این که در سؤال گفته شده: (بسیاری از اهلبیت امام حسین(ع)) این عبارت باید تصحیح شود به (برخی از اهلبیت امام حسین(ع)). در سؤال از سکینه، زینب، رقیه و فضه نامبرده شده است. در مورد قبر این‌ها باید گفت: در مورد قبر حضرت سکینه دو قول است: به نظر برخی آن جناب در مدینه دفن شده است و به نظر برخی در قبرستان (باب‌الصغیر) در سوریه(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 133، چاپ سوم، 1380). درباره‌ی قبر حضرت زینب(س) سه قول است: برخی می‌گویند: قبر آن حضرت در مدینه در قبرستان بقیع است. برخی معتقدند قبر آن جناب در قاهره است، در کشور مصور و برخی می‌گویند قبر حضرت زینب در روستای راویه در نزدیکی دمشق است که در عصر حاضر داخل در شهر است و به زینبیّه معروف است(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 63، چاپ سوم، 1380). در مورد فضه باید گفت که او جزء اهلبیت امام حسین(ع) نیست، بلکه خدمتکار حضرت فاطمه زهرا(س) بود و در کربلا حضور داشت(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 148، چاپ سوم، 1380). درباره حضرت رقیه(س) باید گفت که ایشان دختر چهار ساله بود و در آن زمان که اسیران کربلا در شام بودند، در خرابه شام وفات کرد و در همانجا هم دفن شد(کامل بهائی و منتهی‌الآمال). porseman.org
چرا بسیاری از اهل بیت امام حسین (علیه السلام)مانند زینب و سکینه(علیها السلام)در سوریه مدفون اند؟
این که در سؤال گفته شده: (بسیاری از اهلبیت امام حسین(ع)) این عبارت باید تصحیح شود به (برخی از اهلبیت امام حسین(ع)). در سؤال از سکینه، زینب، رقیه و فضه نامبرده شده است. در مورد قبر اینها باید گفت: در مورد قبر حضرت سکینه دو قول است: به نظر برخی آن جناب در مدینه دفن شده است و به نظر برخی در قبرستان (بابالصغیر) در سوریه(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 133، چاپ سوم، 1380). دربارهی قبر حضرت زینب(س) سه قول است: برخی میگویند: قبر آن حضرت در مدینه در قبرستان بقیع است. برخی معتقدند قبر آن جناب در قاهره است، در کشور مصور و برخی میگویند قبر حضرت زینب در روستای راویه در نزدیکی دمشق است که در عصر حاضر داخل در شهر است و به زینبیّه معروف است(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 63، چاپ سوم، 1380). در مورد فضه باید گفت که او جزء اهلبیت امام حسین(ع) نیست، بلکه خدمتکار حضرت فاطمه زهرا(س) بود و در کربلا حضور داشت(تاریخ و اماکن زیارتی و سیاحتی سوریه، اصغر قائدان، ص 148، چاپ سوم، 1380). درباره حضرت رقیه(س) باید گفت که ایشان دختر چهار ساله بود و در آن زمان که اسیران کربلا در شام بودند، در خرابه شام وفات کرد و در همانجا هم دفن شد(کامل بهائی و منتهیالآمال).
porseman.org
- [سایر] نقش حضرت زینب(علیها السلام) در قیام امام حسین(علیه السلام) چه بود؟
- [سایر] آیه مباهله چگونه مؤید این نکته است که اهل بیت در آیه تطهیر، حضرت علی و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسین علیهم السلام هستند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر عاقد بگوید انکحت موکلاتی فاطمه، زهرا، زینب لموکِلی احمد، علی، حسین یعنی قصد دارد فاطمه را به عقد احمد و زهرا به عقد علی و زینب را به عقد حسین درآورد آیا چنین عقدی صحیح است؟
- [سایر] حضرت سکینه ،دختر امام حسین (ع) چند سال زندگی کرد ؟
- [سایر] دیدگاه وهابیت در مورد اهل بیت به خصوص امیرمونان و حضرت زهرا و امام زمان(علیهم السلام) چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا مراسمی نظیر سفره امام حسن، سفره ابوالفضل، سفره حضرت زینب یا سفره حضرت رقیه و جدیدا سفره حضرت امام زمان (علیهم السلام) که در بین خانمها رواج دارد صحیح است؟ با توجه به اینکه مثلا باید در سفره حضرت رقیه (ع ) نان و خرما باشد و در سفره امام حسن (علیه السلام) همه چیز سبز و در بقیه نیز به همین صورت. نذر افرادی که این چیزها را نذر می کنند چگونه است؟ در کل آیا تاریخی بر این موضوعات وجود دارد؟
- [سایر] چرا به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) فقط می گویند اهل بیت پیغمبر آیا دیگر همسران پیغمبر جزء اهل بیت پیغمبر نبودند ؟
- [سایر] چرا به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) فقط می گویند اهل بیت پیغمبر آیا دیگر همسران پیغمبر جزء اهل بیت پیغمبر نبودند ؟
- [سایر] جریان مباهله چه بود و چگونه مؤید این نکته است که اهل بیت در آیه تطهیر، علی و فاطمه و حسن و حسین هستند؟
- [سایر] شواهد موجود بر سنخیت روحی لازم امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین (ع) برای اهل بیت پیامبر اکرم(ص) بودن کدامند؟
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید:(زَوجَتی فاطِمَةَ خالَعْتُها علی ما بَذَلَتْ هی طالِقٌ). (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است. )
- [امام خمینی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلا فاطمه باشد می گوید: "زوجتی فاطمة خالعتها علی ما بذلت هی طالق" یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خُلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ هِی طالِق)؛ یعنی: (زنم فاطمه را طلاق خُلع دادم، او رهاست).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ مَهْرِها فَهِیَ طالِقَ ) مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل آنچه بذل کرده او، پس او رهاست. و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلِی فَاطِمَةَ عَلی مَا بَذَلَتْ فَهِیَ طالِق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (عَلی مَا بَذَلَتْ بمَا بَذَلَتْ) بگوید، اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند؛ چنانچه مثلا اسم زن فاطمه باشد؛ باید بگوید بارات زوجتی فاطمه علی ما بذلت فهی طالق یعنی من و زنم فاطمه در مقابل بذل کرده او از هم جدا شدیم پس او رها است. و اگر دیگری را وکیل کند؛ وکیل باید بگوید: عن قبل موکلی بارات زوجته فاطمه علی ما بذلت فهی طالق و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی ما بذلت) ، (بما بذلت) بگوید اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر شوهر بخواهد صیغهی مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ)؛ یعنی مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او پس او رهاست و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید:(بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِی طالِقٌ) و در هر دو صورت اگر به جای کلمة (عَلی مَهْرِها) (بمَهْرها) بگوید اشکال ندارد.