اول کسی که با حضرت مهدی علیه السلام بیعت می کند چه کسی است ؟
مطابق روایات اول کسی که با حضرت مهدی علیه السلام بیعت می کند جبرئیل است . ابان بن تغلب از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همانا اول کسی که با قائم علیه السلام بیعت می کند جبرئیل است ...)). طبرسی از ابی عبدالله علیه السلام نقل کرده که در حدیثی فرمود:((... پس خداوند عزوجل جبرئیل را می فرستد تا نزد او آمده و سؤال کند ، به او می گوید: به چه چیزی دعوت می کنی ؟ قائم او را از ماهیت دعوت خبر می دهد. جبرئیل می گوید پس من اول کسی هستم که با تو بیعت می کنم . آن گاه می گوید کف دستت را بده و آن را بر دست خود مسح می کند ...)). (1) در اینکه بیعت جبرئیل به چه معنا است دو احتمال وجود دارد: 1- معنای رمزی : به این معنا که مقصود از آن تاءیید الهی برای حضرت است ، زیرا جبرئیل بزرگترین نماینده الهی است . ولی این معنا در صورتی صحیح است که حمل بر معنای صریح و ظاهر آن ممکن نباشد در حالی که چنین نیست . 2- معنای رایج : به این معنا که مقصود به بیعت همان معنای رایج آن است که مردم با خلیفه و دیگران انجام می دهند. و فایده آن دو چیز است : الف : توجه مردم به لزوم بیعت با حضرت . ب : تاءیید حرکت و قیام امام زمان علیه السلام . پی نوشت: 1- احتجاج ، ص 431. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

اول کسی که با حضرت مهدی علیه السلام بیعت می کند چه کسی است ؟


پاسخ:

مطابق روایات اول کسی که با حضرت مهدی علیه السلام بیعت می کند جبرئیل است .
ابان بن تغلب از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همانا اول کسی که با قائم علیه السلام بیعت می کند جبرئیل است ...)).
طبرسی از ابی عبدالله علیه السلام نقل کرده که در حدیثی فرمود:((... پس خداوند عزوجل جبرئیل را می فرستد تا نزد او آمده و سؤال کند ، به او می گوید: به چه چیزی دعوت می کنی ؟ قائم او را از ماهیت دعوت خبر می دهد. جبرئیل می گوید پس من اول کسی هستم که با تو بیعت می کنم . آن گاه می گوید کف دستت را بده و آن را بر دست خود مسح می کند ...)). (1)
در اینکه بیعت جبرئیل به چه معنا است دو احتمال وجود دارد:
1- معنای رمزی : به این معنا که مقصود از آن تاءیید الهی برای حضرت است ، زیرا جبرئیل بزرگترین نماینده الهی است . ولی این معنا در صورتی صحیح است که حمل بر معنای صریح و ظاهر آن ممکن نباشد در حالی که چنین نیست .
2- معنای رایج : به این معنا که مقصود به بیعت همان معنای رایج آن است که مردم با خلیفه و دیگران انجام می دهند. و فایده آن دو چیز است :
الف : توجه مردم به لزوم بیعت با حضرت .
ب : تاءیید حرکت و قیام امام زمان علیه السلام .
پی نوشت:
1- احتجاج ، ص 431.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین