تلفن همراه نیز مانند سایر فناورهای نوین چون تلویزیون، ویدیو، ماهواره و ... علاوه بر داشتن جنبه های بسیار مثبت آن، می تواند آثار منفی جسمی، اجتماعی و اخلاقی را به دنبال داشته باشد. دو نمونه از مهمترین آثار زیانبار جسمی که برای استفاده بی رویه از این وسیله شمرده شده از این قرارند: 1. نوجوانان، در مقابل امواجی که از گوشیها ساطع میشود، بسیار آسیبپذیرند زیرا در فرآیند رشد جسمی آنان تاثیر منفی میگذارد و حتی سبب بروز مشکلاتی چون کماشتهایی و عوارض ناشی از آن میشود.البته این عوارض مخصوص دوره نوجوانی نیست و در تمامی سنین خطر امواج – بویژه در تداخل با سایر امواج الکترونیکی مانند ماکروویو، تلویزیون، رایانه و ...- عاملی تهدید کننده برای جسم به شمار می آید. 2. از نظر بهداشتی گوشیهای تلفن همراه محل تجمع بسیاری از باکتریها و میکروبهایی هستند که روی گوشی جمع میشوند و از آنجا که این وسیله به دو مسیر ورودی بدن انسان یعنی گوش و دهان نزدیک است، در نتیجه میتواند یکی از انتقال دهندههای بیماریهای خطرناک باشد. منبع:سایت انوار طاها
تلفن همراه نیز مانند سایر فناورهای نوین چون تلویزیون، ویدیو، ماهواره و ... علاوه بر داشتن جنبه های بسیار مثبت آن، می تواند آثار منفی جسمی، اجتماعی و اخلاقی را به دنبال داشته باشد. دو نمونه از مهمترین آثار زیانبار جسمی که برای استفاده بی رویه از این وسیله شمرده شده از این قرارند:
1. نوجوانان، در مقابل امواجی که از گوشیها ساطع میشود، بسیار آسیبپذیرند زیرا در فرآیند رشد جسمی آنان تاثیر منفی میگذارد و حتی سبب بروز مشکلاتی چون کماشتهایی و عوارض ناشی از آن میشود.البته این عوارض مخصوص دوره نوجوانی نیست و در تمامی سنین خطر امواج – بویژه در تداخل با سایر امواج الکترونیکی مانند ماکروویو، تلویزیون، رایانه و ...- عاملی تهدید کننده برای جسم به شمار می آید.
2. از نظر بهداشتی گوشیهای تلفن همراه محل تجمع بسیاری از باکتریها و میکروبهایی هستند که روی گوشی جمع میشوند و از آنجا که این وسیله به دو مسیر ورودی بدن انسان یعنی گوش و دهان نزدیک است، در نتیجه میتواند یکی از انتقال دهندههای بیماریهای خطرناک باشد.
منبع:سایت انوار طاها
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به اینکه تذکرات فراوانی به نمازگزاران مبنی بر خاموش کردن تلفن همراه در موقع نماز داده میشود ولی متأسفانه مؤثر واقع نگردیده است و هنگام اقامه فریضه نماز جماعت در مسجد، صدای زنگ تلفن همراه باعث حواسپرتی و مزاحمت نمازگزاران میگردد. آیا استفاده از مسدود کننده تلفن همراه در موقع نماز (حداکثر 10 دقیقه) اشکالی دارد؟
- [سایر] عوامل کاهش آسیب به مشارکت عمومی کدامند؟
- [آیت الله سبحانی] فردی جهت خرید تلفن همراه پول واریز کرده و هنوز تلفن را دریافت نکرده است که سر سال او رسید.آیا پول واریز شده خمس دارد؟
- [آیت الله سیستانی] گفتگو با تلفن همراه در مسجد در ایام اعتکاف جایز است ؟
- [آیت الله سبحانی] آیا خرید گوشی تلفن همراه که بدون مجوّز وارد بازار ایران شده، جایز است؟
- [سایر] آسیب های اخلاقی و اجتماعی استفاده از تلفن همراه در کودکان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] همراه داشتن تلفن همراه که قرآن و ادعیه در آن ذخیره شده در جاهایی مانند دستشویی و توالت چه حکمی دارد؟
- [سایر] گفت و گو با تلفن همراه در مسجد، در موارد غیر ضروری و مکرر، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] برخی دستگاه های تلفن همراه قابلیت ضبط صدای مکالمه طرف مقابل را بدون اطلاع او دارند، حکم این کار چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] گفتگو با تلفن همراه در صورت ضرورت و یا عدم ضرورت در ایام اعتکاف چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سیستانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد ، و همچنین لباس نجس که همراه اوست ضرری به نماز نمیرساند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر همراه داشتن مالی که پیدا کرده ضرری به آن نداشته باشد، میتواند آن را در موقع وضو و نماز یا غیر آن همراه داشته باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چیزی را که پیدا کرده موقع وضو گرفتن و نماز خواندن همراه او باشد در صورتی که قصدش این باشد که صاحب ان را پیدا کند و به او بدهد اشکال ندارد وگرنه تصرف او هرچند به همراه داشتن باشد حرام است ولی وضو و نمازش به صرف این که ان چیز همراه او باشد باطل نمی شود
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله خوئی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جائز است همراه نماز گزار باشد، و بعید نیست که مطلق لباس نجس که همراه او است ضرری به نماز نرساند.
- [آیت الله وحید خراسانی] چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس جایز است همراه نمازگزار باشد
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است دو چوب تر و تازه در قبر همراه میت بگذارند . احکام نماز میت
- [آیت الله سبحانی] نمازگزار باید چیزی از مردار مانند گوشت و پوست آن که روح داشته، همراه نداشته، نباشد.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است دو چوب تر و تازه در قبر، همراه میّت بگذارند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است دو چوب تر و تازه در قبر همراه میّت بگذارند.