چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟
چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟ رعایت نکات زیر نقش بسیار مؤثری در بهداشت خواب دارد و موجب می ‌شود هم راحت ‌تر بخوابید و هم از خواب خود لذت بیشتری ببرید. علاوه بر این انرژی ‌هایی که در اثر تلاش روزانه از دست داده‌ اید، دوباره ترمیم کنید. 1. هر روز در وقت معیّنی از خواب بیدار شوید، توصیه می ‌شود شب‌ها، زودتر بخوابید تا صبح‌ ها زودتر و راحت ‌تر از خواب بیدار شوید و چرخه خواب خود را به هم نزنید. 2. در ساعات معیّنی غذا بخورید؛ قبل از خواب از خوردن غذای سنگین خودداری کنید. 3. از خوابیدن در روز اجتناب کنید و بیشتر شب‌ها بخوابید؛ مگر خواب قیلوله (یعنی خواب قبل از ظهر که بسیار سفارش شده و نقش مؤثری برای انجام کارهای نیمه دوم روز دارد). 4. شرایط خواب را برای خود راحت سازید؛ یعنی، محیط خواب از هر گونه سر و صدا، نور و هر آلودگی دیگری عاری باشد. 5. قبل از خواب وضو بگیرید و با یاد و نام خدا به رختخواب بروید. 6. چند دقیقه ‌ای قبل از خواب، قرآن و دعا بخوانید. 7. قبل از خواب مثانه و شکم خود را خالی کنید (دستشویی بروید). 8. از روش آرام سازی (مثل انبساط عضلانی تدریجی و مراقبه) استفاده کنید. 9. هنگام خوابیدن (آیةالکرسی، قل اعوذ برب الفلق و سوره ناس) را بخوانید. 10. برای درمان کابوس هم، لازم است به روان پزشک مراجعه کنید، زیرا استفاده از بعضی داروها می ‌تواند در تنظیم ارگانیسم بدن مؤثر باشد. نویسنده : ابوالقاسم بشیری
عنوان سوال:

چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟


پاسخ:

چه اقداماتی در تسهیل و بهداشت خواب مؤثر است؟

رعایت نکات زیر نقش بسیار مؤثری در بهداشت خواب دارد و موجب می ‌شود هم راحت ‌تر بخوابید و هم از خواب خود لذت بیشتری ببرید. علاوه بر این انرژی ‌هایی که در اثر تلاش روزانه از دست داده‌ اید، دوباره ترمیم کنید.
1. هر روز در وقت معیّنی از خواب بیدار شوید، توصیه می ‌شود شب‌ها، زودتر بخوابید تا صبح‌ ها زودتر و راحت ‌تر از خواب بیدار شوید و چرخه خواب خود را به هم نزنید.
2. در ساعات معیّنی غذا بخورید؛ قبل از خواب از خوردن غذای سنگین خودداری کنید.
3. از خوابیدن در روز اجتناب کنید و بیشتر شب‌ها بخوابید؛ مگر خواب قیلوله (یعنی خواب قبل از ظهر که بسیار سفارش شده و نقش مؤثری برای انجام کارهای نیمه دوم روز دارد).
4. شرایط خواب را برای خود راحت سازید؛ یعنی، محیط خواب از هر گونه سر و صدا، نور و هر آلودگی دیگری عاری باشد.
5. قبل از خواب وضو بگیرید و با یاد و نام خدا به رختخواب بروید.
6. چند دقیقه ‌ای قبل از خواب، قرآن و دعا بخوانید.
7. قبل از خواب مثانه و شکم خود را خالی کنید (دستشویی بروید).
8. از روش آرام سازی (مثل انبساط عضلانی تدریجی و مراقبه) استفاده کنید.
9. هنگام خوابیدن (آیةالکرسی، قل اعوذ برب الفلق و سوره ناس) را بخوانید.
10. برای درمان کابوس هم، لازم است به روان پزشک مراجعه کنید، زیرا استفاده از بعضی داروها می ‌تواند در تنظیم ارگانیسم بدن مؤثر باشد.
نویسنده : ابوالقاسم بشیری





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین