راه های موثر برای موفقیت در مقاله نویسی چیست؟
نویسندگی یک صناعت است. مهارت یافتن در این رشته مانند صناعت دیگر سه شرط دارد: 1- استعداد؛ 2- شناخت مواد و ابزار؛ 3- کارورزی.(1) در درجة اول، نویسندگی، ذوق ذاتی و استعداد خدادای می خواهد، ولی همین استعداد هر چند فطری است، به پرورش نیاز دارد. موفقیت در امر نویسندگی دو چیز را می طلبد: 1- مطالعه؛ 2- تمرین. کسی که بخواهد در کار قلمی رشد کند باید اهل مطالعه باشد. این گونه مطالعات به طور غیر مستقیم به انسان قدرت نویسندگی می دهد و قلم را قوّت می بخشد. نویسندگی مانند هر کاری نیاز به تمرین دارد. هیچ کس بدون تمرین،‌راننده یا نقاش و خطاط یا ورزشکار نمی شود. باید آن قدر نوشت و تمرین نمود تا قدرت قلمی افزایش یابد. البته باید تمرین را از ساده ترین ها شروع کرد. مثلاً ابتدا می توان از نوشتن خاطرات روزانه و حوادث مربوط به خود نوشت. برای نوشتن مقاله باید این نکات را رعایت کرد: 1- فکر روی موضوع؛ 2- تعیین محورها؛ 3- تهیه مواد خام: آگاهی های لازم، مواد خام هر نوشته را فراهم می کند که از راه حافظه و مطالعه به دست می آید. 4- تنظیم و تدوین: وقتی یاد داشت هایی درباره ابعاد موضوع فراهم شد، باید آن ها را به صورت منظم نوشت و حذف و اضافه کرد. 5- و یرایش کردن: پس از تکمیل صورت نوشته ، باید به و یرایش آن پرداخت و در صورت لزوم کلمات و جملاتی را تغییر داد. 6- نقد: پس از تکمیل نوشته می توان به دید انتقادی، نوشته را یک بار خواند یا به دیگر ی داد تا نقادانه مطالعه کند و نظر اصلاحی بدهد.(2) پی نوشتها: 1 -آیین نگارش، احمد سمیعی، ص 7. 2 - روش ها، جواد محدثی،ص 85 - 95، با تلخیص. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

راه های موثر برای موفقیت در مقاله نویسی چیست؟


پاسخ:

نویسندگی یک صناعت است. مهارت یافتن در این رشته مانند صناعت دیگر سه شرط دارد:
1- استعداد؛
2- شناخت مواد و ابزار؛
3- کارورزی.(1)
در درجة اول، نویسندگی، ذوق ذاتی و استعداد خدادای می خواهد، ولی همین استعداد هر چند فطری است، به پرورش نیاز دارد.
موفقیت در امر نویسندگی دو چیز را می طلبد:
1- مطالعه؛
2- تمرین.
کسی که بخواهد در کار قلمی رشد کند باید اهل مطالعه باشد. این گونه مطالعات به طور غیر مستقیم به انسان قدرت نویسندگی می دهد و قلم را قوّت می بخشد.
نویسندگی مانند هر کاری نیاز به تمرین دارد. هیچ کس بدون تمرین،‌راننده یا نقاش و خطاط یا ورزشکار نمی شود. باید آن قدر نوشت و تمرین نمود تا قدرت قلمی افزایش یابد. البته باید تمرین را از ساده ترین ها شروع کرد. مثلاً ابتدا می توان از نوشتن خاطرات روزانه و حوادث مربوط به خود نوشت.
برای نوشتن مقاله باید این نکات را رعایت کرد:
1- فکر روی موضوع؛
2- تعیین محورها؛
3- تهیه مواد خام: آگاهی های لازم، مواد خام هر نوشته را فراهم می کند که از راه حافظه و مطالعه به دست می آید.
4- تنظیم و تدوین: وقتی یاد داشت هایی درباره ابعاد موضوع فراهم شد، باید آن ها را به صورت منظم نوشت و حذف و اضافه کرد.
5- و یرایش کردن: پس از تکمیل صورت نوشته ، باید به و یرایش آن پرداخت و در صورت لزوم کلمات و جملاتی را تغییر داد.
6- نقد: پس از تکمیل نوشته می توان به دید انتقادی، نوشته را یک بار خواند یا به دیگر ی داد تا نقادانه مطالعه کند و نظر اصلاحی بدهد.(2)

پی نوشتها:
1 -آیین نگارش، احمد سمیعی، ص 7.
2 - روش ها، جواد محدثی،ص 85 - 95، با تلخیص.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین