سرانجام کار حضرت عیسی(علیه السلام) چه شد؟
خداوند در قرآن کریم می فرماید: (و گفتارشان که ما مسیح عیسی بن مریم پیامبر خدا را کشتیم، در حالی که نه او را کشتند و نه به دار آویختند، لیکن امر بر آن ها مشتبه شد و کسانی که در مورد -قتل- او اختلاف کردند، در آن شک داشته و به آن علم ندارند و تنها از گمان پیروی می کنند و قطعاً او را نکشتند، بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد و خداوند توانا و حکیم است.)[1] قرآن در دو آیه فوق می فرماید: مسیح نه کشته شد و نه به دار رفت، بلکه امر بر آن ها مشتبه گردید و پنداشتند او را دار زده اند و به یقین او را نکشتند، ولی انجیل های چهار گانه کنونی، همگی مسأله مصلوب شدن (=به دار آویخته شدن) مسیح(علیه السلام) و کشته شدن او را ذکر کرده اند، و این موضوع در فصول آخر هر چهار انجیل (متی، لوقا، مرقس و یوحنا) به تفصیل بیان شده است و اعتقاد عمومی مسیحیانِ امروز نیز این است که عیسی کشته شد و دفن گردید و سپس از میان مردگان برخاست و مدت کوتاهی در زمین بود و بعد به آسمان بالا رفت. ولی چنان که گفته شد، قرآن کریم به کشته نشدن حضرت عیسی(علیه السلام) تصریح و روایات اسلامی نیز این مطلب را به وضوح بیان می کند. امام باقر(علیه السلام)می فرماید: (عیسی(علیه السلام)به هنگام عصر آن شبی که خدای متعال او را به آسمان بالا برد، یاران خود را که دوازده نفر بودند، نزد خود خواند و آن ها را در خانه ای جمع کرد و سپس از چشمه ای که در گوشه ی آن خانه بود، در آمد، و در حالی که آب از سر و صورتش می ریخت، فرمود: (خدای متعال به من وحی کرد که همین ساعت مرا به سوی خود بالا می برد). از ظاهر آیات و روایات بر می آید که این عروج آسمانی، تنها برای روح حضرت مسیح(علیه السلام) نبوده، بلکه روح و جسم آن حضرت (هر دو با هم) به جهان بالا برده شده است؛ بنابراین، همان گونه که کیفیت ولادت عیسی(علیه السلام)شگفت انگیز است: (إِنَّ مَثَلَ عِیسی عِنْدَ اللّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ)، سرانجام کار ایشان نیز شگفت انگیز و حیرت آور است. در روایات فراوانی آمده است که ایشان پس از ظهور حضرت مهدی(عج)، از آسمان به زمین فرود آمده و پشت سر آن حضرت نماز می خواند و از یاران وی خواهد بود، و نقل کرده اند که در آن زمان ازدواج نیز خواهد کرد. منابعی برای آگاهی بیشتر: 1. منشور جاوید، ج12. 2. تاریخ انبیاء از آدم تا خاتم، ص 609. 3. تفسیر نمونه، ج 2، ص 430 به بعد، و ج 4، ص 199 به بعد. پی نوشت: [1]. نساء، 157 158. منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).
عنوان سوال:

سرانجام کار حضرت عیسی(علیه السلام) چه شد؟


پاسخ:

خداوند در قرآن کریم می فرماید: (و گفتارشان که ما مسیح عیسی بن مریم پیامبر خدا را کشتیم، در حالی که نه او را کشتند و نه به دار آویختند، لیکن امر بر آن ها مشتبه شد و کسانی که در مورد -قتل- او اختلاف کردند، در آن شک داشته و به آن علم ندارند و تنها از گمان پیروی می کنند و قطعاً او را نکشتند، بلکه خدا او را به سوی خود بالا برد و خداوند توانا و حکیم است.)[1]
قرآن در دو آیه فوق می فرماید: مسیح نه کشته شد و نه به دار رفت، بلکه امر بر آن ها مشتبه گردید و پنداشتند او را دار زده اند و به یقین او را نکشتند، ولی انجیل های چهار گانه کنونی، همگی مسأله مصلوب شدن (=به دار آویخته شدن) مسیح(علیه السلام) و کشته شدن او را ذکر کرده اند، و این موضوع در فصول آخر هر چهار انجیل (متی، لوقا، مرقس و یوحنا) به تفصیل بیان شده است و اعتقاد عمومی مسیحیانِ امروز نیز این است که عیسی کشته شد و دفن گردید و سپس از میان مردگان برخاست و مدت کوتاهی در زمین بود و بعد به آسمان بالا رفت. ولی چنان که گفته شد، قرآن کریم به کشته نشدن حضرت عیسی(علیه السلام) تصریح و روایات اسلامی نیز این مطلب را به وضوح بیان می کند. امام باقر(علیه السلام)می فرماید: (عیسی(علیه السلام)به هنگام عصر آن شبی که خدای متعال او را به آسمان بالا برد، یاران خود را که دوازده نفر بودند، نزد خود خواند و آن ها را در خانه ای جمع کرد و سپس از چشمه ای که در گوشه ی آن خانه بود، در آمد، و در حالی که آب از سر و صورتش می ریخت، فرمود: (خدای متعال به من وحی کرد که همین ساعت مرا به سوی خود بالا می برد).
از ظاهر آیات و روایات بر می آید که این عروج آسمانی، تنها برای روح حضرت مسیح(علیه السلام) نبوده، بلکه روح و جسم آن حضرت (هر دو با هم) به جهان بالا برده شده است؛ بنابراین، همان گونه که کیفیت ولادت عیسی(علیه السلام)شگفت انگیز است: (إِنَّ مَثَلَ عِیسی عِنْدَ اللّهِ کَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُراب ثُمَّ قالَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ)، سرانجام کار ایشان نیز شگفت انگیز و حیرت آور است.
در روایات فراوانی آمده است که ایشان پس از ظهور حضرت مهدی(عج)، از آسمان به زمین فرود آمده و پشت سر آن حضرت نماز می خواند و از یاران وی خواهد بود، و نقل کرده اند که در آن زمان ازدواج نیز خواهد کرد.
منابعی برای آگاهی بیشتر:
1. منشور جاوید، ج12.
2. تاریخ انبیاء از آدم تا خاتم، ص 609.
3. تفسیر نمونه، ج 2، ص 430 به بعد، و ج 4، ص 199 به بعد.
پی نوشت:
[1]. نساء، 157 158.
منبع: پرسش ها و پاسخ هایی پیرامون نبوت و رسالت، فاضل عرفان، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه (1383).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین