کار ما با استعدادهایمان در چهار مرحله به سامان می‌ رسد. 1 - کشف استعدادها 2 - استخراج آنها 3 - شکل دادن و در قالب مناسب ریختن‌ 4 - جهت دادن‌ همانطور یک معدن چنین است یک مقدار آهن کشف می‌ شود سپس استخراج می‌ گردد و در قالب خاصی مثل تیر آهن و اتومبیل ساخته می ‌شود و آنگاه در جهت مفیدی به کار گرفته می ‌شود. همه این مراحل به برکت حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) است که می‌ فرماید: الناس معادق کمعان الذهب و الفضّه؛ مردم معدن هستند مثل معادن طلا و نقره پس ما با شناسی قوا و استعدادهای خویش باید آنرا بارور کنیم و جهت بدهیم اما بهترین جهت چون اگر جهتی پایین‌تر انتخاب کنیم تنزل است. و جهتی مساوی تنوع‌ و جهت برتر تحرک ما و رشد انسان انسان است که در نماز می‌ گوئیم سبحان ربی الاعلی و بحمده. خلاصه این موارد در سوره شمس آمده است که اگر استعدادها با همه اختلافش هدف عالی نیابند و مرکز این توانائیها یعنی نفس انسان تحت تأثیر هواهای نفس قرار گیرد، آنوقت استعدادها مدفون می‌ شوند. و قد خاب من دسیها و لی با هدایت آن به سوی خداوند و فرامین او، زمینه رویش آماده می ‌شود که فرمود: قد افلح من زکیّها بستر این شناخت و حرکت همانا تربیت اسلامی است که روشهای آن در کتب مفصل آمده است و در سه مرحله تزکیه، آموزش، و تذکر خلاصه می‌ گردد. منبع:سایت انوار طاها
از قوا و استعدادهای خود چگونه استفاده کنیم؟
کار ما با استعدادهایمان در چهار مرحله به سامان می رسد.
1 - کشف استعدادها
2 - استخراج آنها
3 - شکل دادن و در قالب مناسب ریختن
4 - جهت دادن
همانطور یک معدن چنین است یک مقدار آهن کشف می شود سپس استخراج می گردد و در قالب خاصی مثل تیر آهن و اتومبیل ساخته می شود و آنگاه در جهت مفیدی به کار گرفته می شود. همه این مراحل به برکت حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) است که می فرماید: الناس معادق کمعان الذهب و الفضّه؛ مردم معدن هستند مثل معادن طلا و نقره پس ما با شناسی قوا و استعدادهای خویش باید آنرا بارور کنیم و جهت بدهیم اما بهترین جهت چون اگر جهتی پایینتر انتخاب کنیم تنزل است.
و جهتی مساوی تنوع و جهت برتر تحرک ما و رشد انسان انسان است که در نماز می گوئیم سبحان ربی الاعلی و بحمده.
خلاصه این موارد در سوره شمس آمده است که اگر استعدادها با همه اختلافش هدف عالی نیابند و مرکز این توانائیها یعنی نفس انسان تحت تأثیر هواهای نفس قرار گیرد، آنوقت استعدادها مدفون می شوند. و قد خاب من دسیها و لی با هدایت آن به سوی خداوند و فرامین او، زمینه رویش آماده می شود که فرمود: قد افلح من زکیّها بستر این شناخت و حرکت همانا تربیت اسلامی است که روشهای آن در کتب مفصل آمده است و در سه مرحله تزکیه، آموزش، و تذکر خلاصه می گردد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] راه های شناخت استعدادهای فرزندان چیست و چگونه می توان آن ها را شکوفا ساخت؟
- [سایر] راههای زمینه سازی اجتماعی برای رشد استعدادهای کودکان را بیان نمایید.
- [سایر] کار با رشد استعدادهای انسان چه ارتباطی دارد؟
- [سایر] فطرت چیست؟ آیا شامل تمام قوا و گرایشهای درونی میشود؟
- [سایر] فرمان 8 مادهای رهبری به سران قوا چه شد!؟
- [سایر] فطرت چیست؟ آیا شامل تمام قوا و گرایشهای درونی میشود؟
- [سایر] فطرت چیست؟ آیا شامل تمام قوا و گرایشهای درونی میشود؟
- [سایر] توضیح دهید که کار چگونه می تواند سبب خودآزمایی و شناخت استعدادهای آدمی شود؟
- [سایر] تاریخچه تفکیک قوا وچگونگی و انواع آن در نظامهای سیاسی را بیان نمایید؟
- [سایر] هیئت نظارت بر قانون اساسی چیست؟ آیابا تفکیک قوا تعارض دارد؟