تربیت دینی و ایجاد علاقه در فرزندان برای عمل به دستورهای خداوند، باید از کودکی آغاز شود و اگر والدین سنجیده عمل کنند، فرزند در عمل به وظایف دینی کوتاهی نخواهد کرد. توجه داشته باشید که برای علاقه مند ساختن فرزندتان به حجاب، هرگز از زور استفاده نکنید. استفاده از زور برای آموزه های دینی، خاطره تلخی را برایش تداعی می کند.و او را از حجاب دورتر خواهد کرد. برای ترغیب فرزندتان به پوشش اسلامی، از راهکارهای ذیل استفاده کنید: 1. روش الگویی: خودتان در این زمینه الگوی خوبی باشید. 2. ارائه آثار حجاب: در برخورد با او و دیگران به گونه ای عمل کنید تا آثار حجاب را در شما ببیند. روشن است که اگر با وجود پوشش اسلامی، مرتکب گناه( دروغ، غیبت، تهمت، ضایع کردن حقوق همسر و..)شوید یا با فرزندتان برخوردی ناشایست( کتک، بی حرمتی، داد و فریاد و...) داشته باشید، حجاب شما از دید او مطلوب نخواهد بود. 3. ارائه الگو: الگوهای متخصص و متعهد با حجاب را از طریق مجلات، تلویزیون یا از بین نزدیکان به او ارائه کنید. 4. ارتباط با همسالان: ارتباط او را با همسالان با حجاب در مدرسه یا بیننزدیکان بیشتر کنید. 5. آموزش فلسفه حجاب: با چهره ای گشاده، سخنی نرم و در مکان و زمانی مناسب، او را با فلسفه حجاب آشنا سازید. به او بگویید چون دختر موجود ارزشمندی است، باید پوشش داشته باشد؛ همان گونه که گوهر و اشیای قیمتی در گاوصندوق نگهداری می شوند و خداوند، قلب را در قفسه سینه، و مغز را در کاسه سر قرار داده است. دختر موجود لطیفی است؛ بدین جهت، باید همچون گل در گلخانه از آن مراقبت شود. با توجه به سن فرزندتان( 12 سالگی) که وارد دوره نوجوانی شده، ممکن است در مقابل آموزش مستقیم شما مقاومت کند. در این صورت، از القای غیرمستقیم( هدیه کتاب درباره حجاب) استفاده کنید. 6. دقت در انتخاب مدرسه: با توجه به تأثیر جدی فضای مدرسه و بدحجابی همسالان، در انتخاب مدرسه مناسب برای او دقت کنید. منبع:سایت انوار طاها
تربیت دینی و ایجاد علاقه در فرزندان برای عمل به دستورهای خداوند، باید از کودکی آغاز شود و اگر والدین سنجیده عمل کنند، فرزند در عمل به وظایف دینی کوتاهی نخواهد کرد. توجه داشته باشید که برای علاقه مند ساختن فرزندتان به حجاب، هرگز از زور استفاده نکنید.
استفاده از زور برای آموزه های دینی، خاطره تلخی را برایش تداعی می کند.و او را از حجاب دورتر خواهد کرد.
برای ترغیب فرزندتان به پوشش اسلامی، از راهکارهای ذیل استفاده کنید:
1. روش الگویی: خودتان در این زمینه الگوی خوبی باشید.
2. ارائه آثار حجاب: در برخورد با او و دیگران به گونه ای عمل کنید تا آثار حجاب را در شما ببیند. روشن است که اگر با وجود پوشش اسلامی، مرتکب گناه( دروغ، غیبت، تهمت، ضایع کردن حقوق همسر و..)شوید یا با فرزندتان برخوردی ناشایست( کتک، بی حرمتی، داد و فریاد و...) داشته باشید، حجاب شما از دید او مطلوب نخواهد بود.
3. ارائه الگو: الگوهای متخصص و متعهد با حجاب را از طریق مجلات، تلویزیون یا از بین نزدیکان به او ارائه کنید.
4. ارتباط با همسالان: ارتباط او را با همسالان با حجاب در مدرسه یا بیننزدیکان بیشتر کنید.
5. آموزش فلسفه حجاب: با چهره ای گشاده، سخنی نرم و در مکان و زمانی مناسب، او را با فلسفه حجاب آشنا سازید. به او بگویید چون دختر موجود ارزشمندی است، باید پوشش داشته باشد؛ همان گونه که گوهر و اشیای قیمتی در گاوصندوق نگهداری می شوند و خداوند، قلب را در قفسه سینه، و مغز را در کاسه سر قرار داده است. دختر موجود لطیفی است؛ بدین جهت، باید همچون گل در گلخانه از آن مراقبت شود.
با توجه به سن فرزندتان( 12 سالگی) که وارد دوره نوجوانی شده، ممکن است در مقابل آموزش مستقیم شما مقاومت کند. در این صورت، از القای غیرمستقیم( هدیه کتاب درباره حجاب) استفاده کنید.
6. دقت در انتخاب مدرسه: با توجه به تأثیر جدی فضای مدرسه و بدحجابی همسالان، در انتخاب مدرسه مناسب برای او دقت کنید.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] دختر12 سالهام ججابش را به خوبی رعایت نمیکند. برای از بین بردن این مشکل چه راهکارهایی را پیشنهاد میکنید؟
- [سایر] دختر 12 ساله ام حجابش را به خوبی رعایت نمی کند. برای از بین بردن این مشکل چه راهکارهایی را پیشنهاد می کنید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا فرزندان ابوینی مانع ارث بردن فرزندان ابی می شوند؟
- [سایر] چه کارهایی را باید به فرزندان آموزش داد؟
- [سایر] چرا این قدر به بحث حجاب پرداخته می شود؟ آیا مشکل کشور ما بحث حجاب است؟
- [آیت الله سیستانی] تا چه حد می توان به فرزندان در مورد نماز و حجاب اجبار کرد ؟
- [آیت الله سیستانی] آیا والدین می توانند فرزندان را از پوشش لباسهای مد روز منع کنند ؟
- [سایر] اگر انسانی همواره دچار شهوت جنسی شود چه راهکارهایی برای از بین بردن آن پیشنهاد می شود؟
- [آیت الله سیستانی] آیا مرد اجازه دارد که حجاب را به همسر و فرزندان خود تحمیل کند؟
- [آیت الله سیستانی] تا چه حد می توان به فرزندان در مورد نماز و حجاب اجبار کرد ؟
- [آیت الله نوری همدانی] ظرفی که از پوست سگ یا خوک یا مردار ساخته شده ، خوردن و آشامیدن از آن ظرف حرام است و نباید آن ظرف را در وضو و غسل و کارهائی که باید با چیز پاک انجام داد ، استعمال کنند . ولی به کار بردن و استعمال آنها در غیر آنچه که مشروط به طهارت است ، اشکالی ندارد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] طبقه اول عبارتند از پدر مادر فرزندان فرزندان آنها (نوه) به تفصیلی که بیان می شود.
- [آیت الله اردبیلی] اصل لزوم حجاب برای زن از ضروریّات اسلام است، هر چند بعضی از جزئیات آن از ضروریات نیست؛ پس زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، بلکه احتیاط آن است که بدن و موی خود را از پسری هم که بالغ نشده، ولی خوب و بد را میفهمد و به حدّی رسیده که ممکن است به قصد لذّت نگاه کند، بپوشاند لکن پوشاندن صورت ودستها تا مچ اگر به قصد نشان دادن به مردها و لذّت بردن آنها نباشد لازم نیست، هرچند خوب است، ولی قدمهای خود را باید بپوشاند و بنابر احتیاط پوشش زنها باید به شکلی باشد که برجستگیهای بدن آنان نیز نمایان نباشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن مستحاضه بخواهد نماز قضا بخواند ، باید برای هر نماز کارهائی را که برای نماز ادا بر او واجب است بجا آورد ، و بنابر احتیاط نمیتواند برای نماز قضا به کارهائی که برای نماز ادا انجام داده اکتفا کند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] کارهایی که روزه را باطل می کند بنابر احتیاط نه چیز است: 1 خوردن و آشامیدن، 2 جماع، 3 استمناء، 4 دروغ بستن به خدا و پیغمبر(صلی الله علیه وآله)و ائمه(علیهم السلام)، 5 رساندن غبار غلیظ به حلق، 6 فرو بردن سر در آب، 7 باقی ماندن بر جنابت یا حیض یا نفاس تا اذان صبح، 8 اماله کردن با مایعات، 9 قی کردن عمدی.
- [آیت الله اردبیلی] اگر عمو و عمّه و دایی و خاله خود میّت و فرزندان آنان و اولادِ فرزندان آنان وجود نداشته باشند، عمو و عمّه و دایی و خاله پدر و مادر میّت ارث میبرند و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند و اگر اینها هم نباشند، عمو و عمّه و دایی و خاله جد و جدّه میّت و اگر اینها نباشند، فرزندان آنها ارث میبرند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام کارهایی که وضو را باطل می کند تیمم بدل از وضو را هم باطل می کند و تمام کارهایی که غسل را باطل می کند تیمم بدل از غسل را هم باطل می نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهن نیامده باشد حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده احتیاط واجب ترک فرو بردن آنست و فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر هیچیک از عمو وعمه و دایی. خاله میت زنده نباشند فرزندان آنان جایگزین آنها شده و سهم الارث آنها را بر فرض اینکه پدرشان زنده باشد می برند منتهی فرزندان عمو وعمه سهم خود رابه نحوی تقسیم می کنند که هر پسر دو برابر دختر ارث ببرد اما بین فرزندان دایی و خاله مال بالسویه تقسیم می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مواردی که مستحب است انسان از کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری نماید