهل سنت، مسأله امامت را نشنیدهاند و یا برای آنها تفهیم نشده است و بنا به اعتمادی که به بزرگان خودشان دارند از آنها تبعیت میکنند. حکم این گونه افراد، با کسانی که نسبت به مسائل آگاهند فرق میکند.
منبع: موسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر علیه السلام
- [سایر] اهل تسنن حدیث «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته الجاهلیه» را چگونه توجیه می کنند؟
- [سایر] منظور از (امام زمانه) در حدیث«من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة الجاهلیة» کیست ؟ منبع این حدیث چه کتابی است؟
- [سایر] میدانیم که (من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته الجاهلیه) ، برای اینکه مصداق این حدیث قرار نگیریم باید چه چیزهایی را بدانیم؟ لطفاً اطلاعات لازم را درباره ایشان (عج) و متناسب با این سوال، قدری بیان فرمایید. با سپاس
- [سایر] معنای «امامت» در مکتب شیعه و تفاوت آن با امامت در مکتب اهل سنت،چیست؟
- [سایر] اگر کلمة «علی» را در «صدق اللهُ العلی العظیم» فراموش کنیم و مانند اهل سنّت بگوییم «صدق اللهُ العظیم» اشکال دارد؟
- [سایر] حدیثی را که اهل سنت در مسئله بیعت روایت می کنند (هر که بمیرد و در گردن او بیعتی نباشد به مرگ جاهلیت مرده است) آیا این حدیث شامل حال پیامبر می شود یا نه؟ سؤال بنده این است که اگر این حدیث شامل حال خود پیامبر می شود؛ چرا در زمان خودش کسی را جانشین انتخاب نکرد؟ از دیدگاه سنی ها؟
- [سایر] چرا اهل سنّت بعد از سوره حمد «آمین» می گویند؟
- [سایر] آیا روایاتی از اهل سنت داریم که پیامبر اسلام(ص) و یا ائمه(ع) «مبیّن قرآن» یا «حامل علم الهی» معرّفی کرده باشند؟
- [سایر] اهل سنت معتقدند در جریان غدیر حدیث «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» ادامه دارد که شیعه از ترس روشن شدن حقیقت آن را پنهان کرده است؟
- [سایر] اهل سنت معتقدند در جریان غدیر حدیث «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» ادامه دارد که شیعه از ترس روشن شدن حقیقت آن را پنهان کرده است؟