آیا عبادت شیطان در کلیسای شیطان، همانند عبادت خداوند در کلیسای مسیحی است؟
شیطان پرستی یک حرکت مکتبی، شبه مکتبی و یا فلسفی است که هواداران آن شیطان را یک طرح و الگوی اصلی و قبل از عالم هستی می‌پندارند. آنها شیطان را موجودی زنده و با چند وجه از طبیعت انسان مشترک می‌دانند. شیطان پرستی به جای اطاعت از قوانین خدایی یا قوانین طبیعی و اخلاقی، عموماً بر پیشرفت فیزیکی خود با راهنمایی‌های موجودی مافوق تمرکز دارد. به همین دلیل بسیاری از شیطان پرستان معاصر از باورها و گرایش‌های ادیان گذشته اجتناب می‌کنند و بیشتر گرایشات خود پرستانه دارند. به طور غیر رسمی و گسترده‌ای شیطان پرستی فلسفی را منتسب به آنتوان شزاندر لاوی میدانند. او کسی بود که کلیسای شیطان را تأسیس کرد. (سال 1966 م) در نظر شیطان پرستان فلسفی، محور و مرکزیت عالم هستی، خود انسان است و بزرگترین آرزو و شرط رستگاری این نوع از شیطان پرستان برتری و ترفیع ایشان نسبت به دیگران است. شیطان پرستان فلسفی عموماً خدایی برای پرستش قائل نیستند و به زندگی غیر مادی بعد از مرگ نیز عقیده‌ ندارند. به هر حال زندگی این گروه از شیطان پرستان عاری از روحیة مذهبی و معنویت نیز نیست. در نظر شیطان پرستان فلسفی، هر شخصی خدای خودش است. آنها با تکیه بر عقاید انسانی وابسته به دنیا، مطالب مربوط به فلسفه عقلانی را خوار میشمارند و به آنها به دید ترس از مسائل ماوراء الطبیعی می‌نگرند و تنها به یک زندگی عقیم و بر مبنای جهان واقعی اعتقاد دارند.[1] شیطان پرستی دینی: گرایشات شیطان پرستی دینی اغلب مشابه گرایشات شیطان پرستی فلسفی است. شیطانی که در این گروه تعریف شده است، می‌تواند تنها در ذهن یک شیطان پرست تعریف شود یا از یک دین (قبل از مسیح) اقتباس شوند. بسته به اینکه کدام نوع شیطان پرستی مد نظر باشد، خدا یا خدایان می‌توانند از انواع مختلفی از معبودها باشند. بعضی از آنها از ادیان بسیار قدیمی نشئت گرفته‌اند. انواع معمول شیطان پرستی خدایانشان را از ادیان قدیمی مصر باستان و بسیاری از الهه‌های باستانی بین النهرین و بعضاً از الهه‌های رومی و یونانی اقتباس کرده‌اند. بقیه شیطان پرستان ادعای پرستش خدای اصلی را دارند، ولی بیشتر شیطان پرستان می‌گویند خدای معبود آنها در واقع قدمت بسیاری دارد.[2] با توجه به بررسی انواع شیطان پرستی که عمدة آنها شیطان پرستی فلسفی و دینی می‌باشد، این مسئله روشن می‌شود که عبادت شیطان پرستان همانند عبادت خداوند در کلیسای مسیحی نمی‌باشد، بلکه غالب آنها گرایشات خود پرستانه دارند و بر پیشرفت فیزیکی خود با راهنمایی‌های موجودی تمرکز دارد و بسته به اینکه کدام نوع شیطان پرستی مد نظر باشد،‌ خدا یا خدایان می‌توانند از انواع مختلفی از معبودها باشند. بنابراین مفهوم عبادت در نزد شیطان پرست ما با مفهوم آن در نزد معتقدین به ادیان قائل به خدا متفاوت است و تنها می­توان آثاری از تقلید از ادیان قدیم و مسیحیت را در نحله­های مختلف شیطان پرستی مشاهده کرد، که بی­شباهت به مراسم عبادی و پرستش نیستند. [1] . سایت اینترنتی و یکی پدیا، دانشنامة آزاد. [2] . همان. ( اندیشه قم )
عنوان سوال:

آیا عبادت شیطان در کلیسای شیطان، همانند عبادت خداوند در کلیسای مسیحی است؟


پاسخ:

شیطان پرستی یک حرکت مکتبی، شبه مکتبی و یا فلسفی است که هواداران آن شیطان را یک طرح و الگوی اصلی و قبل از عالم هستی می‌پندارند. آنها شیطان را موجودی زنده و با چند وجه از طبیعت انسان مشترک می‌دانند. شیطان پرستی به جای اطاعت از قوانین خدایی یا قوانین طبیعی و اخلاقی، عموماً بر پیشرفت فیزیکی خود با راهنمایی‌های موجودی مافوق تمرکز دارد. به همین دلیل بسیاری از شیطان پرستان معاصر از باورها و گرایش‌های ادیان گذشته اجتناب می‌کنند و بیشتر گرایشات خود پرستانه دارند. به طور غیر رسمی و گسترده‌ای شیطان پرستی فلسفی را منتسب به آنتوان شزاندر لاوی میدانند. او کسی بود که کلیسای شیطان را تأسیس کرد. (سال 1966 م) در نظر شیطان پرستان فلسفی، محور و مرکزیت عالم هستی، خود انسان است و بزرگترین آرزو و شرط رستگاری این نوع از شیطان پرستان برتری و ترفیع ایشان نسبت به دیگران است. شیطان پرستان فلسفی عموماً خدایی برای پرستش قائل نیستند و به زندگی غیر مادی بعد از مرگ نیز عقیده‌ ندارند. به هر حال زندگی این گروه از شیطان پرستان عاری از روحیة مذهبی و معنویت نیز نیست. در نظر شیطان پرستان فلسفی، هر شخصی خدای خودش است. آنها با تکیه بر عقاید انسانی وابسته به دنیا، مطالب مربوط به فلسفه عقلانی را خوار میشمارند و به آنها به دید ترس از مسائل ماوراء الطبیعی می‌نگرند و تنها به یک زندگی عقیم و بر مبنای جهان واقعی اعتقاد دارند.[1]
شیطان پرستی دینی: گرایشات شیطان پرستی دینی اغلب مشابه گرایشات شیطان پرستی فلسفی است. شیطانی که در این گروه تعریف شده است، می‌تواند تنها در ذهن یک شیطان پرست تعریف شود یا از یک دین (قبل از مسیح) اقتباس شوند. بسته به اینکه کدام نوع شیطان پرستی مد نظر باشد، خدا یا خدایان می‌توانند از انواع مختلفی از معبودها باشند. بعضی از آنها از ادیان بسیار قدیمی نشئت گرفته‌اند. انواع معمول شیطان پرستی خدایانشان را از ادیان قدیمی مصر باستان و بسیاری از الهه‌های باستانی بین النهرین و بعضاً از الهه‌های رومی و یونانی اقتباس کرده‌اند. بقیه شیطان پرستان ادعای پرستش خدای اصلی را دارند، ولی بیشتر شیطان پرستان می‌گویند خدای معبود آنها در واقع قدمت بسیاری دارد.[2]
با توجه به بررسی انواع شیطان پرستی که عمدة آنها شیطان پرستی فلسفی و دینی می‌باشد، این مسئله روشن می‌شود که عبادت شیطان پرستان همانند عبادت خداوند در کلیسای مسیحی نمی‌باشد، بلکه غالب آنها گرایشات خود پرستانه دارند و بر پیشرفت فیزیکی خود با راهنمایی‌های موجودی تمرکز دارد و بسته به اینکه کدام نوع شیطان پرستی مد نظر باشد،‌ خدا یا خدایان می‌توانند از انواع مختلفی از معبودها باشند.
بنابراین مفهوم عبادت در نزد شیطان پرست ما با مفهوم آن در نزد معتقدین به ادیان قائل به خدا متفاوت است و تنها می­توان آثاری از تقلید از ادیان قدیم و مسیحیت را در نحله­های مختلف شیطان پرستی مشاهده کرد، که بی­شباهت به مراسم عبادی و پرستش نیستند.


[1] . سایت اینترنتی و یکی پدیا، دانشنامة آزاد.
[2] . همان.
( اندیشه قم )





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین