عبدالقادر بن ابوصالح موسی بن یحیی گیلانی ملقب به محی الدین (متولد 407 تا 409 ه.ق و متوفای 560 561 ه.ق) امام سلسله قادریه از صوفیه است که طرفدارانش اغلب در بلاد هند و ممالک اسلامی و دیگر بلاد پراکندهاند. بگفته قاموس الاعلام و طبقات شعرانی نسبتش به امام حسن مجتبی (ع) میرسد وی از کبار صوفیه و مؤسس مذهب قادریه است. او ابتدا نزد ابو زکریا تبریزی علوم عربیت را فراگرفت و اصول را نیز در بغداد آموخت سپس به وعظ و تدریس پرداخت و شهرتی پیدا نمود. فتاوای او موافق هر دو مذهب شافعی و حنبلی است در فقه و تصوف تألیفاتی دارد مثل طریق الحق الفتح الباری فتوح الغیب.1 شاید سوال کنید که چگونه ممکن است شخصی از حیث نسب به ائمه هدی و اهل بیت گرامی پیامبر اسلام منسوب باشد و مکتبی غیر از تشیع را پذیرفته بپذیرد؟ در جواب می گوئیم: این جای هیچگونه استبعادی ندارد، کسانی بودهاند که ضمن انتساب ظاهری به این خاندان مؤسس مکتبهای انحرافی و فرقههای ضاله و بدور از حقیقت شدهاند. تاریخ زندگی سید محمد علی شیرازی (باب) و دیگران و بعضی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) در زمان امام صادق و کاظم علیهما السلام گواه بر این مطلب است. انتساب به رسول گرامی اسلام یک افتخار است ولی هرگز مصونیت فکری و اخلاقی نمیآورد. " إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاکُمْ ". " گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست" پی نوشت: 1. سید مصطفی حسینی دشتی، معارف و معاریف، ج 7، ص 225 منبع: پایگاه حوزه
آیا عبدالقادر گیلانی مکتب شافعی را پذیرفت؟ آیا ایشان از نوادگان امام حسن (ع) و امام حسین (ع) بود؟
عبدالقادر بن ابوصالح موسی بن یحیی گیلانی ملقب به محی الدین (متولد 407 تا 409 ه.ق و متوفای 560 561 ه.ق) امام سلسله قادریه از صوفیه است که طرفدارانش اغلب در بلاد هند و ممالک اسلامی و دیگر بلاد پراکندهاند.
بگفته قاموس الاعلام و طبقات شعرانی نسبتش به امام حسن مجتبی (ع) میرسد وی از کبار صوفیه و مؤسس مذهب قادریه است.
او ابتدا نزد ابو زکریا تبریزی علوم عربیت را فراگرفت و اصول را نیز در بغداد آموخت سپس به وعظ و تدریس پرداخت و شهرتی پیدا نمود. فتاوای او موافق هر دو مذهب شافعی و حنبلی است در فقه و تصوف تألیفاتی دارد مثل طریق الحق الفتح الباری فتوح الغیب.1
شاید سوال کنید که چگونه ممکن است شخصی از حیث نسب به ائمه هدی و اهل بیت گرامی پیامبر اسلام منسوب باشد و مکتبی غیر از تشیع را پذیرفته بپذیرد؟
در جواب می گوئیم: این جای هیچگونه استبعادی ندارد، کسانی بودهاند که ضمن انتساب ظاهری به این خاندان مؤسس مکتبهای انحرافی و فرقههای ضاله و بدور از حقیقت شدهاند.
تاریخ زندگی سید محمد علی شیرازی (باب) و دیگران و بعضی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) در زمان امام صادق و کاظم علیهما السلام گواه بر این مطلب است. انتساب به رسول گرامی اسلام یک افتخار است ولی هرگز مصونیت فکری و اخلاقی نمیآورد.
" إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاکُمْ ".
" گرامیترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست"
پی نوشت:
1. سید مصطفی حسینی دشتی، معارف و معاریف، ج 7، ص 225
منبع: پایگاه حوزه
- [سایر] چرا فرزندان امام حسن مجتبی (ع) مانند قاسم و عبد الله کوچک تر از فرزندان امام حسین (ع) مانند امام سجاد (ع) و علی اکبر هستند، با وجود آن که امام مجتبی بزرگ تر از امام حسین (ع) می باشند؟
- [سایر] چرا در زیارت وارث نامی از امام حسن(ع) برده نشده است؟ در حالیکه امام حسین(ع) وارث او است؟
- [سایر] چرا امام حسین(ع) مانند امام حسن(ع) صلح نکرد بلکه با یاران اندکش برضد یزیدیان جنگید؟
- [سایر] آیا این که امام حسن و امام حسین (ع) در یک زمان بودند و امام حسن ابتدا امام شده، دلیل بهتر بودن امام حسن است؟ در مورد امام علی (ع) چطور؟ آیا حدیث معتبری در مورد بهتر بودن امامی از امام دیگر وجود دارد؟ لطفاً در مورد ارجحیت وجودی امامان نیز توضیح دهید و آیا تفاوت امامان همان ارجحیت وجودی ایشان است؟
- [سایر] امام علی(ع) در نامه 31 نهج البلاغه به فرزندش امام حسن (ع) چه سفارشهایی میفرمایند؟
- [سایر] به چه علت به امام حسن(ع) کریم اهل بیت اطلاق میشود؟
- [سایر] چرا امام حسن صلح کرد و امام حسین، قیام؟
- [سایر] در حالی که بهشتیان همه جوان هستند، چطور در میان پیامبران و ائمه، فقط امام حسن(ع) و امام حسین (ع) سید جوانان اهل بهشت اند؟
- [سایر] در حالی که بهشتیان همه جوان هستند، چطور در میان پیامبران و ائمه، فقط امام حسن(ع) و امام حسین (ع) سید جوانان اهل بهشت اند؟
- [سایر] آیا روایاتی که میگویند امام حسین(ع) و چند نفر دیگر ابن ملجم را مثله کردند و امام حسن(ع) دستور داد او را بسوزانند، صحیح است؟!
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله خوئی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلًا به زیارت حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر بواسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] خوردن خاک و گِل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیّدالشهداء امام حسین(علیه السلام) که از قبر شریف اخذ شود (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] ) .االله اکبر) یعنی خدای سبحان بزرگتر از آن است که وصف شود. (أشهد أن لا إله الاّ االله ), یعنی شهادت می دهم که غیر خدای یکتا و یگانه خدای دیگری نیست . (أشهد أنّ محمداً رسول االله ); یعنی شهادت میدهم که حضرت محمدبن عبداالله(ص) پیامبر و فرستاده خداست . (أشهد أنّ علیاً امیرالمؤمنین و ولیّ االله)؛ یعنی شهادت میدهم که حضرت علی(ع)امیر مؤمنان و ولیّ خدا بر همه خلق است . (حیّ علی الصلاة )؛ یعنی بشتاب برای اقامه نماز، (حیّ علی الفلاح)؛ یعنی بشتاب برای رستگاری، (حیّ علی خیر العمل )؛ یعنی بشتاب برای بهترین کار که نماز است، (قد قامت الصلاة)؛ یعنی به تحقیق نماز برپا شد، (لا إله الاّ االله )؛ یعنی خدایی؛ جز خدای یکتا و یگانه, سزاوار پرستش نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در آشامیدن آب، چند چیز مستحب است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز، ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ الله) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ لله) بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت بزرگوارش را یاد کند، و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.