تمام ادیان آسمانی به پیروان خود عمر درخشان و سعادت عمومی و آینده مشعشع و صلح جهانی و دوران پر خیر و برکتی را نوید دادهاند که در آن نگرانیها و دلهرهها و هراسها مرتفع شود و به یمن ظهور شخص بزرگ و مرد خدایی که به تأییدات الهی مؤید است در روی زمین منطقه و شهر و دهستان و دهی باقی نماند مگر آن که در آن بانگ دل نواز توحید بلند شود و روشنایی یکتاپرستی، تاریکی شرک را زایل سازد و علم و عدل و راستی و امانت، چهره جهان آرای خود را بنمایاند و همه جهان را منوّر سازد. این موجود عزیز بر حسب استوارترین و صحیحترین مصادر اسلامی جانشین دوازدهم حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و دوازدهمین رهبر و امام بعد از آن حضرت و همنام و هم کُنیه ایشان است و القاب مشهورش در بین مسلمین (مهدی)، (قائم)، (منتظر)، (صاحب الامر)، (صاحب الزمان) و (بقیه الله) است. و در زبانهای دیگر به (گرزاسیه)، (وشینو)، (ارتور)، (مهمید) و نامها و القاب دیگر خوانده شده است. در کتاب جاماسب و کتاب شاگمونی و کتاب جوک و کتاب دید و کتاب باسک و کتاب پاتیکل و کتاب دادنگ و کتاب صفنیای نبی و کتاب اشعیاء و کتاب وحی کودک و کتاب حکی نبی و کتاب مکاشفات یوحنای لاهوتی و کتاب دانیال و انجیل متی و انجیل لوقا و انجیل مرقس و کتابها و الواح دیگر این بشارتها به عبارات و مضامینی که همه اصالت عقیده مهدویّت را تأیید و آن را یک اصل عام و مورد قبول همه ملل و امم و انبیاء و ادیان معرفی مینمایند، آمده است و به بعضی صفات و علائمی که در احادیث و بشارات اسلامی برای این ظهور و صاحب آن حضرت مهدی علیه السلام بیان شده، اشاره یا صراحت دارند. www.eporsesh.com
تمام ادیان آسمانی به پیروان خود عمر درخشان و سعادت عمومی و آینده مشعشع و صلح جهانی و دوران پر خیر و برکتی را نوید دادهاند که در آن نگرانیها و دلهرهها و هراسها مرتفع شود و به یمن ظهور شخص بزرگ و مرد خدایی که به تأییدات الهی مؤید است در روی زمین منطقه و شهر و دهستان و دهی باقی نماند مگر آن که در آن بانگ دل نواز توحید بلند شود و روشنایی یکتاپرستی، تاریکی شرک را زایل سازد و علم و عدل و راستی و امانت، چهره جهان آرای خود را بنمایاند و همه جهان را منوّر سازد.
این موجود عزیز بر حسب استوارترین و صحیحترین مصادر اسلامی جانشین دوازدهم حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و دوازدهمین رهبر و امام بعد از آن حضرت و همنام و هم کُنیه ایشان است و القاب مشهورش در بین مسلمین (مهدی)، (قائم)، (منتظر)، (صاحب الامر)، (صاحب الزمان) و (بقیه الله) است. و در زبانهای دیگر به (گرزاسیه)، (وشینو)، (ارتور)، (مهمید) و نامها و القاب دیگر خوانده شده است. در کتاب جاماسب و کتاب شاگمونی و کتاب جوک و کتاب دید و کتاب باسک و کتاب پاتیکل و کتاب دادنگ و کتاب صفنیای نبی و کتاب اشعیاء و کتاب وحی کودک و کتاب حکی نبی و کتاب مکاشفات یوحنای لاهوتی و کتاب دانیال و انجیل متی و انجیل لوقا و انجیل مرقس و کتابها و الواح دیگر این بشارتها به عبارات و مضامینی که همه اصالت عقیده مهدویّت را تأیید و آن را یک اصل عام و مورد قبول همه ملل و امم و انبیاء و ادیان معرفی مینمایند، آمده است و به بعضی صفات و علائمی که در احادیث و بشارات اسلامی برای این ظهور و صاحب آن حضرت مهدی علیه السلام بیان شده، اشاره یا صراحت دارند.
www.eporsesh.com
- [سایر] تفاوت عقاید بهائیت با عقاید ادیان آسمانی در چیست؟
- [سایر] اعتقاد به مهدویت در ادیان دیگر چگونه است؟
- [سایر] آیا خواندن تورات و سایر کتب ادیان آسمانی برای یک مسلمان اشکالی دارد و حرام است؟
- [سایر] در سایر ادیان و کتب آسمانی از مهدی موعود چگونه یاد شده است؟
- [سایر] پیامبر خاتم در ادیان آسمانی دیگر (تورات و انجیل) چگونه شناخته شده اند؟
- [سایر] دین سامری چه دینی است و آیا منشعب از دین یهود و از ادیان آسمانی میباشد؟
- [سایر] آیا خواندن تورات و سایر کتب ادیان آسمانی برای یک مسلمان اشکالی دارد و حرام است؟
- [آیت الله سیستانی] ایا سیکها هم همانند یهود و نصاری، اهل ادیان آسمانی اند؟
- [سایر] وجود باورهای شبه مهدویت در ادیان غیر الهی چه توجیهی دارد؟
- [سایر] مقوله «مهدویت» و اعتقاد به منجی موعود در سایر ادیان الهی چگونه است؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی بدون تقلید، اعمال دینی را انجام دهد, در صورتی میتواند به آنها اکتفا کند که بفهمد مطابق با واقع یا موافق احتیاط یا مطابق فتوای مرجعی بوده که وقت عمل لازم بود طبق فتوای او عمل کند; یا اکنونلازم است موافق با آن عمل نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در جای غصبی حبس است، اگر آب وخاک او غصبی است باید با تیمّم نماز بخواند و اگر هم قضا کند با وضو، موافق با احتیاط است.
- [آیت الله جوادی آملی] .در خرید و فروش نسیه، پس از گذشت مقداری از مدت , اگر فروشنده با کم کردن بخشی از طلب خود بخواهد بقیه را دریافت کند و خریدار با این پیشنهاد موافق باشد, اشکالی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در شماره رکعتهای نماز احتیاط شک کند، بنابر احتیاط باید بنا را بر بیشتر بگذارد و سپس اصل نماز را اعاده کند، ولی چنانچه طرف بیشترِ شک، نماز احتیاط را باطل کند، اعاده اصل نماز کافی است.
- [آیت الله علوی گرگانی] در مسح پا دست را بر انگشتها بگذارد و بعد به پشت پا بکشد و اگر تمام دست را روی پا بگذارد و کمی بکشد جائز است، ولی اوّلی موافق با احتیاط میباشد.
- [آیت الله بهجت] زکات گندم، جو، خرما و کشمش وقتی واجب میشود که به مقدار نصاب برسند و نصاب آنها حدود 288من تبریز است که آن را (847کیلوگرم) یا (849.194 کیلوگرم) برآورد کردهاند، ولی رعایت 847کیلوگرم موافق با احتیاط است.
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله سیستانی] اگر میّت وصیّت نکرده باشد که کفن را از ثلث مال او بردارند و بخواهند از اصل مال بردارند ، نباید زیادتر از آنچه در مسأله (561) گذشت مثل مستحبات غیر متعارفه که شأن میّت اقتضاء آن را ندارد ، از اصل مال بردارند . و همچنین اگر بیشتر از قیمت متعارف برای کفن بپردازند نباید زیادی آن را از اصل مال بردارند ، و می شود با اجازه ورثه بالغ از سهم آنان برداشت .
- [آیت الله وحید خراسانی] حجی که به استطاعت بر میت واجب است و بدهکاری و حقوقی را که مثل خمس و زکات و مظالم ادا کردن انها واجب می باشد باید از اصل مال میت بدهند اگرچه میت برای انها وصیت نکرده باشد ولی اگر وصیت کرده باشد از ثلث بدهند باید به وصیت عمل کنند و اگر ثلث کفایت نکرد از اصل مال خارج کنند
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش ملکی که آن را به دیگری اجاره داده اند, اشکال ندارد و خریدار نمی تواند مستأجر را بیرون کند . اگر خریدار از اصل اجاره آن ملک آگاه نباشد یا بر فرض اطلاع از اصل اجاره آن، از طولانی بودن مدت اجاره آگاه نباشد, میتواند داد و ستد خود را به هم بزند.