حضرت سیدالشهداء (ع) 1. فرزند پیامبر(ص) و فاطمه(س) بود. 2. فرزند امیرالمؤمنین علی(ع) ابن ابیطالب بود 3. پیامبر(ص) فرمود: حسن (ع) و حسین(ع) دو سیّد جوانان اهل بهشت هستند 4. هم چنین فرمود: حسن(ع) و حسین(ع) امام این امت هستند چه قیام کرده باشند و چه قیام نکرده باشند. 5. سخاوت و شجاعت پیامبر(ص) را به ارث برده بودند. 6. از گناه و ناپاکی دور بودند 7. داستان مباهله پیامبر اکرم(ص) او را همراه برادر، مادر و پدرش به میدان مباهله آورد. 8. آیه اهل البیت سوره احزاب در حق او و برادر، مادر و پدرش نازل شد. 9. داستان سوره دهر مربوط به او و پدر، مادر و برادرش بود. 10. در مسند احمد که کتاب اهل سنّت است جلد 6 صفحه 299 آمده که ام الفضل خواب دید که عضوی از اعضاء پیامبر(ص) در خانه اوست پس پیامبر(ص) را دید و پیامبر(ص) فرمود که خواب خوبی دیدهای فاطمه فرزندی آورده است او را با شیر قثم فرزندت متکفل شو. 11 در صحیح بخاری در کتاب ادب آمده است که (در باب رحمة الولد و تقبیله) که کسی از عبدالله بن عمر پرسید که کشتن پشه در ماه حرام (محرم) چه حکمی دارد؟ ابن عمر گفت اهل کجا هستی گفت اهل عراق، ابن عمر گفت نگاه کنید مرا از کشتن پشه سؤال میکند در حالی که فرزند پیامبر(ص) را در این ماه میکشند، من از پیامبر(ص) شنیدم که میفرمود:حسن و حسین دستهگلهای من در دنیا هستند این حدیث هم در بخاری و هم صحیح ترمذی (ج 2 ص 306) و مسند احمد (ج 2 ص 85 و 93 و 114و 153) و مسند ابن داوود (ج 8 ص 160 و حلیه ابو نعیم (ج 5 ص 70 و صحیح نسائی در خصائص ص 37 و در فتح الباری فی شرح البخاری ج 8 ص 100 و ... آمده است. 12. پیامبر(ص) فرمود: که اینها ریحانه من هستند هر کس مرا دوست داشته باشد حتماً باید این دو را هم دوست داشته باشد این روایت را هم اهل سنت نقل کرده است ، نگاه کنید به ذخائر العقبی ص 124. 13. پیامبر(ص) حسن و حسین را بر دوش خود نگه میداشت (ذخائر العقبی ص 130 و مجمع میثمی ج 9 ص 182 مستدرک الصحیحین، ج 3 ص 170 و همه این روایات از اهل سنت است. 14. در صحیح ترمذی جلد 2 صفحه 307 آمده که پیامبر(ص) فرمود حسین از من و من از حسین هستم خداوند دوست بدارد آن که حسین را دوست داشته باشد و حسین سبطی از اسباط انبیاء است و در صحیح بخاری اهل سنت هم این معنا آمده است. ابن اثیر در کتاب اسد الغابه جلد 3 صفحه 234 آورده است که عبدالله بن عمر سوگند یاد کرد که سیدالشهداء حسین(ع) محبوبترین اهل زمین برای اهل آسمان است . منبع: پایگاه حوزه
حضرت سیدالشهداء (ع) 1. فرزند پیامبر(ص) و فاطمه(س) بود. 2. فرزند امیرالمؤمنین علی(ع) ابن ابیطالب بود 3. پیامبر(ص) فرمود: حسن (ع) و حسین(ع) دو سیّد جوانان اهل بهشت هستند 4. هم چنین فرمود: حسن(ع) و حسین(ع) امام این امت هستند چه قیام کرده باشند و چه قیام نکرده باشند. 5. سخاوت و شجاعت پیامبر(ص) را به ارث برده بودند. 6. از گناه و ناپاکی دور بودند 7. داستان مباهله پیامبر اکرم(ص) او را همراه برادر، مادر و پدرش به میدان مباهله آورد. 8. آیه اهل البیت سوره احزاب در حق او و برادر، مادر و پدرش نازل شد. 9. داستان سوره دهر مربوط به او و پدر، مادر و برادرش بود. 10. در مسند احمد که کتاب اهل سنّت است جلد 6 صفحه 299 آمده که ام الفضل خواب دید که عضوی از اعضاء پیامبر(ص) در خانه اوست پس پیامبر(ص) را دید و پیامبر(ص) فرمود که خواب خوبی دیدهای فاطمه فرزندی آورده است او را با شیر قثم فرزندت متکفل شو. 11 در صحیح بخاری در کتاب ادب آمده است که (در باب رحمة الولد و تقبیله) که کسی از عبدالله بن عمر پرسید که کشتن پشه در ماه حرام (محرم) چه حکمی دارد؟ ابن عمر گفت اهل کجا هستی گفت اهل عراق، ابن عمر گفت نگاه کنید مرا از کشتن پشه سؤال میکند در حالی که فرزند پیامبر(ص) را در این ماه میکشند، من از پیامبر(ص) شنیدم که میفرمود:حسن و حسین دستهگلهای من در دنیا هستند این حدیث هم در بخاری و هم صحیح ترمذی (ج 2 ص 306) و مسند احمد (ج 2 ص 85 و 93 و 114و 153) و مسند ابن داوود (ج 8 ص 160 و حلیه ابو نعیم (ج 5 ص 70 و صحیح نسائی در خصائص ص 37 و در فتح الباری فی شرح البخاری ج 8 ص 100 و ... آمده است. 12. پیامبر(ص) فرمود: که اینها ریحانه من هستند هر کس مرا دوست داشته باشد حتماً باید این دو را هم دوست داشته باشد این روایت را هم اهل سنت نقل کرده است ، نگاه کنید به ذخائر العقبی ص 124. 13. پیامبر(ص) حسن و حسین را بر دوش خود نگه میداشت (ذخائر العقبی ص 130 و مجمع میثمی ج 9 ص 182 مستدرک الصحیحین، ج 3 ص 170 و همه این روایات از اهل سنت است. 14. در صحیح ترمذی جلد 2 صفحه 307 آمده که پیامبر(ص) فرمود حسین از من و من از حسین هستم خداوند دوست بدارد آن که حسین را دوست داشته باشد و حسین سبطی از اسباط انبیاء است و در صحیح بخاری اهل سنت هم این معنا آمده است. ابن اثیر در کتاب اسد الغابه جلد 3 صفحه 234 آورده است که عبدالله بن عمر سوگند یاد کرد که سیدالشهداء حسین(ع) محبوبترین اهل زمین برای اهل آسمان است .
منبع: پایگاه حوزه
- [سایر] چند نمونه از سیره اخلاقی امام حسین(ع) را از زندگی ایشان بنویسید.
- [سایر] چرا فرزندان امام حسن مجتبی (ع) مانند قاسم و عبد الله کوچک تر از فرزندان امام حسین (ع) مانند امام سجاد (ع) و علی اکبر هستند، با وجود آن که امام مجتبی بزرگ تر از امام حسین (ع) می باشند؟
- [سایر] مستندترین مقاتل حضرت اباعبدالله(ع) چیست؟
- [سایر] آیا روایت گریه حضرت ابراهیم (ع) بر امام حسین (ع) صحیح است؟
- [سایر] در مورد زیارت وارث توضیح دهید و وجه ارث امام حسین(ع) از حضرت آدم و ابراهیم(ع) چیست؟
- [سایر] حضرت قائم (عج) چندمین فرزند امام حسین (ع) است؟
- [سایر] دیدگاه پیامبراکرم(ص) نسبت به یاری امام حسین(ع) چیست؟
- [سایر] شواهد موجود بر سنخیت روحی لازم امام علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین (ع) برای اهل بیت پیامبر اکرم(ص) بودن کدامند؟
- [سایر] نظریه شیعه درباره روایت مناظره امام رضا(ع) با علی بن جهم در مورد شخصیت حضرت داود و گناه آدم را بنویسید.
- [سایر] در جریان عقد اخوت پیامبر اسلام(ص)، چگونه فضیلت امام علی(ع) را به جامعه نشان دادند؟
- [آیت الله خوئی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلًا به زیارت حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) مشرف شود چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست، و اگر بواسطة عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .سجده بر تربت حضرت سید الشهداء(ع) افضل از سجده بر سایر چیزهایی است که سجده بر آنها صحیح است. پس از آن, در فضیلت، خاک و سپس سنگ و پس از سنگ، گیاه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در آشامیدن آب، چند چیز مستحب است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز، ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ الله) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ لله) بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت بزرگوارش را یاد کند، و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلا به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام) مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر بواسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله سبحانی] خوردن خاک و گِل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیّدالشهداء امام حسین(علیه السلام) که از قبر شریف اخذ شود (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله سبحانی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله(علیه السلام)مشرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] اگر نذر کند که به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت اباعبدالله عَلَیْهِ السَّلَام مشّرف شود، چنانچه به زیارت امام دیگر برود کافی نیست و اگر به واسطهی عذری نتواند آن امام را زیارت کند، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن خاک و گل حرام است، ولی خوردن کمی از تربت پاک حضرت سیدالشهداء امام حسین(علیه السلام) (کمتر از یک نخود) به قصد شفاء اشکال ندارد و همچنین گل داغستان و گل ارمنی که برای معالجه می خورند در صورتی که علاج منحصر به آن باشد جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نذر کند به زیارت یکی از امامان مثلاً به زیارت حضرت امام حسین(علیه السلام) مشرف شود، اگر به زیارت امام دیگری برود کافی نیست و هرگاه به واسطه عذری نتواند آن امام را زیارت کند چیزی بر او نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. یعنی از زنم فاطمه در مقابل مهر او جدا شدم پس او رهاست، و اگر دیگری را وکیل کند وکیل باید بگوید: بارَأْتُ زَوْجَةُ مُوَکِّلِی فاطِمَةَ عَلی مَهْرِها فَهِیَ طالِق. و در هر دو صورت اگر به جای کلمه (علی مهرها) (لمهرها) بگوید، اشکال ندارد.