دربارة سؤال، نکاتی قابل تأمل است: 1. مداخله نکردن زیاد در امور جزئی داخل منزل، که تدبیر و سامان بخشی بدانها بر عهده زن گذاشته شده است. 2. ترک مطلق مناظره و مشاجره لفظی که درهم شکننده شخصیت انسان و تشدید کننده کدورتهاست. 3. جایگزین کردن توصیههای منطقی و همراه با عطوفت به جای نزاع لفظی اشاره شده در بند قبل. 4. تغافل و ندیده انگاری در بسیاری از موارد که به گمان ما تخلّفی است که از همسرمان سرزده است. در مجموع میتوان گفت بهرهگیری از راهکارهایی که شخصیت مرد را در همه حال حفظ کند، از مهمترین شاخصههای موفقیت او در عرصه زندگی خانوادگی است. مرد، رئیس و مدیر خانواده است. یک مدیر موفق در قلمرو اندیشه اسلامی، آن است که بر دلها حکومت کند. راه کلّی شکار دلِ همسر هم، محبت به اوست. این محبت گاهی با الفاظ خاص به او القأ میشود; آن گونه که در روایات بدان تصریح شده است. زمانی نیز در پرتو پالایش کاستی هایی است که در او وجود دارد. زدودن این نارسائی ها نیازمند به تدبیرهای ظریفی است که از سوی مرد اعمال میگردد که به اشکال گوناگون تذکر به جا و به موقع، فهماندن با نگاه در برخی موارد، و... در مجموع رهبری صحیح و معقول آن در ساختاری تربیتی است. روایاتی هم وجود دارد که از هم صحبتی زیاد با زن نهی شده است. منبع:سایت انوار طاها
دربارة سؤال، نکاتی قابل تأمل است:
1. مداخله نکردن زیاد در امور جزئی داخل منزل، که تدبیر و سامان بخشی بدانها بر عهده زن گذاشته شده است.
2. ترک مطلق مناظره و مشاجره لفظی که درهم شکننده شخصیت انسان و تشدید کننده کدورتهاست.
3. جایگزین کردن توصیههای منطقی و همراه با عطوفت به جای نزاع لفظی اشاره شده در بند قبل.
4. تغافل و ندیده انگاری در بسیاری از موارد که به گمان ما تخلّفی است که از همسرمان سرزده است.
در مجموع میتوان گفت بهرهگیری از راهکارهایی که شخصیت مرد را در همه حال حفظ کند، از مهمترین شاخصههای موفقیت او در عرصه زندگی خانوادگی است. مرد، رئیس و مدیر خانواده است. یک مدیر موفق در قلمرو اندیشه اسلامی، آن است که بر دلها حکومت کند. راه کلّی شکار دلِ همسر هم، محبت به اوست. این محبت گاهی با الفاظ خاص به او القأ میشود; آن گونه که در روایات بدان تصریح شده است. زمانی نیز در پرتو پالایش کاستی هایی است که در او وجود دارد. زدودن این نارسائی ها نیازمند به تدبیرهای ظریفی است که از سوی مرد اعمال میگردد که به اشکال گوناگون تذکر به جا و به موقع، فهماندن با نگاه در برخی موارد، و... در مجموع رهبری صحیح و معقول آن در ساختاری تربیتی است. روایاتی هم وجود دارد که از هم صحبتی زیاد با زن نهی شده است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] نحوه مدیریت صحیح مرد در زندگی باید چگونه باشد؟
- [سایر] در مورد برنامه ریزی برای تحصیل و کار و زندگی و مدیریت زمان توضیح دهید؟
- [سایر] آیا اطلاعاتی در مورد نحوه زندگی امام زمان علیه السلام) وجود دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] نحوه پوشیدن صحیح لباس احرام چگونه است؟
- [سایر] سلام به طور کلی ارتباط یک خانم با خانواده همسر و نقش همسر در نحوه مدیریت این رابطه باید چگونه باشد که توام با احترام بوده و حرمت شکنی نشود و احترام هم دید؟ عذر خواهی میکنم که سوال کلی بود اگر کتابهایی نیز در زمینه نحوه ارتباط با دیگران معرفی کنید ممنون میشوم منتظر پاسخ شما در ایمیلم هستم ممنون
- [سایر] همسرم مدیریت مرا در زندگی نمی پذیرد و به حرفهای من گوش نمی دهد و به همین دلیل اختلاف داریم. لطفا مرا راهنمایی فرمایید؟
- [سایر] نحوه صحیح دادن دارو به کودکان را بیان کنید.
- [سایر] نحوه برقراری رابطه صحیح در هماهنگی کودک را بیان کنید؟
- [سایر] نحوه رفتار صحیح والدین و معلمان با کودکان چیست؟
- [سایر] مختصری از زندگی عاص بن وائل از دشمنان پیامبر اسلام(ص) و نحوه مُردن او را بیان کنید؟
- [آیت الله اردبیلی] امام جماعت باید عاقل، شیعه دوازده امامی، عادل و حلالزاده و بنابر احتیاط بالغ باشد و نماز را به نحو صحیح بخواند و نیز اگر مأموم مرد باشد، امام او نیز باید مرد باشد و احتیاط واجب آن است که امام زنان نیز مرد باشد و اقتدا کردن بچّه ممّیز که خوب و بد را میفهمد به بچّه ممّیز دیگر بنابر احتیاط صحیح نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که از روی عمد مثلا زخمی به خود زده یا سمی خورده است که بواسطه آن یقین یا گمان به مردن او پیدا شود اگر وصیت کند که مقداری از مال او را به مصرفی برسانند، صحیح نیست. اما اگر وصیت در مورد نحوه دفن یا امور واجب دیگر باشد وصیت او صحیح و نافذ است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغة عقد غیر دائم را بخوانند ، بعد از آنکه مدّت و مَهر را معیّن کردند ، چنانچه زن بگوید : زَوَجْتُکَ نَفْسی فٍی الْمُدَّهٍ الْمَعْلُومَهٍ عَلَی الْمَهْرٍ الْمَعْلُومٍ ، بعد بدون فاصله مرد بگوید قَبٍلْتُ صحیح است . و اگر دیگری را وکیل کنند و اوّل وکیل زن به وکیل مرد بگوید : مَتَّعْتُ مُوَکِلَّتی مُوَکِلَّکَ فِی الْمُدَّهِ الْمَعْلُومَهِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُومِ ، پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید : قَبِلْتُ لِمُوَکِلی هکَذا صحیح میباشد . شرائط عقد :
- [آیت الله سبحانی] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد موقت را بخوانند، بعد از آن که مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی الی الاجل المعلوم عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ)، بعد بدون فاصله مرد بگوید: (قَبِلْتُ التزویجَ الی الاجلِ المعلومِ علی المهرِ المعلومِ)، صحیح است. و اگر دیگری را وکیل کنند و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید: (مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکّلَکَ الی الاجل المعلوم عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ)، پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ ذلک لِمُوَکِّلِی) صحیح می باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند بعد از آن که مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: زَوَّجْتُکَ نَفْسی فی الْمُدَّةِ الْمَعْلوُمَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلومِ بعد بدون فاصله مرد بگوید: (قَبِلْتُ) صحیح است، و اگر دیگری را وکیل کنند و اول، وکیل زن به وکیل مرد بگوید: مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلوُمَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلومِ پس بدون فاصله، وکیل مرد بگوید: قَبِلْتُ لِمُوَکِّلِی هَکَذا صحیح میباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آنکه مدّت و مهر را معیّن کردند، چنانچه زن بگوید: زَوَّجْتُکَ نَفْسی فِی المُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعلُوم، بعد بدون فاصله مرد بگوید: قَبِلْتُ، صحیح است. و اگر دیگری را وکیل کنند اوّل وکیل زن به وکیل مرد بگوید: مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم، پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی هکَذَا، صحیح می باشد. شرایط عقد
- [امام خمینی] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آن که مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: "زوجتک نفسی فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم" بعد بدون فاصله مرد بگوید: "قبلت" صحیح است. و اگر دیگری را وکیل کنند و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید: "متعت موکلتی موکلک فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم" پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید: "قبلت لموکلی هکذا"، صحیح می باشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند ، بعد از آنکه مدّت و مهر را معیّن کردند ، چنانچه زن بگوید : (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی فِی المُدَّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ) ، بعد بدون فاصله قابل توجهی مرد بگوید : (قَبِلْتُ) ، صحیح است . واگر دیگری را وکیل کنند ، و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید : (زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فِی المُدَّةِ المَعْلُومَةِ عَلَی المَهْرِ المَعْلُومِ) پس بدون فاصله قابل توجهی وکیل مرد ، بگوید : (قَبِلْتُ التَّزْوِیجَ لِمُوَکِّلِی هکَذا) ، صحیح میباشد . شرائط عقد
- [آیت الله بهجت] اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آنکه مدت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید: (زَوَّجْتُکَ نَفْسِی فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلوُمَةِ عَلَی الْمَهْرِ المَعْلُوم)، و سپس مرد بلافاصله بگوید: (قَبِلْتُ)، صحیح است، و اگر دیگری را وکیل کنند و اول وکیل زن به وکیل مرد بگوید: (مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکلَکَ فِی الْمُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم)، پس بلافاصله وکیل مرد بگوید: (قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی هکَذَا)، صحیح میباشد.
- [آیت الله بهجت] پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد، و همچنین پوشیدن لباس مخصوصِ مردان برای زن، حرام است، اگرچه حرام بودن تا موقعی که داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است، و نیز تزیین هر یک از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است؛ و لباس شهرت عبارت از لباسی است که از جهت جنس یا رنگ یا نحوه بُرش و دوخت و مانند آن خلاف شأن و زی پوشنده لباس باشد.