الف) ذلّت افراد خودنما و جلوه گر، گرچه در ظاهر چشم هایی را متوجه خود می سازند، اما در واقع، جوانان با همه علاقه و خوش رویی که به دختران نشان می هند هرگز برای چنین دخترانی ارزش و بهایی قایل نیستند و بویژه جوانان پاکدامن با چنین افرادی تن به ازدواج نمی دهند. حتی بی تقواترین جوانان جامعه، برای ازدواج خود به دنبال عفیف ترین دختران می روند. دختران خودنما در چشم ها جای دارند، ولی دختران عفیف و سنگین، در دلها. دخترانی که جلوه گری می کنند، باید بانند که زمانی نخواهد گذشت که این جاذبه های ظاهریاز بین خواهد رفت. چنین که در ( بحران چهل ) افرادی سرانجام، خود را تنها و وجود را بی ارزش خواهند دید. در غرب برای چنین زنانی مسئله ای است به نام سن چهل سالگی جاذبه های خود را از دست داده، دیگر نمی توانند با خودنمایی، چشم های دیگران را به خود جلب کنند. ب)فساد خودنمایی موجب چشم چرانی و کشیده شدن جوانان به پرتگاه فساد می شود. آنان که با جلوه گری، زیبایی خود را به نمایش می گذارند و حراج می کنند، باید بدانند که بزرگ ترین خیانت و جنایت را نسبت به جوانان مرتکب می شوند؛ زیرا که جوانی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست، با دیدن چنین صحنه هایی به گناه کشیده می شود و گاه برای ارضای خود تا مرزجنایت پیش می رود. آیا ارضای هوس، ارزش آن را دارد که جامعه آلوده شود و پاکی و قداست خود را از دست دهد؟! ج) سردشدن کانون گرم خانواده خودنمایی زنان و دختران جوان در جامعه موجب سستی و بی علاقگی افراد ظاهر بین و چشم چران به زندگی زناشویی خود می شوند و کم کم زمینه جدایی فراهم می گردد، بنابراین، لذا قرآن کریم از چنین رفتارهایی نهی نموده ومی فرماید: (ولا تبرّجن تبرّج الجاهلیه) (1) زینت های خود را آشکار نکنید، چنان که در زمان جاهلیت ظاهر می کردند. عصمتتان رابه مقام جلال جلوه حرام است مگر با حلال دیده به هر روی نباید گشاد پای به هر کوی نباید نهاد. (و در خانه های خود بمانید ، و همچون دوران جاهلیّت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید ، و نماز را برپا دارید ، و زکات را بپردازید ، و خدا و رسولش را اطاعت کنید خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملًا شما را پاک سازد. احزاب(33)) . حضرت حفاظت زن از آلودگی ها مفیدتر است به حال او و ) علی، در این باره می فرماید:صیانَةُ المَراَةِ اَنعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجَمالِها؛ محفوظ بودن زن، برای سلامتی اش مفیدتر است و زیبایی او را با دوام تر می کند.(2) پی نوشتها: 1 . میزان الحکمه، به دلیل مفاسد و آثار سوء خودنمایی، مراجع تقلید به حرمت آن فتوا داده اند. سید علی اکبر معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 118 . ج 9، ص 108 2. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص405 ، ح9286 منبع:سایت انوار طاها
الف) ذلّت افراد خودنما و جلوه گر، گرچه در ظاهر چشم هایی را متوجه خود می سازند، اما در واقع، جوانان با همه علاقه و خوش رویی که به دختران نشان می هند هرگز برای چنین دخترانی ارزش و بهایی قایل نیستند و بویژه جوانان پاکدامن با چنین افرادی تن به ازدواج نمی دهند. حتی بی تقواترین جوانان جامعه، برای ازدواج خود به دنبال عفیف ترین دختران می روند. دختران خودنما در چشم ها جای دارند، ولی دختران عفیف و سنگین، در دلها. دخترانی که جلوه گری می کنند، باید بانند که زمانی نخواهد گذشت که این جاذبه های ظاهریاز بین خواهد رفت. چنین که در ( بحران چهل ) افرادی سرانجام، خود را تنها و وجود را بی ارزش خواهند دید. در غرب برای چنین زنانی مسئله ای است به نام سن چهل سالگی جاذبه های خود را از دست داده، دیگر نمی توانند با خودنمایی، چشم های دیگران را به خود جلب کنند.
ب)فساد خودنمایی موجب چشم چرانی و کشیده شدن جوانان به پرتگاه فساد می شود. آنان که با جلوه گری، زیبایی خود را به نمایش می گذارند و حراج می کنند، باید بدانند که بزرگ ترین خیانت و جنایت را نسبت به جوانان مرتکب می شوند؛ زیرا که جوانی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست، با دیدن چنین صحنه هایی به گناه کشیده می شود و گاه برای ارضای خود تا مرزجنایت پیش می رود. آیا ارضای هوس، ارزش آن را دارد که جامعه آلوده شود و پاکی و قداست خود را از دست دهد؟!
ج) سردشدن کانون گرم خانواده خودنمایی زنان و دختران جوان در جامعه موجب سستی و بی علاقگی افراد ظاهر بین و چشم چران به زندگی زناشویی خود می شوند و کم کم زمینه جدایی فراهم می گردد، بنابراین، لذا قرآن کریم از چنین رفتارهایی نهی نموده ومی فرماید: (ولا تبرّجن تبرّج الجاهلیه) (1) زینت های خود را آشکار نکنید، چنان که در زمان جاهلیت ظاهر می کردند. عصمتتان رابه مقام جلال جلوه حرام است مگر با حلال دیده به هر روی نباید گشاد پای به هر کوی نباید نهاد.
(و در خانه های خود بمانید ، و همچون دوران جاهلیّت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید ، و نماز را برپا دارید ، و زکات را بپردازید ، و خدا و رسولش را اطاعت کنید خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملًا شما را پاک سازد. احزاب(33)) .
حضرت حفاظت زن از آلودگی ها مفیدتر است به حال او و ) علی، در این باره می فرماید:صیانَةُ المَراَةِ اَنعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجَمالِها؛ محفوظ بودن زن، برای سلامتی اش مفیدتر است و زیبایی او را با دوام تر می کند.(2)
پی نوشتها:
1 . میزان الحکمه، به دلیل مفاسد و آثار سوء خودنمایی، مراجع تقلید به حرمت آن فتوا داده اند.
سید علی اکبر معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 118 . ج 9، ص 108
2. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص405 ، ح9286
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] انگیزه های خودنمایی دختران چیست؟
- [سایر] پی آمدها و دست آوردهای انقلاب اسلامی چه بود؟
- [آیت الله نوری همدانی] درج تصاویر غیر متعارف و مهیّج زنان در نشریات که آثار منفی هم در پی دارد شرعاً چه حکمی دارد؟
- [سایر] چگونه از از ریا و دوروئی و خودنمایی دور شویم؟
- [سایر] در مورد برتر بودن چادر و راههای مقابله با خودنمایی، مطالبی را بفرمایید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً نظرتان را درباره قرائت قرآنی که همراه با ریا و خودنمایی باشد، بیان فرمایید؟
- [آیت الله بهجت] اگر شرکت در عزاداری توأم با گناه باشد (مثل نگاه به نامحرم یا خودنمایی)، چه حکمی دارد؟
- [سایر] علائم خاص اسکیزوفرنی آشفته کدامند که سبب میشود این بیماری از سایر انواع دیگر اسکیزوفرنی متمایز شود و آیا در این نوع هم اوهامات عجیب خودنمائی میکنند؟
- [سایر] از دیدگاه قرآن آثار احترام به پدر و مادر و همچنین آثار بیحرمتی نسبت به آنها چیست؟
- [سایر] سلام ببخشی دانلود آثار فرهنگی که تو سایتتون گذاشتید مشکل شرعی نداره؟پدید اورنده های این اثار راضی اند؟
- [آیت الله سبحانی] کسی که می خواهد دو ماه کفّاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که می خواهد دو ماه کفّاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیّه آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که میخواهد دو ماه کفارهی روزهی رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیة آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [امام خمینی] کسی که می خواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد، و اگر بقیه آن پی در پی نباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که میخواهد دو ماه کفّاره روزه رمضان را بگیرد باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیه آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که می خواهد دو ماه کفارة روزة رمضان رابگیرد ، باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیة آن پی در پی نباشد اشکال ندارد .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که می خواهد دو ماه کفاره افطار روزه ماه رمضان را بگیرد؛ باید سی و یک روز آن را پی در پی بگیرد و اگر بقیه آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که میخواهد دو ماه کفاره ماه رمضان را بگیرد ، باید یک ماه تمام ویک روز آن را از ماه دیگر پی در پی بگیرد ، و اگر بقیه آن پی در پی نباشد ، اشکال ندارد .
- [آیت الله خوئی] کسی که میخواهد دو ماه کفار ماه رمضان را بگیرد، باید یک ماه تمام و یک روز آن را از ماه دیگر پی در پی بگیرد و اگر بقیة آن پی در پی نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که شصت روزه را برای کفاره انتخاب کرده، احتیاط واجب آن است که 31 روز آن را پی در پی به جا آورد، ولی در 18 روز که در بالا گفته شد پی در پی به جا آوردن لازم نیست.