چرا پیامبر اکرم(ص) را محور حجّت الهی دانسته‌اند؟
از آن جا که انسان قصد رسیدن به حیات جاودانه را دارد و نیل به این هدف تنها در پرتو رسالت پیامبر میسور است، بشر موظف است رسول اکرم(ص) را بیش از هر چیزی دوست داشته باشد حتی از خودش. خدای سبحان در قرآن کریم محبوبهای خود را برشمرده و برای محبت نیز درجاتی ذکر می‌کند؛ اهل توبه و طهارت و پاکیزگی محبوبان الهی هستند: (ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین) بقره/222 ، اهل تقوا و پرهیزکاری محبوبان خدایند مبارزان و مجاهدان نستوه محبوب اویند: (اَن الله یُحب الذین یُقاتلون فی سَبیله صَفاً کأنهم بنیان مَرصوص) صف/4 و ... ولی هیچ محبوبی به عظمت حبیب الله (پیامبر) نیست، زیرا او مظهر محبت کامله حق است، از این‌رو خدای سبحان رسولش را محور محبت قرار داد و فرمود: اگرمی‌خواهید محبوب خدا باشید، پیروحبیب او باشید: (اِن کُنتم تُحبون الله فاتبعونی یحببکم الله) آل عمران/31 . محبت حبیب الله، انسان را محبوب خدا می‌کند، زیرا کسی که پیامبر را دوست می‌دارد، می‌کوشد مثل او باشد (مانند خود پیامبر که چون خدا را دوست می‌داشت، متخلق به اخلاق الهی شد)، بدین جهت از او اطاعت می‌کند و این گونه اطاعت، انسان را متعالی و محبوب خدا می‌کند. آیت الله جوادی آملی،تفسیر موضوعی قرآن کریم ج 9 (سیرة رسول اکرم در قرآن) www.payambarazam.ir
عنوان سوال:

چرا پیامبر اکرم(ص) را محور حجّت الهی دانسته‌اند؟


پاسخ:

از آن جا که انسان قصد رسیدن به حیات جاودانه را دارد و نیل به این هدف تنها در پرتو رسالت پیامبر میسور است، بشر موظف است رسول اکرم(ص) را بیش از هر چیزی دوست داشته باشد حتی از خودش.
خدای سبحان در قرآن کریم محبوبهای خود را برشمرده و برای محبت نیز درجاتی ذکر می‌کند؛ اهل توبه و طهارت و پاکیزگی محبوبان الهی هستند: (ان الله یحب التوابین و یحب المتطهرین) بقره/222 ، اهل تقوا و پرهیزکاری محبوبان خدایند مبارزان و مجاهدان نستوه محبوب اویند: (اَن الله یُحب الذین یُقاتلون فی سَبیله صَفاً کأنهم بنیان مَرصوص) صف/4 و ... ولی هیچ محبوبی به عظمت حبیب الله (پیامبر) نیست، زیرا او مظهر محبت کامله حق است، از این‌رو خدای سبحان رسولش را محور محبت قرار داد و فرمود: اگرمی‌خواهید محبوب خدا باشید، پیروحبیب او باشید: (اِن کُنتم تُحبون الله فاتبعونی یحببکم الله) آل عمران/31 .
محبت حبیب الله، انسان را محبوب خدا می‌کند، زیرا کسی که پیامبر را دوست می‌دارد، می‌کوشد مثل او باشد (مانند خود پیامبر که چون خدا را دوست می‌داشت، متخلق به اخلاق الهی شد)، بدین جهت از او اطاعت می‌کند و این گونه اطاعت، انسان را متعالی و محبوب خدا می‌کند.
آیت الله جوادی آملی،تفسیر موضوعی قرآن کریم ج 9 (سیرة رسول اکرم در قرآن)
www.payambarazam.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین