مقصود از خسوف و کسوف که از علایم ظهور است چیست ؟
در روایات علایم ظهور آمده که یکی از نشانه های ظهور کسوف در اواسط ماه و خسوف در اول ماه بر خلاف عادت است . (1) دار قطنی به سندش از امام محمد باقر علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همانا برای مهدی ما دو نشانه است که از زمان خلقت آسمان ها و زمین این گونه نبوده است یکی خسوف ماه در اول شب رمضان و دیگری کسوف خورشید در نیمه ماه رمضان)). (2) در کیفیت حدوث این دو واقعه غیر عادی چند احتمال است : 1- حدوث این دو به توسط جرمی باشد که در فضا به طور ناگهانی پیدا می شود ، اجرامی که امروزه از آنها به اجرام سرگردان در هوا یاد می شود که گاه بین ماه و خورشید فاصله می شود و با آنها خسوف و کسوف ایجاد می گردد. 2- تحقق خسوف و کسوف به توسط جرمی باشد که از زمین جدا می شود زیرا ممکن است که بشر با پیشرفت علمی و تکنیکی که دارد بتواند تکه هایی عظیم از کره زمین را جدا ساخته و آن را در هوا معلق گرداند و در نتیجه باعث خسوف و کسوف گردد. 3- تحقق این دو به نحو اعجاز و خرق قانون طبیعت باشد. پی نوشتها: 1- ارشاد مفید ، ص 368؛ اعلام الوری ، ج 2 ، ص 285. 2- سنن دارقطنی ، ج 2 ، ص 51. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

مقصود از خسوف و کسوف که از علایم ظهور است چیست ؟


پاسخ:

در روایات علایم ظهور آمده که یکی از نشانه های ظهور کسوف در اواسط ماه و خسوف در اول ماه بر خلاف عادت است . (1)
دار قطنی به سندش از امام محمد باقر علیه السلام نقل کرده که فرمود:((همانا برای مهدی ما دو نشانه است که از زمان خلقت آسمان ها و زمین این گونه نبوده است یکی خسوف ماه در اول شب رمضان و دیگری کسوف خورشید در نیمه ماه رمضان)). (2)
در کیفیت حدوث این دو واقعه غیر عادی چند احتمال است :
1- حدوث این دو به توسط جرمی باشد که در فضا به طور ناگهانی پیدا می شود ، اجرامی که امروزه از آنها به اجرام سرگردان در هوا یاد می شود که گاه بین ماه و خورشید فاصله می شود و با آنها خسوف و کسوف ایجاد می گردد.
2- تحقق خسوف و کسوف به توسط جرمی باشد که از زمین جدا می شود زیرا ممکن است که بشر با پیشرفت علمی و تکنیکی که دارد بتواند تکه هایی عظیم از کره زمین را جدا ساخته و آن را در هوا معلق گرداند و در نتیجه باعث خسوف و کسوف گردد.
3- تحقق این دو به نحو اعجاز و خرق قانون طبیعت باشد.
پی نوشتها:
1- ارشاد مفید ، ص 368؛ اعلام الوری ، ج 2 ، ص 285.
2- سنن دارقطنی ، ج 2 ، ص 51.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین