نویسندگی یک صناعت است. مهارت یافتن در این رشته مانند صناعت دیگر سه شرط دارد: 1- استعداد؛ 2- شناخت مواد و ابزار؛ 3- کارورزی.(1) در درجة اول، نویسندگی، ذوق ذاتی و استعداد خدادای می خواهد، ولی همین استعداد هر چند فطری است، به پرورش نیاز دارد. موفقیت در امر نویسندگی دو چیز را می طلبد: 1- مطالعه؛ 2- تمرین. کسی که بخواهد در کار قلمی رشد کند باید اهل مطالعه باشد. این گونه مطالعات به طور غیر مستقیم به انسان قدرت نویسندگی می دهد و قلم را قوّت می بخشد. نویسندگی مانند هر کاری نیاز به تمرین دارد. هیچ کس بدون تمرین،راننده یا نقاش و خطاط یا ورزشکار نمی شود. باید آن قدر نوشت و تمرین نمود تا قدرت قلمی افزایش یابد. البته باید تمرین را از ساده ترین ها شروع کرد. مثلاً ابتدا می توان از نوشتن خاطرات روزانه و حوادث مربوط به خود نوشت. برای نوشتن مقاله باید این نکات را رعایت کرد: 1- فکر روی موضوع؛ 2- تعیین محورها؛ 3- تهیه مواد خام: آگاهی های لازم، مواد خام هر نوشته را فراهم می کند که از راه حافظه و مطالعه به دست می آید. 4- تنظیم و تدوین: وقتی یاد داشت هایی درباره ابعاد موضوع فراهم شد، باید آن ها را به صورت منظم نوشت و حذف و اضافه کرد. 5- و یرایش کردن: پس از تکمیل صورت نوشته ، باید به و یرایش آن پرداخت و در صورت لزوم کلمات و جملاتی را تغییر داد. 6- نقد: پس از تکمیل نوشته می توان به دید انتقادی، نوشته را یک بار خواند یا به دیگر ی داد تا نقادانه مطالعه کند و نظر اصلاحی بدهد.(2) پی نوشتها: 1 -آیین نگارش، احمد سمیعی، ص 7. 2 - روش ها، جواد محدثی،ص 85 - 95، با تلخیص. منبع:سایت انوار طاها
نویسندگی یک صناعت است. مهارت یافتن در این رشته مانند صناعت دیگر سه شرط دارد:
1- استعداد؛
2- شناخت مواد و ابزار؛
3- کارورزی.(1)
در درجة اول، نویسندگی، ذوق ذاتی و استعداد خدادای می خواهد، ولی همین استعداد هر چند فطری است، به پرورش نیاز دارد.
موفقیت در امر نویسندگی دو چیز را می طلبد:
1- مطالعه؛
2- تمرین.
کسی که بخواهد در کار قلمی رشد کند باید اهل مطالعه باشد. این گونه مطالعات به طور غیر مستقیم به انسان قدرت نویسندگی می دهد و قلم را قوّت می بخشد.
نویسندگی مانند هر کاری نیاز به تمرین دارد. هیچ کس بدون تمرین،راننده یا نقاش و خطاط یا ورزشکار نمی شود. باید آن قدر نوشت و تمرین نمود تا قدرت قلمی افزایش یابد. البته باید تمرین را از ساده ترین ها شروع کرد. مثلاً ابتدا می توان از نوشتن خاطرات روزانه و حوادث مربوط به خود نوشت.
برای نوشتن مقاله باید این نکات را رعایت کرد:
1- فکر روی موضوع؛
2- تعیین محورها؛
3- تهیه مواد خام: آگاهی های لازم، مواد خام هر نوشته را فراهم می کند که از راه حافظه و مطالعه به دست می آید.
4- تنظیم و تدوین: وقتی یاد داشت هایی درباره ابعاد موضوع فراهم شد، باید آن ها را به صورت منظم نوشت و حذف و اضافه کرد.
5- و یرایش کردن: پس از تکمیل صورت نوشته ، باید به و یرایش آن پرداخت و در صورت لزوم کلمات و جملاتی را تغییر داد.
6- نقد: پس از تکمیل نوشته می توان به دید انتقادی، نوشته را یک بار خواند یا به دیگر ی داد تا نقادانه مطالعه کند و نظر اصلاحی بدهد.(2)
پی نوشتها:
1 -آیین نگارش، احمد سمیعی، ص 7.
2 - روش ها، جواد محدثی،ص 85 - 95، با تلخیص.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] تناسب سنی در موفقیت ازدواج چقدر مؤثر است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صورتی که داروهای کاملا مؤثر، به هر علتی در دسترس نباشد، آیا پزشک می تواند داروهایی را که احتمال می دهد، مؤثر باشند، تجویز کند؟ در صورت عدم موفقیت، آیا پزشک در قبال عوارض احتمالی این داروها و یا هزینه بیهوده ای که بر بیمار تحمیل شده، مسؤول و مدیون است؟
- [آیت الله بهجت] در صورتی که داروهای کاملاً مؤثّر، به هر علّتی در دسترس نباشند، آیا پزشک می تواند داروهایی را که احتمال می دهد مؤثر باشند تجویز کند؟ در صورت عدم موفقیّت، آیا پزشک در قبال عوارض احتمالی این داروها و یا هزینه ی بیهوده ای که بر بیمار تحمیل شده مسؤول و مدیون است؟
- [سایر] موفقیت و راههای موفقیت در انسان چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] دعا نویسی
- [آیت الله مکارم شیرازی] نظر شارع مقدّس در مورد دعا نویسی چیست؟ آیا در اسلام چیزی به نام دعا نویسی وجود دارد؟
- [سایر] موفقیت چیست وراز موفقیتها کدام است ؟چرا همواره از انسانهای خوشبخت میپرسند: راز موفقیت شما چیست؟
- [سایر] رمز موفقیّت چیست؟
- [سایر] راز موفقیت چیست
- [سایر] سلام من هر وقت مقاله ای یا کتابی درموردی خاص مثلا اعتیاد میخوانم یا فیلمی میبینم اضطراب به سراغم می آید تا جایی که با خواندن یک مقاله در باره ایدز مجبور شدم آزمایش خون دهم .الان باترس مقاله ها را ورق میزنم.چطور میتوانم این مشکل را حل کنم؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و یا نهی کنند.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثّر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر یا نهی آنها مؤثّر است واجب است امر و نهی کنند.
- [امام خمینی] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر آنها یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و نهی کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعضی امر ئ نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر آنها یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و نهی کنند .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر امر ونهی بعضی افراد مؤثر واقع نشود وبرخی دیگر احتمال دهند امر ونهی آنان اثربخش است، برآنها واجب میشود.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همان گونه که اشاره شد هزینه سفر حج یا زیارتهای مستحبی اگر از درآمد همان سال باشد خمس ندارد و اگر ناچار باشد از چند سال قبل اسم نویسی کند و هزینه را بدهد، جزء مخارج همان سالش محسوب می شود و خمس ندارد، نه در آن سال و نه در سالهای بعد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] انسان می تواند از زکات، کتابهای دینی و علمی و قرآن و دعا و سایر کتبی که در پیشرفت هدفهای اسلامی مؤثر است بخرد و وقف نماید، خواه وقف عموم کند، یا وقف اشخاص خاص، حتی می تواند بر اولاد خود و کسانی که واجب النفقه او هستند وقف کند، ولی نمی تواند از زکات املاکی بخرد و بر اولاد خود وقف نماید.
- [آیت الله مظاهری] اعانت بر اثم (یعنی کمک به گناه)، از گناهان بزرگ در اسلام است و اگر کمک در گناه کبیره نموده باشد، گناه او نیز کبیره است، و آن اقسامی دارد: الف) امر مؤثّر کند به گناهی یا نهی موثّر کند از واجبی؛ نظیر کسی که امر کند و اجیر کند و استقبال کند در کورتاژ، و پزشک آن عمل قبیح را انجام دهد، در این گناه بزرگ، پدر بچّه اگر آمر باشد و زن که حاضر به چنین عملی میشود با دکتری که مباشر این گناه است شریک میباشند، و همچنین است اگر شوهر نهی مؤثّر کند از حجاب همسرش. ب) تسبیب اسباب کند و دیگری بعد از فراهم شدن اسباب، گناه را انجام دهد؛ نظیر اینکه زنی را به خانهای میآورد و دیگری- العیاذ باللَّه- زنا میکند و یا کسی را در جایی نگاه میدارد تا واجبی از او فوت میشود، در این قسم نیز در گناه زنا و ترک واجب شریک میباشد. ج) کسی را در انجام گناه ترغیب و یا در ترک گناه تهدید کند، به طوری که ترغیب و تهدید او محرّک برای گناه نمودن دیگری میشود، نظیر ترغیب کسی بر زنا، به طوری که محرّک شهوت او باشد و یا تهدید کسی بر ترک قتل دیگری که آن تهدید محرّک او گردد، در این قسم هم نظیر اقسام قبلی، کسی که ترغیب یا تهدید نموده، شریک در گناه گناهکار است. د) تبلیغ در گناه و یا ترک واجب به حدّی که آن تبلیغ مؤثّر در بهجا آوردن گناه و یا ترک واجب شود، نظیر کسی که تبلیغ در بیحجابی زنها میکند و آن تبلیغ موجب این امر میشود، و یا تبلیغ برای ترک حجّ میکند و آن تبلیغ مؤثّر و موجب ترک آن واجب میگردد، این قسم نیز اعانت بر گناه، و مبلّغ شریک در گناه است. ه) تسبیب اسباب بعیده کند و قصد دارد که آن اسباب مؤثّر در گناه گنهکار شود؛ نظیر کسی که اسلحه میدهد به کسی و میداند که او اسلحه را برای قتل کسی میخواهد، و نظیر زنی که با بدحجابی یا بیحجابی به میان مردم میرود و میداند که موجب گناه دیگران میشود، این قسم نیز اعانت بر گناه و اعانتکننده شریک در گناه است، ولی اگر قصد نداشته باشد، گرچه اعانت بر گناه نیست، ولی در بسیاری از موارد شریک در گناه گناهکار است، نظیر زن بدحجاب یا بیحجاب که موجب فساد جوانها شود. صفحه 390
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در مسأله 2732 گفته شده بوده اند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، ولی مؤثر در شکار باشد آن شکار حرام است.