شوهرداری یعنی مواظبت و نگهداری شوهر.شوهرداری کار سهل ‌و آسانی نیست که از هر زنی ساخته باشد، بلکه کاردانی و ذوق و سلیقه و زیرکی مخصوص لازم دارد، زنی که بخواهد شوهرداری کند باید دل او را بدست آورد ، اسباب رضایت‌ خاطرش را فراهم سازد. مواظب ‌اخلاق و رفتارش باشد، به کارهای نیک تشو یقش کند، از کارهای بد نگهداریش کند، مواظب بهداشت و حفظ الصحه و تغذیه او باشد. سعی کند او را به صورت یک شوهر آبرومند و محبوب و مهربان در آورد تا برای خانواده‌ اش بهترین سرپرست و برای فرزندانش بهترین پدر و مربی باشد.خداوند حکیم قدرت فوق العاده‌ای به زن عطا فرموده است ، سعادت و خوشبختی خانواده در دست اوست، بدبختی خانواده نیزدر دست اوست. زن می تواند خانه را به صورت بهشت ‌برین در آورد، و می تواند به‌ صورت جهنم سوزانی تبدیلش سازد، می تواند شوهرش را به اوج ترقی‌ برساند و می تواند به خاک سیاهش بنشاند. زن اگر به فن شوهرداری آشناباشد و وظائفی را که خدا برایش مقرر فرموده انجام دهد می تواند از یک‌مرد عادی ‌یک شوهر لایق و آبرومند بسازد. اسمایلز می گوید:اگر زن با تقوی و خوش خلق و کدبانویی در خانه‌ محقر و فقیری باشد آن خانه را محل آسایش و فضیلت و خوشبختی‌ می سازد. بالزاک می گوید: خانه بی‌زن عفیف، قبرستان است. شوهرداری به قدری در نظر اسلام اهمیت داشته که آنرا در ردیف ‌جهاد در راه خدا قرار داده، حضرت علی (ع) می فرماید: جهاد زن به این ‌است که خوب شوهرداری کند. (1) با توجه به اینکه جهاد در راه خدا برای ‌ترقی و عظمت اسلام و دفاع از کشورهای اسلامی و اجرای عدالت ‌اجتماعی بزرگترین عبادت است ارزش شوهرداری معلوم می شود.رسول خدا (ص) فرمود:هر زنی که بمیرد در حالیکه شوهرش از او ‌راضی باشد داخل بهشت می شود. (2) پی نوشتها: 1-بحار الانوار ج 103 ص 252. 2-محجة البیضاء ج 2 ص 70. منبع:سایت انوار طاها
یکی از وظایف زن، شوهرداری است.توضیح دهید؟
شوهرداری یعنی مواظبت و نگهداری شوهر.شوهرداری کار سهل و آسانی نیست که از هر زنی ساخته باشد، بلکه کاردانی و ذوق و سلیقه و زیرکی مخصوص لازم دارد، زنی که بخواهد شوهرداری کند باید دل او را بدست آورد ، اسباب رضایت خاطرش را فراهم سازد. مواظب اخلاق و رفتارش باشد، به کارهای نیک تشو یقش کند، از کارهای بد نگهداریش کند، مواظب بهداشت و حفظ الصحه و تغذیه او باشد. سعی کند او را به صورت یک شوهر آبرومند و محبوب و مهربان در آورد تا برای خانواده اش بهترین سرپرست و برای فرزندانش بهترین پدر و مربی باشد.خداوند حکیم قدرت فوق العادهای به زن عطا فرموده است ، سعادت و خوشبختی خانواده در دست اوست، بدبختی خانواده نیزدر دست اوست.
زن می تواند خانه را به صورت بهشت برین در آورد، و می تواند به صورت جهنم سوزانی تبدیلش سازد، می تواند شوهرش را به اوج ترقی برساند و می تواند به خاک سیاهش بنشاند. زن اگر به فن شوهرداری آشناباشد و وظائفی را که خدا برایش مقرر فرموده انجام دهد می تواند از یکمرد عادی یک شوهر لایق و آبرومند بسازد.
اسمایلز می گوید:اگر زن با تقوی و خوش خلق و کدبانویی در خانه محقر و فقیری باشد آن خانه را محل آسایش و فضیلت و خوشبختی می سازد. بالزاک می گوید: خانه بیزن عفیف، قبرستان است. شوهرداری به قدری در نظر اسلام اهمیت داشته که آنرا در ردیف جهاد در راه خدا قرار داده، حضرت علی (ع) می فرماید: جهاد زن به این است که خوب شوهرداری کند. (1) با توجه به اینکه جهاد در راه خدا برای ترقی و عظمت اسلام و دفاع از کشورهای اسلامی و اجرای عدالت اجتماعی بزرگترین عبادت است ارزش شوهرداری معلوم می شود.رسول خدا (ص) فرمود:هر زنی که بمیرد در حالیکه شوهرش از او راضی باشد داخل بهشت می شود. (2)
پی نوشتها:
1-بحار الانوار ج 103 ص 252.
2-محجة البیضاء ج 2 ص 70.
منبع:سایت انوار طاها
- [آیت الله سبحانی] اگر به زن شوهرداری تجاوز به عنف شود آیا این زن باید نسبت به شوهر خودش عده نگه دارد؟
- [سایر] زن شوهرداری که مبادرت به فحشاء می کند، چه کیفری دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا جایز است نطفه مرد بیگانه ای را به زن شوهرداری تلقیح کرد؟ نطفه شوهرش چطور؟
- [آیت الله بهجت] زن شوهرداری که وطی به شبهه نموده، در زمان عدّه برای شوهر وطی جایز نیست. آیا سایر استمتاعات جایز است؟
- [سایر] اگر کسی با زن شوهرداری همبستر شود و از دبر و کمتر از ختنه گاه نزدیکی کندآیا باز هم به آن زن حرام ابدی می شود؟
- [سایر] وظایف زن نسبت به شوهر چیست؟
- [سایر] وظایف اخلاقی زن در برابر همسر چیست؟
- [آیت الله سبحانی] زن شوهرداری ادعا می کند مطلقه شده و عده اش تمام شده است. اگر این زن متهمه نباشد، احتیاج به فحص دارد؟
- [سایر] شوهرداری چه ثوابی دارد؟
- [سایر] وظایف مرد یا آداب زن داری چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر با زن شوهرداری (نعوذ باللّه) زنا کند سپس آن زن از شوهرش طلاق بگیرد بنابر احتیاط واجب نمی¬توند با او ازدواج کند؛ ولی اگر حکم را نمی¬دانسته و ازدواج کرده، می¬تواند به زندگی خود ادامه دهد.
- [آیت الله اردبیلی] زن در استحاضه کثیره و متوسطه بنابر احتیاط واجب نمیتواند جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، حتی اگر وظایف خود را انجام داده باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خون استحاضه در اول ظهورش تا در باطن است باعث وجوب غسل یا وضو نمیشود و اگر از زن بیرون بیاید؛ هر چند کم باشد، تا زمانی که در باطن وجود دارد باید به وظایف مستحاضه عمل کند.
- [آیت الله اردبیلی] مرد حق ندارد زن خود را به خدمت خانه مجبور کند، مگر در مناطقی که کار در خانه جزء وظایف زن محسوب میشود به گونهای که در ازدواج جزء شرایط عقد به حساب میآید، یعنی عقد مبنی بر آن انجام میگیرد.
- [آیت الله سیستانی] خونی را که زنها پس از تمام شدن شصت سال میبینند حکم حیض را ندارد ، ولی در فاصله پنجاه تا شصت سالگی زن حیض میبیند گر چه احتیاط مستحب این است زنهایی که قرشیه (سیّده) نیستند در این فاصله در مواردی که قبلاً حیض به حساب میآمد ، محرمات حائض را ترک کند و وظایف مستحاضه را انجام دهند .
- [آیت الله اردبیلی] اگر زنی را که در عدّه مرد دیگری است، برای خود عقد کند، عقدشان باطل است و نسبت به ازدواج بعدی آنان با یکدیگر، مسأله سه صورت دارد: اوّل: بین آنان آمیزش صورت گرفته باشد که در این صورت بر یکدیگر حرام ابدی هستند و دیگر نمیتوانند با یکدیگر ازدواج نمایند. دوم: بین آنان آمیزشی صورت نگرفته باشد، ولی مرد و زن یا یکی از آن دو در حال عقد بدانند که زن در عدّه است و بدانند که ازدواج در حال عدّه حرام است که در این صورت نیز بر یکدیگر حرام ابدی هستند. سوم: بین آنان آمیزشی صورت نگرفته باشند و هیچ کدام در حال عقد نمیدانستهاند که زن در عدّه است یا نمیدانستهاند که عقد کردن زن در حال عدّه حرام است که در این صورت بعد از تمام شدن عدّه زن، میتوانند با یکدیگر ازدواج کنند. و اگر انسان با زن شوهرداری ازدواج کند نیز حکم آن مانند ازدواج با زنی است که در حال عدّه است.
- [آیت الله بهجت] اگر خونی ببیند و شک کند که خون حیض است یا خون نفاس، اگر در ایام عادت زن باشد آن را خون حیض قرار میدهد، وگرنه باید به وظیفهای که مشترک بین حیض و نفاس است عمل کند؛ یعنی لازم نیست آنچه بر حائض واجب است، ولی بر نفساء واجب نیست و آنچه بر نفساء واجب است و بر حائض واجب نیست بهجا آورد. گرچه انجام دادن مجموع وظایف حائض و وظایف نفساء، مطابق احتیاط است، بلکه این احتیاط در صورت امکان ترک نشود و در صورت عدم امکان احتیاط، مخالفت قطعیه ننماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که عقد دایمی شده نباید بدون اذن شوهر از خانه بیرون رود و باید خودرا برای هر لذت مشروعی که او می خواهد تسلیم نماید و بدون عذر شرعی از نزدیکی کردن او جلوگیری نکند و اگر این وظایف را انجام دهد تهیه غذا و لباس و منزل و سایر مایحتاج زن بر طبق انچه متعارف است بر شوهر واجب است و اگر تهیه نکند چه توانایی داشته باشد یا نداشته باشد مدیون زن است
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که فقط عادت عددیه دارد یا عادت وقتیه هم داشته و آن را فراموش کرده است، همانند مضطربه و مبتدئه اگر خونی ببیند که نشانه حیض را داشته باشد، باید به وظایف حائض رفتار نماید و چنانچه بعد بفهمد حیض نبوده، باید نماز و سایر عبادتهای واجبی را که بجا نیاورده، قضا نماید و اگر خونی ببیند که نشانه حیض را نداشته باشد، باید به وظائف استحاضه عمل نماید
- [آیت الله وحید خراسانی] هرگاه در وقت نماز یومیه نماز ایات بر مستحاضه واجب شود اگر چه بخواهد هر دو را پشت سر هم به جا اورد باید برای هر یک از نماز یومیه و ایات وظایف مستحاضه را جداگانه انجام دهد