در روایات اهل بیت علیه السلام سخن از خروج سفیانی به عنوان یکی از علایم حتمی ظهور حضرت مهدی علیه السلام به میان آمده است : شیخ طوسی رحمة الله علیه به سندش از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((خروج سفیانی از علایم حتمی ظهور است)). (1) از مجموعه روایات شیعه و اهل سنت به دست می آید که سفیانی ، شخصی از معاندین است که به قصد مقابله با امام زمان علیه السلام بر می خیزد و در سرزمینی به نام بیدا به امر خداوند با لشکریانش به زمین فرو خواهند رفت . مسلم به سند خود از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((شخصی به خانه خدا پناه می برد ، آن گاه لشکری به سوی او فرستاده می شود ، هنگامی که به((بیدا))رسیدند به زمین فرو خواهند رفت)). (2) نعمانی نیز به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((برای قائم پنج علامت است ، از آن جمله خسف بیدا را بر می شمارد)). (3) نعمانی در جایی دیگر از جمله علایم ظهور را خروج سفیانی و خسف بیدا می داند. (4) پی نوشتها: 1- الغیبة ، طوسی ، ص 435. 2- صحیح مسلم ، ج 8 ، ص 167. 3- الغیبة ، نعمانی ، ص 252. 4- الغیبة ، نعمانی ، ص 252. منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
سفیانی کیست ؟
در روایات اهل بیت علیه السلام سخن از خروج سفیانی به عنوان یکی از علایم حتمی ظهور حضرت مهدی علیه السلام به میان آمده است :
شیخ طوسی رحمة الله علیه به سندش از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((خروج سفیانی از علایم حتمی ظهور است)). (1)
از مجموعه روایات شیعه و اهل سنت به دست می آید که سفیانی ، شخصی از معاندین است که به قصد مقابله با امام زمان علیه السلام بر می خیزد و در سرزمینی به نام بیدا به امر خداوند با لشکریانش به زمین فرو خواهند رفت .
مسلم به سند خود از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل کرده که فرمود:((شخصی به خانه خدا پناه می برد ، آن گاه لشکری به سوی او فرستاده می شود ، هنگامی که به((بیدا))رسیدند به زمین فرو خواهند رفت)). (2)
نعمانی نیز به سند خود از امام صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود:((برای قائم پنج علامت است ، از آن جمله خسف بیدا را بر می شمارد)). (3)
نعمانی در جایی دیگر از جمله علایم ظهور را خروج سفیانی و خسف بیدا می داند. (4)
پی نوشتها:
1- الغیبة ، طوسی ، ص 435.
2- صحیح مسلم ، ج 8 ، ص 167.
3- الغیبة ، نعمانی ، ص 252.
4- الغیبة ، نعمانی ، ص 252.
منبع : موعود شناسی و پاسخ به شبهات، علی اصغر رضوانی، انتشارات مسجد مقدس جمکران
- [سایر] سفیانی کیست؟
- [سایر] سفیانی چه کسی بود
- [سایر] آیا در هنگام خروج سفیانی(خراسانی و یا یمانی)همه مردم جهان متوجه می شوند او همان سفیانی است یا خیر؟
- [سایر] درباره نسب و شکل سفیانی را شرح دهید ؟
- [سایر] فکر می کنید مدت حکومت سفیانی چقدر است؟
- [سایر] پرسش: آیا سفیانی اسرائیلی است ؟ شخصیت او را شرح دهید ؟
- [سایر] چرا باید قبل از ظهور امام زمان (عج) حوادث تلخی مانند خروج سفیانی و کشتار مردم اتفاق افتد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنین شایع شده که سفیانی در حال حاضر وجود دارد، آیا راست است؟
- [سایر] قنّسرین یکی از شهرهایی است که سفیانی بر آن حاکم میشود، این شهر کجا است؟
- [سایر] دجال و سفیانی کیستند و چرا خروج آنها از علایم حتمی ظهور شمرده شده است؟ آیا آنان واقعاً به جنگ با حضرت مهدی(عج) خواهند پرداخت؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نمیتواند از خروج بول یا خروج باد جلوگیری کند لازم نیست برای هر نماز وضو بگیرد، همچنین در مورد کسی که نمیتواند از خروج غائط جلوگیری کند و وضو گرفتن بعد از هر دفعه برای او حرجی است؛ ولی اگر حرجی نیست باید برای هر نماز وضو بگیرد و فوراً مشغول نماز شود و اگر از او غائط خارج شود به دستور مسأله 315 رفتار کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر پیش از تمام شدن ذکر واجب رکوع، عمداً سر از رکوع بردارد, نماز او باطل است و اگر سهواً یا روی ضرورت سر بردارد، چنانچه پیش از خروج از حدّ رکوع یادش بیاید, یا ضرورت برطرف شود, باید ذکر رکوع را تمام نماید و اگر پس از خروج از حدّ رکوع یادش بیاید یا ضرورت برطرف شود نماز او صحیح است.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسی که نتواند ذکر واجب در رکوع را در حال رکوع بگوید، میتواند قبل از خروج از حدّ رکوع آن را تمام نماید و اگر آن هم ممکن نباشد، میتواند مقداری از آن را پیش از رسیدن به رکوع و مقداری از آن را در حال رکوع و مقداری از آن را در حال خروج از رکوع, یا در حال برخاستن از رکوع بگوید.
- [آیت الله سیستانی] - اگر معتکف از محلّ اعتکاف عمداً و اختیاراً و با وجود اطّلاع از حکم شرعی در غیر موارد ضروری و مجاز برای خروج، خارج گردد، اعتکافش باطل میشود.
- [آیت الله سیستانی] - اگر معتکف از محلّ اعتکاف به خاطر ندانستن مسأله و جهل به حکم شرعی در غیر موارد ضروری و مجاز برای خروج، خارج گردد، اعتکافش باطل میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا ادرار یا غیر آنها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده باشد و پس از خروج آن، بدن سست شود، حکم منی را دارد، هرچند بعید نیست در مرد سالم احساس شهوت و خروج با جستن و در مرد مریض احساس شهوت با احتمال هر چند ضعیفِ خروج با جستن، کافی باشد که حکم منی بر آن رطوبت جاری شود و در غیر این صورت، حکم منی را ندارد؛ ولی چنانچه از زن رطوبتی با شهوت خارج شود و بعد از بیرون آمدن آن، بدن او سست شود، بنابر احتیاط واجب باید هم غسل کند و هم وضو بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرضی دارد که نمیتواند از خارج شدن باد جلوگیری کند خروج باد، وضو را باطل نمیکند و میتواند با همان حال نماز بخواند.
- [آیت الله سیستانی] - جماع و آمیزش با همسر در حال اعتکاف جایز نیست هرچند موجب انزال و خروج منی نشود، و ارتکاب عمدی آن اعتکاف را باطل میکند.
- [آیت الله سیستانی] - در مواردی که جایز است از مسجد بیرون رود، بیشتر از زمانی که برای انجام آن امر لازم است، نباید خارج مسجد نماند. خروج از محل اعتکاف