آیا در دوران غیبت کبری کسی به دیدار حضرت مهدی (علیه السلام) می رسد ؟
هر چند امام زمان(علیه السلام) در پس پرده غیبت قرار دارد؛ ولی در مواردی مصلحت ایجاب می‌کند دیدار و ملاقاتی صورت بگیرد، تا در پرتو آنها الطاف حضرت به صورت آشکارتر به مردم نمایان شود و آنان بدانند که امامشان حضور دارد و در صحنه‌های زندگی مردم حضار است. او به مدد نیازمندان می‌رود، نیاز‌های فکری و علمی را پاسخگو است و مشکلات شیعه به دست توانای او حل می‌شود. در مورد ارتباط با حضرت باید توجه داشت که: ارتباط با حضرت به دو صورت مطرح می شود: الف. ارتباط روحی: انسان از لحاظ روحی احساس می‌کند به حضرت نزدیک شده است. این به دو رکن اساسی نیاز دارد: 1.معرفت هر چه بیشتر و عمیق تر به حضرت؛ 2.عمل به وظایف دینی به ویژه انجام واجبات(به خصوص نماز اول وقت) و ترک محرمات(به ویژه در اموال و رعایت حلال و حرام). در کنار این دو رکن، یاد کردن حضرت در زمان‌های مختلف و دعا به وجود مقدس او و زمینه سازی نیز دارای اهمیت است. ب. ملاقات و دیدار: در زمان غیبت به صورت عادی دیدار آن بزرگوار (که همراه با شناخت باشد) امکان ندارد؛ مگر در مواردی که به صلاح و مصلحت باشد. برای این نوع ارتباط هر چند رفتن چهل شب به مسجد جمکران در میان مردم معروف است؛ ولی به نظر می‌رسد رعایت حدود دینی همراه با توسل و استغاثه به آن حضرت راه صحیح‌تری باشد. البته باید دانست که اگر صلاح نباشد، دیدار نیز اتفاق نمی افتد.
عنوان سوال:

آیا در دوران غیبت کبری کسی به دیدار حضرت مهدی (علیه السلام) می رسد ؟


پاسخ:

هر چند امام زمان(علیه السلام) در پس پرده غیبت قرار دارد؛ ولی در مواردی مصلحت ایجاب می‌کند دیدار و ملاقاتی صورت بگیرد، تا در پرتو آنها الطاف حضرت به صورت آشکارتر به مردم نمایان شود و آنان بدانند که امامشان حضور دارد و در صحنه‌های زندگی مردم حضار است. او به مدد نیازمندان می‌رود، نیاز‌های فکری و علمی را پاسخگو است و مشکلات شیعه به دست توانای او حل می‌شود. در مورد ارتباط با حضرت باید توجه داشت که:
ارتباط با حضرت به دو صورت مطرح می شود:
الف. ارتباط روحی: انسان از لحاظ روحی احساس می‌کند به حضرت نزدیک شده است. این به دو رکن اساسی نیاز دارد:
1.معرفت هر چه بیشتر و عمیق تر به حضرت؛
2.عمل به وظایف دینی به ویژه انجام واجبات(به خصوص نماز اول وقت) و ترک محرمات(به ویژه در اموال و رعایت حلال و حرام). در کنار این دو رکن، یاد کردن حضرت در زمان‌های مختلف و دعا به وجود مقدس او و زمینه سازی نیز دارای اهمیت است.
ب. ملاقات و دیدار: در زمان غیبت به صورت عادی دیدار آن بزرگوار (که همراه با شناخت باشد) امکان ندارد؛ مگر در مواردی که به صلاح و مصلحت باشد. برای این نوع ارتباط هر چند رفتن چهل شب به مسجد جمکران در میان مردم معروف است؛ ولی به نظر می‌رسد رعایت حدود دینی همراه با توسل و استغاثه به آن حضرت راه صحیح‌تری باشد. البته باید دانست که اگر صلاح نباشد، دیدار نیز اتفاق نمی افتد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین