«قِنَّسْرین‏»، نام شهری است که باقیمانده‌ی خرابه‌های آن حدود 40 کیلومتری جنوب غربی شهر «حلب» قرار دارد.[1] بر اساس برخی از اخبار؛ از نشانه‌های ظهور حضرت مهدی(عج) آن است که سفیانی - از دشمنان آن حضرت- پنج شهر را که قنّسرین و حمص از جمله آنها است، به تصرّف خود در می‌آورد. همان‌طور که از امام صادق(ع) از نام سفیانی پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «با نامش چه کار داری؟ چون استان‌های پنج‏گانه شام؛ یعنی دمشق، حمص، فلسطین، اردن و قنّسرین را تصرّف کند، در این هنگام منتظر فَرَج باشید».[2] [1] . ر.ک: یاقوت حموی، شهاب الدین ابو عبد الله، معجم البلدان، ج 4، ص 404، دار صادر، بیروت، چاپ دوم، 1995م؛ الغزی، کامل البالی الحلبی، نهر الذهب فی تاریخ حلب، ج 1، ص 361 – 363، دار القلم، حلب، چاپ دوم، 1419ق. [2] . شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 651 و 652، اسلامیة، تهران، چاپ دوم، 1395ق.
«قِنَّسْرین»، نام شهری است که باقیماندهی خرابههای آن حدود 40 کیلومتری جنوب غربی شهر «حلب» قرار دارد.[1] بر اساس برخی از اخبار؛ از نشانههای ظهور حضرت مهدی(عج) آن است که سفیانی - از دشمنان آن حضرت- پنج شهر را که قنّسرین و حمص از جمله آنها است، به تصرّف خود در میآورد. همانطور که از امام صادق(ع) از نام سفیانی پرسیده شد، آن حضرت در پاسخ فرمود: «با نامش چه کار داری؟ چون استانهای پنجگانه شام؛ یعنی دمشق، حمص، فلسطین، اردن و قنّسرین را تصرّف کند، در این هنگام منتظر فَرَج باشید».[2] [1] . ر.ک: یاقوت حموی، شهاب الدین ابو عبد الله، معجم البلدان، ج 4، ص 404، دار صادر، بیروت، چاپ دوم، 1995م؛ الغزی، کامل البالی الحلبی، نهر الذهب فی تاریخ حلب، ج 1، ص 361 – 363، دار القلم، حلب، چاپ دوم، 1419ق. [2] . شیخ صدوق، کمال الدین و تمام النعمة، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 2، ص 651 و 652، اسلامیة، تهران، چاپ دوم، 1395ق.
- [سایر] سفیانی کیست ؟
- [سایر] سفیانی کیست؟
- [سایر] سفیانی چه کسی بود
- [سایر] آیا در هنگام خروج سفیانی(خراسانی و یا یمانی)همه مردم جهان متوجه می شوند او همان سفیانی است یا خیر؟
- [سایر] درباره نسب و شکل سفیانی را شرح دهید ؟
- [سایر] فکر می کنید مدت حکومت سفیانی چقدر است؟
- [سایر] پرسش: آیا سفیانی اسرائیلی است ؟ شخصیت او را شرح دهید ؟
- [سایر] چرا باید قبل از ظهور امام زمان (عج) حوادث تلخی مانند خروج سفیانی و کشتار مردم اتفاق افتد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنین شایع شده که سفیانی در حال حاضر وجود دارد، آیا راست است؟
- [سایر] دجال و سفیانی کیستند و چرا خروج آنها از علایم حتمی ظهور شمرده شده است؟ آیا آنان واقعاً به جنگ با حضرت مهدی(عج) خواهند پرداخت؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد ، و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد .
- [آیت الله بروجردی] اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.
- [امام خمینی] اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد، و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که ازطرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگرببرد.
- [آیت الله سبحانی] اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد، و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر با اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد، و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد. و هم چنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر به اذن حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد و از بین برود ضامن نیست و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل یا ماذون بوده که خمس را بگیرد و از ان شهر به شهر دیگر ببرد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر به امر حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد و از بین برود؛ لازم نیست دوباره خمس بدهد. و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر با مطالبه حاکم شرع خُمس را به شهر دیگری ببرد و یا به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خُمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد و خُمس از بین برود، لازم نیست دوباره خُمس بدهد.
- [آیت الله خوئی] اگر به امر حاکم شرع خمس را به شهر دیگر ببرد و از بین برود لازم نیست دوباره خمس بدهد و همچنین است اگر به کسی بدهد که از طرف حاکم شرع وکیل بوده که خمس را بگیرد و از آن شهر به شهر دیگر ببرد.