مفاد روایات در مورد مدت حکومت حضرت مهدی (علیه السلام) چیست ؟
روایات در این زمینه بر دو دسته اند: الف : روایاتی که دلالت دارند بر اینکه مدت بقای حکومت حضرت ده سال یا کمتر است . این قول مشهور بین علما بوده ، غالب روایاتش در مصادر اهل سنت یافت می شود. ب : برخی روایات دیگر دلالت دارد بر اینکه مدت حکومت حضرت بیش از ده سال است . روایاتی از نوع اول 1- ابو داوود به سندش از ابو سعید خدری از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((مهدی از من است ... و هفت سال حکومت خواهد کرد)). (1) 2- ترمذی به سند خود از ابو سعید خدری از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((همانا در میان امتم مهدی است که خروج خواهد کرد و در مدت پنج یا هقت سال یا نه سال حکومت خواهد نمود)). (2) روایاتی از نوع دوم 1- قندوزی حنفی از حذیفة بن یمان نقل کرده که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:((مهدی مردی از اولاد من است ... بیست سال حکومت خواهد نمود)). (3) 2- سیوطی به سندش از امام علی علیه السلام نقل کرده که فرمود:((مهدی در مدت سی یا چهل سال ، متولی امر مردم خواهد شد)). (4) 3- شیخ طوسی به سندش از جابر از امام باقر علیه السلام در حدیثی نقل می کند که به حضرت عرض کردم : چه مدت قیام حضرت در جهان طول خواهد کشید؟ حضرت فرمود:((نوزده سال)). (5) 4- و نیز به سندش از ابن ابی یعفور نقل کرده که امام صادق علیه السلام فرمود:((حکومت قائم از ما نوزده سال و چند ماه خواهد بود)). (6) 5- و نیز از عبد الکریم خثعمی نقل می کند که به امام صادق علیه السلام عرض کردم : مدت حکومت قائم علیه السلام چه مقدار است ؟ حضرت فرمود:((هفت سال ، خداوند روزها و شب ها را طولانی خواهد کرد به حدی که یک سال از سال های او به مقدار ده سال از سال های شما است . لذا مدت حکومت آن حضرت هفتاد سال از سال های شما خواهد بود)). (7) و نیز به سندش از ابی الجارود از امام باقر علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همان قائم سیصد و نه سال حکومت خواهد نمود همان گونه که اهل کهف در غارشان درنگ کردند ، زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد آن گونه که پر از ظلم و جور شده باشد)). (8) پی نوشتها: 1- سنن ابی داوود ، ج 2 ، ص 422. 2- صحیح ترمذی ، ج 3 ، ص 343. 3- ینابیع المودة ، ص 537. 4- الحاوی للفتاوی ، ص 155. 5- الغیبة ، طوسی ، ص 286. 6- الغیبة ، طوسی ، ص 181. 7- الغیبة ، طوسی ، ص 432. 8- الغیبة ، طوسی ، ص 283. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

مفاد روایات در مورد مدت حکومت حضرت مهدی (علیه السلام) چیست ؟


پاسخ:

روایات در این زمینه بر دو دسته اند:
الف : روایاتی که دلالت دارند بر اینکه مدت بقای حکومت حضرت ده سال یا کمتر است . این قول مشهور بین علما بوده ، غالب روایاتش در مصادر اهل سنت یافت می شود.
ب : برخی روایات دیگر دلالت دارد بر اینکه مدت حکومت حضرت بیش از ده سال است .
روایاتی از نوع اول
1- ابو داوود به سندش از ابو سعید خدری از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((مهدی از من است ... و هفت سال حکومت خواهد کرد)). (1)
2- ترمذی به سند خود از ابو سعید خدری از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((همانا در میان امتم مهدی است که خروج خواهد کرد و در مدت پنج یا هقت سال یا نه سال حکومت خواهد نمود)). (2)
روایاتی از نوع دوم
1- قندوزی حنفی از حذیفة بن یمان نقل کرده که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود:((مهدی مردی از اولاد من است ... بیست سال حکومت خواهد نمود)). (3)
2- سیوطی به سندش از امام علی علیه السلام نقل کرده که فرمود:((مهدی در مدت سی یا چهل سال ، متولی امر مردم خواهد شد)). (4)
3- شیخ طوسی به سندش از جابر از امام باقر علیه السلام در حدیثی نقل می کند که به حضرت عرض کردم : چه مدت قیام حضرت در جهان طول خواهد کشید؟ حضرت فرمود:((نوزده سال)). (5)
4- و نیز به سندش از ابن ابی یعفور نقل کرده که امام صادق علیه السلام فرمود:((حکومت قائم از ما نوزده سال و چند ماه خواهد بود)). (6)
5- و نیز از عبد الکریم خثعمی نقل می کند که به امام صادق علیه السلام عرض کردم : مدت حکومت قائم علیه السلام چه مقدار است ؟ حضرت فرمود:((هفت سال ، خداوند روزها و شب ها را طولانی خواهد کرد به حدی که یک سال از سال های او به مقدار ده سال از سال های شما است . لذا مدت حکومت آن حضرت هفتاد سال از سال های شما خواهد بود)). (7)
و نیز به سندش از ابی الجارود از امام باقر علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همان قائم سیصد و نه سال حکومت خواهد نمود همان گونه که اهل کهف در غارشان درنگ کردند ، زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد آن گونه که پر از ظلم و جور شده باشد)). (8)
پی نوشتها:
1- سنن ابی داوود ، ج 2 ، ص 422.
2- صحیح ترمذی ، ج 3 ، ص 343.
3- ینابیع المودة ، ص 537.
4- الحاوی للفتاوی ، ص 155.
5- الغیبة ، طوسی ، ص 286.
6- الغیبة ، طوسی ، ص 181.
7- الغیبة ، طوسی ، ص 432.
8- الغیبة ، طوسی ، ص 283.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین