هم مادر برگردن پسر حق دارد و هم زن برگردن شوهر و همان طوری که فرزند وظیفه دارد مادرش را احترام کند، همین طور حق ندارد به زنش ظلم کند و در مواردی که بین زن و مادر شوهر اختلاف حادی پیدا شد، فرزند باید تا جایی که امکان دارد بین آن دو سازش برقرار کند و اگر سازش ممکن نشد، طوری رفتار کند که حق هر دو را مراعات کرده باشد یعنی بگونه ای رفتار کند که نه بی احترامی به مادر شود و نه حقی از زن پایمال گردد و در مواردی که حق با مادر است و فرزند هم به همین نتیجه رسید، باید تلاش کند که زنش را متقاعد کند و حق ندارد بخاطر زنش با مادرش دعوا کند و البته این نه بدین معناست که اگر مادر خواسته نامعقولی داشته باشد، فرزند باید آنرا انجام دهد، اما بهرحال می شود با مادر بگونه ای معقولانه رفتار کرد. قرآن و روایات اهمیت بسیاری برای والدین قائل شده اند و تاکید دارند، نباید کاری را انجام داد که موجب رنجش خاطر آنان بشود. از سوی دیگر سفارش بسیاری نیز به روابط حسنه بین زن و شوهر مطرح شده است. بنابراین مسلمان با تدبیر حکیمانه سعی می کند که هم حقوق همسر حفظ شود و نسبت به خواسته های معقول پاسخ دریافت کند و هم احترام لازم را برای مادر داشته باشد. منبع:سایت انوار طاها
هم مادر برگردن پسر حق دارد و هم زن برگردن شوهر و همان طوری که فرزند وظیفه دارد مادرش را احترام کند، همین طور حق ندارد به زنش ظلم کند و در مواردی که بین زن و مادر شوهر اختلاف حادی پیدا شد، فرزند باید تا جایی که امکان دارد بین آن دو سازش برقرار کند و اگر سازش ممکن نشد، طوری رفتار کند که حق هر دو را مراعات کرده باشد یعنی بگونه ای رفتار کند که نه بی احترامی به مادر شود و نه حقی از زن پایمال گردد و در مواردی که حق با مادر است و فرزند هم به همین نتیجه رسید، باید تلاش کند که زنش را متقاعد کند و حق ندارد بخاطر زنش با مادرش دعوا کند و البته این نه بدین معناست که اگر مادر خواسته نامعقولی داشته باشد، فرزند باید آنرا انجام دهد، اما بهرحال می شود با مادر بگونه ای معقولانه رفتار کرد.
قرآن و روایات اهمیت بسیاری برای والدین قائل شده اند و تاکید دارند، نباید کاری را انجام داد که موجب رنجش خاطر آنان بشود. از سوی دیگر سفارش بسیاری نیز به روابط حسنه بین زن و شوهر مطرح شده است. بنابراین مسلمان با تدبیر حکیمانه سعی می کند که هم حقوق همسر حفظ شود و نسبت به خواسته های معقول پاسخ دریافت کند و هم احترام لازم را برای مادر داشته باشد.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] در دانشگاه ها، روابط پسر و دختر غوغا می کند ؛ وظیفه ما نسبت به آنان چیست؟
- [سایر] در دانشگاهها، روابط پسر و دختر غوغا می کند ؛ وظیفه ما نسبت به آنان چیست؟
- [سایر] باسلام,می خواستم ببینم این درسته که با داشتن اسم دختر واسم مادرش و اسم پسر واسم مادرش با استفاده از علوم غیبی (حروف ابجد )می شود فهمید که این دختر و پسر به هم می رسند یا نه ؟
- [سایر] چرا کتابهای اربعه شیعه نسبت به دیگر کتابهای حدیثی شهرت یافته است؟
- [سایر] وظیفه فرزند نسبت به پدر شرابخوار چیست؟
- [سایر] وظیفه مؤمن نسبت به آموزش قرآن چیست؟
- [سایر] وظیفه ما نسبت به قرآن چیست؟
- [سایر] حدیثی شنیدم درباره داستان محبت و دوستی پیرمردی نسبت به امام باقر(ع)؛ متن آن حدیث را بیان کنید. و بفرمایید در چه کتابی آمده است؟
- [سایر] روابط دختر و پسر، نظر اسلام، وظیفه ما؟
- [آیت الله سیستانی] نماز قضای پدر و مادر بر پسر بزرگتر واجب است حال اگر آنها تارک الصلاة باشند وظیفه پسر بزرگتر چیست ؟
- [آیت الله خوئی] تا دو سال پسر یا دختر تمام نشده، پدر نمیتواند او را از مادرش جدا کند. و احوط و اولی آن است که دختر را تا هفت سال از مادرش جدا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] تا دو سال پسر یا دختر تمام نشده پدر نمی تواند او را از مادرش جدا کند و احتیاط واجب ان است که دختررا تا هفت سال از مادرش جدا نکند
- [آیت الله سیستانی] پدر میتواند از زکات برای پسر فقیرش زن بگیرد ، و همچنین است پسر نسبت به پدر .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر و مادر را بخواند باید به تکلیف خود عمل کند مثلاقضای نماز صبح و مغرب وعشاء مادرش را باید بلندبخواند
- [آیت الله سبحانی] اگر پسر بزرگتر بخواهد نماز پدر را بخواند، باید به تکلیف خود عمل کند. مثلاً قضای نماز صبح و مغرب و عشاء مادرش بلند بخواند.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر بزرگتر شک دارد که پدر و مادرش نماز و روزهی قضا داشتهاند یا نه، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پسر بزرگ تر شک دارد که پدر و مادرش نماز و روزه قضا داشته اند یا نه، چیزی بر او واجب نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر پسر بزرگتر بداند که پدر یا مادرش نماز قضا داشته و شک کند که به جا آوردهاند یا نه، واجب نیست آن را قضا نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر بزرگتر بداند که پدر و مادرش نماز قضا داشتهاند و شک کند که به جا آوردهاند یا نه، بنا بر احتیاط واجب باید قضا نماید.
- [آیت الله سیستانی] تا دو سال پسر یا دختر تمام نشده ، پدر نمیتواند او را از مادرش جدا کند زیرا نگهداری بچه حقّ مشترک پدر و مادر است ، و احوط و اولی آن است که بچه را تا هفت سال از مادرش جدا نکند .