چرا اهل سنّت بعد از سوره حمد «آمین» می گویند؟
به عقیده شیعیان گفتن(آمین) در نماز بعد از سوره حمد بدعت وحرام است و طبق نظر اهل بیت علیهم السلام نه تنها گفتن آن در نماز مستحبّ نیست، بلکه موجب بطلان نماز می گردد، زیرا دلیلی بر استحباب آن در نماز وجود ندارد. ولی مذاهب اهل سنّت، آن را از سنّت های نماز دانسته یا مستحبّ می دانند. با مراجعه به مصادر روایی اهل بیت علیهم السلام نیز پی می بریم که آنان این امر را بدعتی در نماز دانسته و به جهت حفظ سنّت پیامبر از تحریف، شدیداً با اضافه کردن (آمین) در نماز مخالفت نموده و شیعیان را از گفتن آن در آخر قرائت حمد بازداشته اند: کلینی به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: (هرگاه پشت سر امام جماعت مشغول نماز بودی، هنگامی که امام از قرائت حمد فارغ شد بگو: الحمدللّه رب العالمین و آمین مگو)1. وجود برخی روایات گویای آن است که این بدعت متأثّر از نفوذ نظریات یهود و نصارا در برخی مذاهب اسلامی می باشد مانند روایت معاویه بن وهب که از امام صادق علیه السلام نقل می کند: (درباره آمین گفتن بعد از (والضالین) از آن حضرت سؤال شد، حضرت فرمودند که این عمل یهود و نصارا است شما باید از آن اجتناب کنید)2. پی نوشت: 1. وسائل الشیعة، ج 6، ص 67، کتاب الصلاة، باب عدم جواز التأمین فی آخر الحمد. 2. همان. منبع: www.porseman.org
عنوان سوال:

چرا اهل سنّت بعد از سوره حمد «آمین» می گویند؟


پاسخ:

به عقیده شیعیان گفتن(آمین) در نماز بعد از سوره حمد بدعت وحرام است و طبق نظر اهل بیت علیهم السلام نه تنها گفتن آن در نماز مستحبّ نیست، بلکه موجب بطلان نماز می گردد، زیرا دلیلی بر استحباب آن در نماز وجود ندارد. ولی مذاهب اهل سنّت، آن را از سنّت های نماز دانسته یا مستحبّ می دانند.
با مراجعه به مصادر روایی اهل بیت علیهم السلام نیز پی می بریم که آنان این امر را بدعتی در نماز دانسته و به جهت حفظ سنّت پیامبر از تحریف، شدیداً با اضافه کردن (آمین) در نماز مخالفت نموده و شیعیان را از گفتن آن در آخر قرائت حمد بازداشته اند: کلینی به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمود: (هرگاه پشت سر امام جماعت مشغول نماز بودی، هنگامی که امام از قرائت حمد فارغ شد بگو: الحمدللّه رب العالمین و آمین مگو)1.
وجود برخی روایات گویای آن است که این بدعت متأثّر از نفوذ نظریات یهود و نصارا در برخی مذاهب اسلامی می باشد مانند روایت معاویه بن وهب که از امام صادق علیه السلام نقل می کند: (درباره آمین گفتن بعد از (والضالین) از آن حضرت سؤال شد، حضرت فرمودند که این عمل یهود و نصارا است شما باید از آن اجتناب کنید)2.
پی نوشت:
1. وسائل الشیعة، ج 6، ص 67، کتاب الصلاة، باب عدم جواز التأمین فی آخر الحمد.
2. همان.
منبع: www.porseman.org





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین