پی آمدها و آثار خودنمایی دختران چیست؟
الف) ذلّت افراد خودنما و جلوه گر، گرچه در ظاهر چشم هایی را متوجه خود می سازند، اما در واقع، جوانان با همه علاقه و خوش رویی که به دختران نشان می هند هرگز برای چنین دخترانی ارزش و بهایی قایل نیستند و بویژه جوانان پاکدامن با چنین افرادی تن به ازدواج نمی دهند. حتی بی تقواترین جوانان جامعه، برای ازدواج خود به دنبال عفیف ترین دختران می روند. دختران خودنما در چشم ها جای دارند، ولی دختران عفیف و سنگین، در دلها. دخترانی که جلوه گری می کنند، باید بانند که زمانی نخواهد گذشت که این جاذبه های ظاهریاز بین خواهد رفت. چنین که در ( بحران چهل ) افرادی سرانجام، خود را تنها و وجود را بی ارزش خواهند دید. در غرب برای چنین زنانی مسئله ای است به نام سن چهل سالگی جاذبه های خود را از دست داده، دیگر نمی توانند با خودنمایی، چشم های دیگران را به خود جلب کنند. ب)فساد خودنمایی موجب چشم چرانی و کشیده شدن جوانان به پرتگاه فساد می شود. آنان که با جلوه گری، زیبایی خود را به نمایش می گذارند و حراج می کنند، باید بدانند که بزرگ ترین خیانت و جنایت را نسبت به جوانان مرتکب می شوند؛ زیرا که جوانی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست، با دیدن چنین صحنه هایی به گناه کشیده می شود و گاه برای ارضای خود تا مرزجنایت پیش می رود. آیا ارضای هوس، ارزش آن را دارد که جامعه آلوده شود و پاکی و قداست خود را از دست دهد؟! ج) سردشدن کانون گرم خانواده خودنمایی زنان و دختران جوان در جامعه موجب سستی و بی علاقگی افراد ظاهر بین و چشم چران به زندگی زناشویی خود می شوند و کم کم زمینه جدایی فراهم می گردد، بنابراین، لذا قرآن کریم از چنین رفتارهایی نهی نموده ومی فرماید: (ولا تبرّجن تبرّج الجاهلیه) (1) زینت های خود را آشکار نکنید، چنان که در زمان جاهلیت ظاهر می کردند. عصمتتان رابه مقام جلال جلوه حرام است مگر با حلال دیده به هر روی نباید گشاد پای به هر کوی نباید نهاد. (و در خانه های خود بمانید ، و همچون دوران جاهلیّت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید ، و نماز را برپا دارید ، و زکات را بپردازید ، و خدا و رسولش را اطاعت کنید خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملًا شما را پاک سازد. احزاب(33)) . حضرت حفاظت زن از آلودگی ها مفیدتر است به حال او و ) علی، در این باره می فرماید:صیانَةُ المَراَةِ اَنعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجَمالِها؛ محفوظ بودن زن، برای سلامتی اش مفیدتر است و زیبایی او را با دوام تر می کند.(2) پی نوشتها: 1 . میزان الحکمه، به دلیل مفاسد و آثار سوء خودنمایی، مراجع تقلید به حرمت آن فتوا داده اند. سید علی اکبر معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 118 . ج 9، ص 108 2. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص405 ، ح9286 منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

پی آمدها و آثار خودنمایی دختران چیست؟


پاسخ:

الف) ذلّت افراد خودنما و جلوه گر، گرچه در ظاهر چشم هایی را متوجه خود می سازند، اما در واقع، جوانان با همه علاقه و خوش رویی که به دختران نشان می هند هرگز برای چنین دخترانی ارزش و بهایی قایل نیستند و بویژه جوانان پاکدامن با چنین افرادی تن به ازدواج نمی دهند. حتی بی تقواترین جوانان جامعه، برای ازدواج خود به دنبال عفیف ترین دختران می روند. دختران خودنما در چشم ها جای دارند، ولی دختران عفیف و سنگین، در دلها. دخترانی که جلوه گری می کنند، باید بانند که زمانی نخواهد گذشت که این جاذبه های ظاهریاز بین خواهد رفت. چنین که در ( بحران چهل ) افرادی سرانجام، خود را تنها و وجود را بی ارزش خواهند دید. در غرب برای چنین زنانی مسئله ای است به نام سن چهل سالگی جاذبه های خود را از دست داده، دیگر نمی توانند با خودنمایی، چشم های دیگران را به خود جلب کنند.
ب)فساد خودنمایی موجب چشم چرانی و کشیده شدن جوانان به پرتگاه فساد می شود. آنان که با جلوه گری، زیبایی خود را به نمایش می گذارند و حراج می کنند، باید بدانند که بزرگ ترین خیانت و جنایت را نسبت به جوانان مرتکب می شوند؛ زیرا که جوانی که شرایط ازدواج برایش فراهم نیست، با دیدن چنین صحنه هایی به گناه کشیده می شود و گاه برای ارضای خود تا مرزجنایت پیش می رود. آیا ارضای هوس، ارزش آن را دارد که جامعه آلوده شود و پاکی و قداست خود را از دست دهد؟!
ج) سردشدن کانون گرم خانواده خودنمایی زنان و دختران جوان در جامعه موجب سستی و بی علاقگی افراد ظاهر بین و چشم چران به زندگی زناشویی خود می شوند و کم کم زمینه جدایی فراهم می گردد، بنابراین، لذا قرآن کریم از چنین رفتارهایی نهی نموده ومی فرماید: (ولا تبرّجن تبرّج الجاهلیه) (1) زینت های خود را آشکار نکنید، چنان که در زمان جاهلیت ظاهر می کردند. عصمتتان رابه مقام جلال جلوه حرام است مگر با حلال دیده به هر روی نباید گشاد پای به هر کوی نباید نهاد.
(و در خانه های خود بمانید ، و همچون دوران جاهلیّت نخستین (در میان مردم) ظاهر نشوید ، و نماز را برپا دارید ، و زکات را بپردازید ، و خدا و رسولش را اطاعت کنید خداوند فقط می خواهد پلیدی و گناه را از شما اهل بیت دور کند و کاملًا شما را پاک سازد. احزاب(33)) .
حضرت حفاظت زن از آلودگی ها مفیدتر است به حال او و ) علی، در این باره می فرماید:صیانَةُ المَراَةِ اَنعَمُ لِحالِها وَ اَدوَمُ لِجَمالِها؛ محفوظ بودن زن، برای سلامتی اش مفیدتر است و زیبایی او را با دوام تر می کند.(2)


پی نوشتها:
1 . میزان الحکمه، به دلیل مفاسد و آثار سوء خودنمایی، مراجع تقلید به حرمت آن فتوا داده اند.
سید علی اکبر معصومی، احکام روابط زن و مرد، ص 118 . ج 9، ص 108
2. تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص405 ، ح9286
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین