1- این مسلّم است خداوند نگهبان و حافظ امام زمان (عج) است و خداوند منتظر دعای ما برای حفظ ایشان نیست بلکه این نوعی کمال برای دعا کننده است یعنی دعا کننده میگوید من هم طالب حفظ امام زمانم هستم و در برکات صحت حضرت سهیم خواهد بود. مثل جریان پیرزنی که برای خرید یوسف آمده بود که نامش در زمرهی خریداران یوسف باشد. و نیز نکته دیگر این که دعای ما برای سلامتی حضرت مهدی (عج)، مقدمه است برای ظهور ایشان چرا که یکی از شؤون سلامتی آن حضرت، سلامتی از غمهاست که بزرگترین غم ایشان ظهور آن حضرت است. پس دعا برای ایشان، ظهور را تعجیل مینماید و برکات ظهور عاید دعا کننده هم میشود. پس دعا کننده در سلامتی ایشان (که اعم از سلامتی جسمی است) مؤثر است. همچنین امام زمان (عج) فرمودهاند: (برای فرج دعا کنید که فرج شما هم در همین است.) پس دعا برای فرج و سلامتی امام زمان (عج) هم برای ما نفع دارد و هم برای آن حضرت. 2- به علت گستردگی شؤون ولایت کلیه الاهیه حضرت و اثراتی که نابسامانیها در دنیا در روح حضرت گذارد. دعای ما برای ایشان در رفع آنها و آسودگی خاطر حضرت، دخیل است. اگر طالب مباحث گسترده در این باب هستید به کتاب ارزشمند (مکیال المکارم) تألیف آیت الله موسوی اصفهانی (ره) مراجعه کنید که در این کتاب آثار متعدد برای دعا جهت حضرت ولی عصر (عج) گردآوری شده است.
1- این مسلّم است خداوند نگهبان و حافظ امام زمان (عج) است و خداوند منتظر دعای ما برای حفظ ایشان نیست بلکه این نوعی کمال برای دعا کننده است یعنی دعا کننده میگوید من هم طالب حفظ امام زمانم هستم و در برکات صحت حضرت سهیم خواهد بود. مثل جریان پیرزنی که برای خرید یوسف آمده بود که نامش در زمرهی خریداران یوسف باشد.
و نیز نکته دیگر این که دعای ما برای سلامتی حضرت مهدی (عج)، مقدمه است برای ظهور ایشان چرا که یکی از شؤون سلامتی آن حضرت، سلامتی از غمهاست که بزرگترین غم ایشان ظهور آن حضرت است. پس دعا برای ایشان، ظهور را تعجیل مینماید و برکات ظهور عاید دعا کننده هم میشود. پس دعا کننده در سلامتی ایشان (که اعم از سلامتی جسمی است) مؤثر است.
همچنین امام زمان (عج) فرمودهاند: (برای فرج دعا کنید که فرج شما هم در همین است.)
پس دعا برای فرج و سلامتی امام زمان (عج) هم برای ما نفع دارد و هم برای آن حضرت.
2- به علت گستردگی شؤون ولایت کلیه الاهیه حضرت و اثراتی که نابسامانیها در دنیا در روح حضرت گذارد. دعای ما برای ایشان در رفع آنها و آسودگی خاطر حضرت، دخیل است. اگر طالب مباحث گسترده در این باب هستید به کتاب ارزشمند (مکیال المکارم) تألیف آیت الله موسوی اصفهانی (ره) مراجعه کنید که در این کتاب آثار متعدد برای دعا جهت حضرت ولی عصر (عج) گردآوری شده است.
- [سایر] وقتی خداوند محافظ حضرت مهدی (عج) است، دعا برای سلامتی ایشان چه اثری دارد؟
- [سایر] چرا برای سلامتی امام زمان(ع) دعا میکنیم؟
- [سایر] چرا برای سلامتی امام زمان (علیه السلام) دعا میکنیم؟
- [سایر] چگونه دعا برای فرج امام زمان (عج) باعث فرج خود ما میشود؟
- [سایر] چرا باید برای تعجیل فرج امام زمان (عج) دعا کنیم و وظایف منتظران ظهور ایشان چیست؟
- [سایر] اگر فراگیری ظلم از شرایط ظهور امام زمان است، چرا برای فرج ایشان دعا میکنیم؟
- [سایر] چرا ما باید برای سلامتی امام زمان علیه السلام دعا کنیم؟
- [سایر] فلسفه ی دعا برای سلامتی امام زمان چیست ؟
- [سایر] ثواب هایی که انسان از خواندن دعای فرج و سلامتی امام زمان(ع) به ما میرسد چیست؟
- [سایر] باسلام! آیا درست است که بعضی می گویند دعای اللهم کن لولیک ...برای سلامتی امام زمان(عج)است و دعای الهی عظم البلا... برای فرج امام زمان(عج) است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد اگرچه قصد دعا بهتر است.
- [آیت الله بروجردی] احتیاط واجب آن است که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده، سلامتی بخواهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد؛ بلکه به قصد تحیت نیز بگوید مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] واجب نیست که نمازگزار جواب سلام را به قصد دعا بگوید، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد. بلکه به قصد تحیت نیز بگوید مانعی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جواب سلام را باید به قصد تحیت (یعنی قصد احترام) مخاطب بگوید و لازم نیست در جواب سلام قصد دعا هم داشته باشد؛ یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد.
- [آیت الله سیستانی] واجب است نمازگزار جواب سلام را به قصد تحیت بگوید ، و مانعی ندارد که قصد دعا هم بکند ، یعنی از خداوند عالم برای کسی که سلام کرده سلامتی بخواهد .