اصول تهیه و تنظیم برنامه غذایی خانواده چیست؟
اصول تهیه و تنظیم برنامه های غذایی عبارتند از: - رعایت بودجه و صرفه جویی. - در نظر گرفتن کالری و خواص هر یک از مواد غذایی. - در نظر گرفتن سن افراد خانواده با در نظر گرفتن احتیاجات بدنی آنها. - فصل و نوع مواد غذایی که در شهر یا محل زندگی موجود است. - در نظر گرفتن ذائقه و سلیقه افراد خانواده -رعایت اصول بهداشتی - تناسب با آب و هوا. کسی که برنامه غذایی را تهیه می کند باید ابتکار داشته باشد و حتما در تهیه برنامه رعایت تنوع را بنماید. غذای بعضی از خانواده ها از چلو و خورشت و آش و آبگوشت تجاوز نمی کند. با آنکه مخارج غذاهای نامبرده کم نیست؛ با این وجود چون افراد خانواده به این غذاها عادت کرده اند حاضر نیستند برنامه غذایی خود را تغییر دهند. تنوع در تغذیه فواید دیگری نیز دارد از قبیل تحریک اشتها، رفع کمبود مواد غذایی و... . - باید اطمینان حاصل شود که در برنامه غذایی، از 4 گروه اصلی مواد غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات؛ پروتینها (گوشت، تخم مرغ و حبوبات) و گروه میوه ها و سبزیجات گنجانده شده است. از آنجا که تغذیه خوب باعث صرفه جویی در هزینه های درمان می شود، باید در، اهم اولویت های مخارج مصرفی قرار گیرد. مادر خانواده باید: نیازهای تغذیه ای خانواده و ارزش غذایی منابع مختلف غذایی را بشناسد. به عنوان مثال مادر خانواده باید بداند که ارزش همه موادی که در یک گروه غذایی قرار دارند تقریبا برابر است ارزش غذایی ماهی سفید با ماهی های دیگر یکی است و دلیل ندارد که حتما هر کدام گران تر است تهیه شود. این نکته به خانواده ها کمک می کند تا اقشار کم درآمد، به جای غذاها و خوراکی های گران از مواردی استفاده کنند که با آنها در یک گروه قرار دارند و شانس خرید آنها بیشتر شود. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

اصول تهیه و تنظیم برنامه غذایی خانواده چیست؟


پاسخ:

اصول تهیه و تنظیم برنامه های غذایی عبارتند از:
- رعایت بودجه و صرفه جویی.
- در نظر گرفتن کالری و خواص هر یک از مواد غذایی.
- در نظر گرفتن سن افراد خانواده با در نظر گرفتن احتیاجات بدنی آنها.
- فصل و نوع مواد غذایی که در شهر یا محل زندگی موجود است.
- در نظر گرفتن ذائقه و سلیقه افراد خانواده
-رعایت اصول بهداشتی
- تناسب با آب و هوا.
کسی که برنامه غذایی را تهیه می کند باید ابتکار داشته باشد و حتما در تهیه برنامه رعایت تنوع را بنماید.
غذای بعضی از خانواده ها از چلو و خورشت و آش و آبگوشت تجاوز نمی کند. با آنکه مخارج غذاهای نامبرده کم نیست؛ با این وجود چون افراد خانواده به این غذاها عادت کرده اند حاضر نیستند برنامه غذایی خود را تغییر دهند. تنوع در تغذیه فواید دیگری نیز دارد از قبیل تحریک اشتها، رفع کمبود مواد غذایی و... .
- باید اطمینان حاصل شود که در برنامه غذایی، از 4 گروه اصلی مواد غذایی یعنی گروه نان و غلات، شیر و لبنیات؛ پروتینها (گوشت، تخم مرغ و حبوبات) و گروه میوه ها و سبزیجات گنجانده شده است.
از آنجا که تغذیه خوب باعث صرفه جویی در هزینه های درمان می شود، باید در، اهم اولویت های مخارج مصرفی قرار گیرد.
مادر خانواده باید:
نیازهای تغذیه ای خانواده و ارزش غذایی منابع مختلف غذایی را بشناسد.
به عنوان مثال مادر خانواده باید بداند که ارزش همه موادی که در یک گروه غذایی قرار دارند تقریبا برابر است ارزش غذایی ماهی سفید با ماهی های دیگر یکی است و دلیل ندارد که حتما هر کدام گران تر است تهیه شود.
این نکته به خانواده ها کمک می کند تا اقشار کم درآمد، به جای غذاها و خوراکی های گران از مواردی استفاده کنند که با آنها در یک گروه قرار دارند و شانس خرید آنها بیشتر شود.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین