مقصود از صیحه و فزع آسمانی در علایم ظهور چیست ؟
این دو علامت در روایات به عنوان علایم ظهور حضرت مهدی علیه السلام معرفی شده است . از امام باقر علیه السلام در حدیثی نقل شده :و ان من علائم خروجه ... صیحة من السماء فی شهر رمضان(1) ؛((و همانا از علایم خروج مهدی حدوث صیحه ای در ماه رمضان است .)) از امام صادق علیه السلام در حدیثی نقل شده :... و الفزعة فی شهر رمضان ... هی آیة تخرج الفتاة من خدرها ، و توقظ النائم و تفزع الیقظان(2) ؛((و فزعی در ماه رمضان حادث خواهد شد که زنان جوان را سراسیمه از پشت پرده ها بیرون می آورد و انسان خواب را بیدار و بیدار را به فزع وا می دارد.)) امام زمان علیه السلام در توقیع خود به علی بن محمد سمری فرمود:((... آگاه باش هر کس قبل از خروج سفیانی و صیحه ادعای مشاهده کند او دروغگو و افترا زننده است)). (3) در این روایات دو احتمال وجود دارد: 1- اینکه مقصود از صیحه و فزع همان ندایی باشد که از جبرئیل بلند می شود و همه را به فزع می اندازد. 2- احتمال دیگر این است که مقصود از آن دو عذاب دنیوی و جنگ های جهانی باشد که به توسط بشر قبل از ظهور حضرت مهدی علیه السلام تحقق می یابد ، مانند انفجارهای اتمی در سرتاسر عالم در یک زمان به این نحو که حاصل این گونه انفجارها در اروپا و آمریکا و روسیه و چین تحقق می یابد به نحوی که همه را به جزع و فزع وا می دارد ، ولی مسلمین از آن در امانند و تنها صدایش به گوش آنان می رسد. پی نوشتها: 1- کمال الدین ، ص 328 ، ح 7. 2- الغیبة ، نعمانی ، ص 252. 3- احتجاج طبرسی ، ج 2 ، ص 297. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
عنوان سوال:

مقصود از صیحه و فزع آسمانی در علایم ظهور چیست ؟


پاسخ:

این دو علامت در روایات به عنوان علایم ظهور حضرت مهدی علیه السلام معرفی شده است . از امام باقر علیه السلام در حدیثی نقل شده :و ان من علائم خروجه ... صیحة من السماء فی شهر رمضان(1) ؛((و همانا از علایم خروج مهدی حدوث صیحه ای در ماه رمضان است .))
از امام صادق علیه السلام در حدیثی نقل شده :... و الفزعة فی شهر رمضان ... هی آیة تخرج الفتاة من خدرها ، و توقظ النائم و تفزع الیقظان(2) ؛((و فزعی در ماه رمضان حادث خواهد شد که زنان جوان را سراسیمه از پشت پرده ها بیرون می آورد و انسان خواب را بیدار و بیدار را به فزع وا می دارد.))
امام زمان علیه السلام در توقیع خود به علی بن محمد سمری فرمود:((... آگاه باش هر کس قبل از خروج سفیانی و صیحه ادعای مشاهده کند او دروغگو و افترا زننده است)). (3)
در این روایات دو احتمال وجود دارد:
1- اینکه مقصود از صیحه و فزع همان ندایی باشد که از جبرئیل بلند می شود و همه را به فزع می اندازد.
2- احتمال دیگر این است که مقصود از آن دو عذاب دنیوی و جنگ های جهانی باشد که به توسط بشر قبل از ظهور حضرت مهدی علیه السلام تحقق می یابد ، مانند انفجارهای اتمی در سرتاسر عالم در یک زمان به این نحو که حاصل این گونه انفجارها در اروپا و آمریکا و روسیه و چین تحقق می یابد به نحوی که همه را به جزع و فزع وا می دارد ، ولی مسلمین از آن در امانند و تنها صدایش به گوش آنان می رسد.
پی نوشتها:
1- کمال الدین ، ص 328 ، ح 7.
2- الغیبة ، نعمانی ، ص 252.
3- احتجاج طبرسی ، ج 2 ، ص 297.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین