اصول تهیه و تنظیم برنامه های غذایی عبارتند از: - رعایت بودجه و صرفه جویی. - در نظر گرفتن کالری و خواص هر یک از مواد غذایی. - در نظر گرفتن سن افراد خانواده با در نظر گرفتن احتیاجات بدنی آنها. - فصل و نوع مواد غذایی که در شهر یا محل زندگی موجود است. - در نظر گرفتن ذائقه و سلیقه افراد خانواده -رعایت اصول بهداشتی - تناسب با آب و هوا. کسی که برنامه غذایی را تهیه می کند باید ابتکار داشته باشد و حتما در تهیه برنامه رعایت تنوع را بنماید. غذای بعضی از خانواده ها از چلو و خورشت و آش و آبگوشت تجاوز نمی کند. با آنکه مخارج غذاهای نامبرده کم نیست؛ با این وجود چون افراد خانواده به این غذاها عادت کرده اند حاضر نیستند برنامه غذایی خود را تغییر دهند. تنوع در تغذیه فواید دیگری نیز دارد از قبیل تحریک اشتها، رفع کمبود مواد غذایی و... . - باید اطمینان حاصل شود که در برنامه غذایی، از 4 گروه اصلی مواد غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات؛ پروتینها (گوشت، تخم مرغ و حبوبات) و گروه میوه ها و سبزیجات گنجانده شده است. از آنجا که تغذیه خوب باعث صرفه جویی در هزینه های درمان می شود، باید در، اهم اولویت های مخارج مصرفی قرار گیرد. مادر خانواده باید: نیازهای تغذیه ای خانواده و ارزش غذایی منابع مختلف غذایی را بشناسد. به عنوان مثال مادر خانواده باید بداند که ارزش همه موادی که در یک گروه غذایی قرار دارند تقریبا برابر است ارزش غذایی ماهی سفید با ماهی های دیگر یکی است و دلیل ندارد که حتما هر کدام گران تر است تهیه شود. این نکته به خانواده ها کمک می کند تا اقشار کم درآمد، به جای غذاها و خوراکی های گران از مواردی استفاده کنند که با آنها در یک گروه قرار دارند و شانس خرید آنها بیشتر شود. منبع:سایت انوار طاها
اصول تهیه و تنظیم برنامه های غذایی عبارتند از:
- رعایت بودجه و صرفه جویی.
- در نظر گرفتن کالری و خواص هر یک از مواد غذایی.
- در نظر گرفتن سن افراد خانواده با در نظر گرفتن احتیاجات بدنی آنها.
- فصل و نوع مواد غذایی که در شهر یا محل زندگی موجود است.
- در نظر گرفتن ذائقه و سلیقه افراد خانواده
-رعایت اصول بهداشتی
- تناسب با آب و هوا.
کسی که برنامه غذایی را تهیه می کند باید ابتکار داشته باشد و حتما در تهیه برنامه رعایت تنوع را بنماید.
غذای بعضی از خانواده ها از چلو و خورشت و آش و آبگوشت تجاوز نمی کند. با آنکه مخارج غذاهای نامبرده کم نیست؛ با این وجود چون افراد خانواده به این غذاها عادت کرده اند حاضر نیستند برنامه غذایی خود را تغییر دهند. تنوع در تغذیه فواید دیگری نیز دارد از قبیل تحریک اشتها، رفع کمبود مواد غذایی و... .
- باید اطمینان حاصل شود که در برنامه غذایی، از 4 گروه اصلی مواد غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات؛ پروتینها (گوشت، تخم مرغ و حبوبات) و گروه میوه ها و سبزیجات گنجانده شده است.
از آنجا که تغذیه خوب باعث صرفه جویی در هزینه های درمان می شود، باید در، اهم اولویت های مخارج مصرفی قرار گیرد.
مادر خانواده باید:
نیازهای تغذیه ای خانواده و ارزش غذایی منابع مختلف غذایی را بشناسد.
به عنوان مثال مادر خانواده باید بداند که ارزش همه موادی که در یک گروه غذایی قرار دارند تقریبا برابر است ارزش غذایی ماهی سفید با ماهی های دیگر یکی است و دلیل ندارد که حتما هر کدام گران تر است تهیه شود.
این نکته به خانواده ها کمک می کند تا اقشار کم درآمد، به جای غذاها و خوراکی های گران از مواردی استفاده کنند که با آنها در یک گروه قرار دارند و شانس خرید آنها بیشتر شود.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] مرزها و اصول روابط خانواده در قرآن کریم بیان کنید.
- [سایر] برنامه ریزی چیست؟ چرا اهمیّت دارد؟ اصول آن کدامند؟ لوازم آن چیست؟
- [سایر] از دیدگاه اسلام چه اصولی بر خانواده حاکم است؟ مبانی حقوقی و اخلاقی خانواده در قرآن چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی اصول و فروع دین را بلد نیست، خوردن غذایی که او طبخ می کند و هم غذا شدن با او چه صورتی دارد؟
- [سایر] تفاوت اصول عملیه با اصول لفظیه در چیست؟ چگونه میتوان اصول عملیه را با مسائل مبتلابه تطبیق نمود؟
- [سایر] مراد از تقلیدی نبودن اصول دین چیست و چگونه میتوان با تحقیق به این اصول رسید؟
- [سایر] اصول دین با اصول مذهب چه تفاوتی دارد و ترتیب صحیح آن کدام است؟
- [آیت الله بهجت] آیا اصول اسلام و اصول ایمان با هم فرق می کند؟
- [آیت الله بهجت] در این عصر مستضعف اعتقادی (در اصول اسلام و در اصول ایمان) به چه کسی اطلاق می شود؟
- [سایر] اصول گرایی یعنی چه؟
- [آیت الله مظاهری] در غیر فروعات فقهیه مانند پرداخت وجوهات شرعیّه و تعیین قیّم یا سرپرست برای اوقاف و یا تعیین وصی برای کسی که وصی ندارد، رجوع به اعلم یا رجوع به مرجع تقلید شخص، لازم نیست و رجوع به مجتهد جامع الشرایط کفایت میکند. ______ 1) در بخش سوّم این رساله، مباحث مربوط به اصول دین تحت عنوان (اصول اعتقادی) آمده است.
- [آیت الله نوری همدانی] معادن بطور کلّی جزء اَنفال است و استخراج آنها در زمان کنونی ما بدون اجازة فقیه جامع الشرائط و برنامه ای که از طرف وی مقرّر می گردد جائز نیست و لازم است در این مورد با نظر او برنامه ای تنظیم و بر اساس آن عمل شود . 3 گنج
- [آیت الله جوادی آملی] .اسلام, اصولی دارد; مانند توحید، نبوت و معاد, و فروعی مانند نماز، روزه و..., و مسلمان باید برپایه دلیلِ هر چند ساده, به اصول دین یقین داشته باشد و تقلید در اصول دین, جایز نیست. احکام ضروری فروع دین; مانند واجب بودن نماز, مورد تقلید نیست. در احکام غیر ضروری و موضوعاتی که نیاز به استنباط دارد, باید طبق اجتهاد یا احتیاط و یا تقلید عمل کرد. احتیاط, آن است که اگر کسی یقین دارد عملی حرام نیست .بلکه واجب یا مستحب است، آن را انجام دهد و اگر یقین دارد که عملی واجب نیست؛ بلکه حرام یا مکروه است، آن را ترک کند. احتیاط, برای مجتهد و غیر مجتهد, جایز است. کسی که مجتهد نیست و نخواست احتیاط کند, باید از مجتهد واجد شرایط تقلید کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اعتقاد انسان به اصول دین اسلام باید بر پایه علم باشد و تقلید یعنی پیروی از غیر بدون حصول علم در اصول دین باطل است ولی در غیر اصول دین از احکامی که قطعی و ضروری نیست و همچنین موضوعاتی که محتاج به استنباط است باید یا مجتهد باشد که بتواند وظایف خود را از روی مدارک انها به دست اورد و یا به دستور مجتهدی که شرایط ان خواهد امد رفتار نماید و یا احتیاط کند یعنی به گونه ای عمل نماید که یقین پیدا کند تکلیف را انجام داده مثلا اگر عده ای از مجتهدین عملی را حرام می دانند و عده دیگر می گویند حرام نیست ان عمل را ترک کند و اگر عملی را بعضی واجب و بعضی جایز می دانند به جا اورد پس کسانی که مجتهد نیستند و نمی توانند به احتیاط عمل کنند باید تقلید نمایند
- [آیت الله مکارم شیرازی] در میان بسیاری از خانواده ها معمول است که جهیزیه دختران را تدریجاً تهیّه می کنند، چنانچه سال بر آن جهیزیه بگذرد خمس آن واجب است؛ ولی در مناطقی که اگر جهیزیه را قبلاً تهیّه نکنند عیب محسوب می¬شود، یا این که تهیّه آن جز به صورت تدریجی مشکل است، خمس ندارد.
- [آیت الله مظاهری] مسلمان باید به اصول دین اطمینان داشته باشد (1)، و در احکام غیر ضروری یا باید مجتهد باشد که بتواند احکام را از روی دلیل به دست آورد، یا از مجتهد تقلید کند، یا از راه احتیاط طوری به وظیفه خود عمل نماید که اطمینان پیدا کند تکلیف خود را انجام داده است.
- [امام خمینی] اگر معروف یا منکر از اموری باشد که شارع مقدس به آن اهمیت زیاد میدهد مثل اصول دین یا مذهب و حفظ قرآن مجید و حفظ عقاید مسلمانان یا احکام ضروریه، باید ملاحظه اهمیت شود، و مجرد ضرر، موجب واجب نبودن نمیشود، پس اگر توقف داشته باشد حفظ عقاید مسلمانان یا حفظ احکام ضروریه اسلام بر بذل جان و مال، واجب است بذل آن.
- [آیت الله اردبیلی] اگر حکومت صالح و شرعی احیانا مصلحت جامعه را در مهار جمعیّت و تنظیم خانواده تشخیص دهد، تشویق جامعه نسبت به آن با راهنمایی راههای حلال و منع از راههای حرام از قبیل سقط کردن جنین مانعی ندارد، ولی الزام افراد به محدود نمودن نسل جایز نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در اصول دین انسان باید یقین و اعتقاد جزمی داشته باشد و این یقین از هر دلیل و طریقی حاصل شود کفایت می کند. چه به واسطه استدلال و برهان باشد یا از گفته والدین و مبلّغین. هر چند نتواند استدلال کند.
- [آیت الله مظاهری] (اصالة الصحة) اصلی از اصول اسلامی است و معنای آن این است که اگر عملی را از مسلمانی دیدیم که از جهت ظاهر خوب نیست، آن را خوب بدانیم و کار او را به صورت صحیح و خوب توجیه کنیم، حتّی امام صادق(سلاماللهعلیه) فرمودهاند: هفتاد توجیه برای آن بکن تا سوءظن برای تو پیدا نشود.