برخورد امام زمان (عج) با ناآگاهان نسبت به ایشان چگونه خواهد بود؟
شرح پرسش: ظهور حضرت مهدی (عج) برای ناآگاهان نسبت به ایشان چه فایده‌ای دارد؟ برخورد امام با آنان چگونه خواهد بود؟ عصر ظهور چه ویژگی‌هایی دارد؟ پاسخ: امام مهدی علیه السلام ابتدا خود را معرفی می‌کند و آنان را دعوت به تفکر و پذیرش دین حق می‌کند. ظهور حضرت چون همراه با تبیین درست و منطقی دین اسلام، نزول حضرت عیسی علیه السلام، آشکار کردن الواح اصلی تورات، امداد‌های غیبی و معجزات است، باعث می‌شود همه او را بشناسند و کسی نسبت به او و حرکتش ناآگاه نباشد. نتیجه این امور، گرویدن اکثریت قریب به اتفاق مردم به حضرت و پذیرش او می‌شود. حال، اگر کسی به مخالفت و انکار بپردازد و رو در روی حضرت قرار گیرد و قصد تقابل را داشته باشد، امام مهدی علیه السلام با او می‌جنگد، و سر انجام جنگ نیز چیزی جز هلاکت و نابودی کفار و پیروزی حضرت نیست. با پیروزی حضرت، همه از برکات معنوی ظهور بهره می‌برند چرا که طبق آیات شریفه قرآن، آینده جهان از آن دین اسلام و حاکمیت دین حق است.(توبه، آیه 32 و 33) کل زمین در اختیار بندگان صالح قرار می‌گیرد(انبیاء، 105) و حجت خدا و مؤمنان صالح، به خلافت و حکومت می‌رسند. در این روزگار دین مورد رضایت خدا (اسلام) پا بر جا و برقرار می‌شود و احکام و معارف آن در سرتاسر جهان اجرا می‌گردد، امنیت و آرامش کامل برقرار می‌گردد و عوامل ناامنی و مظاهر ظلم و فساد از بین می‌رود و عبادت واقعی (و عبودیت و بندگی حقیقی) به صورت عمومی تحقق می‌یابد(نور، آیه 55). در آن روزگار طلایی، قرآن و نماز و مسجد جایگاه حقیقی خود را پیدا می‌کنند. تعلیم قرآن تبدیل به یک فرهنگ عمومی می‌شود. امام علی علیه السلام در روایتی فرموده‌اند: (گویا شیعیان خود را می‌بینم که در مسجد کوفه، خیمه‌ها زده و قرآن را بدان گونه که نازل شده به مردم می‌آموزند.)(بحار الانوار، ج 52، ص 364) به این صورت است که مسجد مکان تعلیم و تربیت دینی می‌شود و نماز که اصلی‌ترین نوع عبادت است خالصانه انجام می‌شود. خداوند در تبیین آن روزگار می‌فرماید: (یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً؛ عبادت می‌کنند مرا و نسبت به من چیزی را شریک قایل نمی‌شوند.) در آن دوران زینت‌ها و بناهای اضافی مسجد از بین می‌رود تا این مکان به درستی محل مناجات و عبادت باشد. زندگی مادی ادامه خواهد داشت؛ زیرا رسیدن به عالم آخرت پس از زندگی در دنیا و حیات مادی است. بهره‌وری از منافع مادی نیز به بهترین حالت شکل می‌گیرد و برکات و نعمات آشکار می‌شود. البته منافع مادی در زمان ظهور دو مشخصه اصلی دارد: الف. جامعه در آن عصر، فضیلت‌محور و ارزش‌مدار خواهد بود، از این رو از منافع مادی در راستای حیات معنوی استفاه شده و دنیا ابزار حرکت تکاملی و کسب سعادت خواهد بود. ب. این منافع مادی به صورت صحیح در اختیار عموم قرار می‌گیرد و همه از آن بهره می‌برند و جامعه طبقاتی نخواهد بود.
عنوان سوال:

برخورد امام زمان (عج) با ناآگاهان نسبت به ایشان چگونه خواهد بود؟


پاسخ:

شرح پرسش:
ظهور حضرت مهدی (عج) برای ناآگاهان نسبت به ایشان چه فایده‌ای دارد؟ برخورد امام با آنان چگونه خواهد بود؟ عصر ظهور چه ویژگی‌هایی دارد؟

پاسخ:
امام مهدی علیه السلام ابتدا خود را معرفی می‌کند و آنان را دعوت به تفکر و پذیرش دین حق می‌کند. ظهور حضرت چون همراه با تبیین درست و منطقی دین اسلام، نزول حضرت عیسی علیه السلام، آشکار کردن الواح اصلی تورات، امداد‌های غیبی و معجزات است، باعث می‌شود همه او را بشناسند و کسی نسبت به او و حرکتش ناآگاه نباشد. نتیجه این امور، گرویدن اکثریت قریب به اتفاق مردم به حضرت و پذیرش او می‌شود. حال، اگر کسی به مخالفت و انکار بپردازد و رو در روی حضرت قرار گیرد و قصد تقابل را داشته باشد، امام مهدی علیه السلام با او می‌جنگد، و سر انجام جنگ نیز چیزی جز هلاکت و نابودی کفار و پیروزی حضرت نیست.
با پیروزی حضرت، همه از برکات معنوی ظهور بهره می‌برند چرا که طبق آیات شریفه قرآن، آینده جهان از آن دین اسلام و حاکمیت دین حق است.(توبه، آیه 32 و 33) کل زمین در اختیار بندگان صالح قرار می‌گیرد(انبیاء، 105) و حجت خدا و مؤمنان صالح، به خلافت و حکومت می‌رسند. در این روزگار دین مورد رضایت خدا (اسلام) پا بر جا و برقرار می‌شود و احکام و معارف آن در سرتاسر جهان اجرا می‌گردد، امنیت و آرامش کامل برقرار می‌گردد و عوامل ناامنی و مظاهر ظلم و فساد از بین می‌رود و عبادت واقعی (و عبودیت و بندگی حقیقی) به صورت عمومی تحقق می‌یابد(نور، آیه 55).
در آن روزگار طلایی، قرآن و نماز و مسجد جایگاه حقیقی خود را پیدا می‌کنند. تعلیم قرآن تبدیل به یک فرهنگ عمومی می‌شود. امام علی علیه السلام در روایتی فرموده‌اند: (گویا شیعیان خود را می‌بینم که در مسجد کوفه، خیمه‌ها زده و قرآن را بدان گونه که نازل شده به مردم می‌آموزند.)(بحار الانوار، ج 52، ص 364)
به این صورت است که مسجد مکان تعلیم و تربیت دینی می‌شود و نماز که اصلی‌ترین نوع عبادت است خالصانه انجام می‌شود. خداوند در تبیین آن روزگار می‌فرماید: (یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً؛ عبادت می‌کنند مرا و نسبت به من چیزی را شریک قایل نمی‌شوند.)
در آن دوران زینت‌ها و بناهای اضافی مسجد از بین می‌رود تا این مکان به درستی محل مناجات و عبادت باشد.
زندگی مادی ادامه خواهد داشت؛ زیرا رسیدن به عالم آخرت پس از زندگی در دنیا و حیات مادی است. بهره‌وری از منافع مادی نیز به بهترین حالت شکل می‌گیرد و برکات و نعمات آشکار می‌شود. البته منافع مادی در زمان ظهور دو مشخصه اصلی دارد:
الف. جامعه در آن عصر، فضیلت‌محور و ارزش‌مدار خواهد بود، از این رو از منافع مادی در راستای حیات معنوی استفاه شده و دنیا ابزار حرکت تکاملی و کسب سعادت خواهد بود.
ب. این منافع مادی به صورت صحیح در اختیار عموم قرار می‌گیرد و همه از آن بهره می‌برند و جامعه طبقاتی نخواهد بود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین