برای تسهیل ازدواج دانشجویی چه راهی را پیشنهاد می کنید؟
اگر اهل واقع‌ نگری به مسائل زندگی باشید متوجه می‌ شوید، ازدواج دانشجویی ویژگی ندارد. زیرا در هر زمان گرفتاری های خاص خود را دارد. بگذریم از اینکه دانشجو یک امتیاز هم دارد و آن نگاه مثبت خانواده‌ ها به اوست. زیرا دانشجویی را نوعی خروج از بلاتکلیفی جوان می‌دانند. ولی آنچه ما را در زحمت انداخته تشریفات عدم توکل و ترسهای بیجا و پُزهای بی‌ثمر است. از آنجا که با فضای دانشجویی آشنا هستیم، صمیمانه عرض می‌ کنیم که دانشجو نباید به خاطر تغییر محیط از هویت دینی و مکتبی خود جدا شود. زیرا علت بسیاری از محرومیت‌ ها کنارگذاری معیارهاست. دانشجو به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن از محیط، ملاک‌ها را فراموش می کند. آنچه جریان دارد توجه به زیبایی، برخورداری مالی، مرتبه تحصیلی و... می ‌باشد. در حالی که هر کس به خاطر ترس از روزی ازدواج نکند دچار سوء ظن به خداست. پس یکی از بهترین رهنمودها این است که : 1) به حکم وظیفه به ازدواج اقدام کنید نه فقط دستور غریزه. 2) از بین دوستان صمیمی در دانشگاه، به کسی که رفتار متین و هماهنگ با دین دارد موضوع را در میان بگذارید که از بستگان خودش (مثل خواهر) یا دیگران معرفی کند. این موضوع یک خاصیت دارد که این واسطه می‌ تواند شرایط شما را درک کند و حامی شما باشد در این مرتبه اصلاً حیاء نکنید، چون گناه حیاء دارد نه اطاعت . 3) اگر مورد دیگری را خودتان انتخاب کردید با دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در میان بگذارید. زیرا نباید خواستگاری ها به صورت مشخص شایع گردد. 4) بسیاری از بستگان خود دانشجویان وقتی می‌ بینید فلانی در دانشگاه قبول شده و فردی مثبت است. حاضرند با شرائط ساده و به صورت عقلای، دخترشان را به همسری دانشجو درآورند اما پُزهای بی‌ثمر همین جا آشکار می ‌شود و غرور محرومیت می‌ آورد. چرا که دانشجو در این وقت می‌ گوید من حالا فلان و بهمان شده‌ ام و دیگر دختر خانه‌دار یاد دپیلم نمی ‌گیرم. در حالی که اینها همه نا آگاهی از اصول همسرداری است همسر خوب در تحصیل دانشگاهی نهفته نیست.. 5) از تجربه بعضی از دانشجویان متعهد و مؤمن که اکنون ازدواج کرده‌ اند و در بین خودتان هستند استفاده کنید. 6) این قاعده را هم به ذهن بسیارید که ازدواج ارتباط جدید است و ارتباط جدید امکانات جدید می ‌آفریند. این همارن یاری خداست . 7) با کم گرفتن واحدهای درسی می ‌توانید بعد از ظهرها کاری انجام دهید و به معیشت زندگی هم کمک کنید. 8) درباره ازدواج موقت، باید بدانید که هر حکمی زمینه‌ هایی می ‌خواهد که در آن ظرف، احکام اجرا می‌ شود. و این نوع ازدواج هم ثبت می ‌شود و مسئولیت‌ هایی دارد. 9) چون ازدواج به حکم وظیفه تجلّی تقوی می ‌باشد، مانع‌ ها برداشته می‌ شود و مشکلات آسان می ‌شود. در سوره طلاق می‌ خوانیم و مَنْ یتق الله یجعل له فخرجاً هر کس تقوی‌ داشته باشد خدا راهی برای خروج از مشکلاتش می‌ گشاید. 10) این توقع که در اولین مراحل و موارد موفق شوید را، کنار بگذارید. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

برای تسهیل ازدواج دانشجویی چه راهی را پیشنهاد می کنید؟


پاسخ:

اگر اهل واقع‌ نگری به مسائل زندگی باشید متوجه می‌ شوید، ازدواج دانشجویی ویژگی ندارد. زیرا در هر زمان گرفتاری های خاص خود را دارد. بگذریم از اینکه دانشجو یک امتیاز هم دارد و آن نگاه مثبت خانواده‌ ها به اوست. زیرا دانشجویی را نوعی خروج از بلاتکلیفی جوان می‌دانند. ولی آنچه ما را در زحمت انداخته تشریفات عدم توکل و ترسهای بیجا و پُزهای بی‌ثمر است.
از آنجا که با فضای دانشجویی آشنا هستیم، صمیمانه عرض می‌ کنیم که دانشجو نباید به خاطر تغییر محیط از هویت دینی و مکتبی خود جدا شود. زیرا علت بسیاری از محرومیت‌ ها کنارگذاری معیارهاست. دانشجو به خاطر تحت تأثیر قرار گرفتن از محیط، ملاک‌ها را فراموش می کند. آنچه جریان دارد توجه به زیبایی، برخورداری مالی، مرتبه تحصیلی و... می ‌باشد. در حالی که هر کس به خاطر ترس از روزی ازدواج نکند دچار سوء ظن به خداست.
پس یکی از بهترین رهنمودها این است که :
1) به حکم وظیفه به ازدواج اقدام کنید نه فقط دستور غریزه.
2) از بین دوستان صمیمی در دانشگاه، به کسی که رفتار متین و هماهنگ با دین دارد موضوع را در میان بگذارید که از بستگان خودش (مثل خواهر) یا دیگران معرفی کند.
این موضوع یک خاصیت دارد که این واسطه می‌ تواند شرایط شما را درک کند و حامی شما باشد در این مرتبه اصلاً حیاء نکنید، چون گناه حیاء دارد نه اطاعت .
3) اگر مورد دیگری را خودتان انتخاب کردید با دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در میان بگذارید. زیرا نباید خواستگاری ها به صورت مشخص شایع گردد.
4) بسیاری از بستگان خود دانشجویان وقتی می‌ بینید فلانی در دانشگاه قبول شده و فردی مثبت است. حاضرند با شرائط ساده و به صورت عقلای، دخترشان را به همسری دانشجو درآورند اما پُزهای بی‌ثمر همین جا آشکار می ‌شود و غرور محرومیت می‌ آورد. چرا که دانشجو در این وقت می‌ گوید من حالا فلان و بهمان شده‌ ام و دیگر دختر خانه‌دار یاد دپیلم نمی ‌گیرم. در حالی که اینها همه نا آگاهی از اصول همسرداری است همسر خوب در تحصیل دانشگاهی نهفته نیست..
5) از تجربه بعضی از دانشجویان متعهد و مؤمن که اکنون ازدواج کرده‌ اند و در بین خودتان هستند استفاده کنید.
6) این قاعده را هم به ذهن بسیارید که ازدواج ارتباط جدید است و ارتباط جدید امکانات جدید می ‌آفریند. این همارن یاری خداست .
7) با کم گرفتن واحدهای درسی می ‌توانید بعد از ظهرها کاری انجام دهید و به معیشت زندگی هم کمک کنید.
8) درباره ازدواج موقت، باید بدانید که هر حکمی زمینه‌ هایی می ‌خواهد که در آن ظرف، احکام اجرا می‌ شود. و این نوع ازدواج هم ثبت می ‌شود و مسئولیت‌ هایی دارد.
9) چون ازدواج به حکم وظیفه تجلّی تقوی می ‌باشد، مانع‌ ها برداشته می‌ شود و مشکلات آسان می ‌شود. در سوره طلاق می‌ خوانیم و مَنْ یتق الله یجعل له فخرجاً هر کس تقوی‌ داشته باشد خدا راهی برای خروج از مشکلاتش می‌ گشاید.
10) این توقع که در اولین مراحل و موارد موفق شوید را، کنار بگذارید.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین