اولاً باید دید از کجا فهمیده اید که دعایتان مستجاب نشده است زیرا استجابت به معنای برآورده شدن تمامی آنچه خواسته شده به آن نحوی که خواسته شده است نیست. چه بسا این دعا به شکلی دیگر و چه بسا بهتر در حق انسان مستجاب شود و برای ما معلوم نباشد. فلسفه عدم استجابت دعا برای افراد مشخص بطور دقیق معلوم نمی باشد که چه چیزی بوده است هرچند که بگونه کلی فلسفه عدم استجابت مشخص گردیده است. چه بسا اگر علت آن برای ما مشخص بود که مثلا به خاطر گناهان دعا مستجاب نششده، نا امیدی بر انسان غلبه می نمود و اگر هم علت استجابت به طور مشخص می شد. دچار غرور می شدیم. به هیمنی دلیل انسان باید با رعایت آداب و شرایط دعا کند. از طرفی به خاطر قصور و کوتاهی خود خوف داشته باشد و از سوی دیگر به رحمت بی نهایت الهی امیدوار باشد و این خوف و امید در کنار هم همواره باید باشند. www.morsalat.com
وقتی دعایمان مستجاب نمی شود ازکجا بفهمیم که این آزمایش الهی است یا در اثر گناهی است که کردیم؟
اولاً باید دید از کجا فهمیده اید که دعایتان مستجاب نشده است زیرا استجابت به معنای برآورده شدن تمامی آنچه خواسته شده به آن نحوی که خواسته شده است نیست. چه بسا این دعا به شکلی دیگر و چه بسا بهتر در حق انسان مستجاب شود و برای ما معلوم نباشد.
فلسفه عدم استجابت دعا برای افراد مشخص بطور دقیق معلوم نمی باشد که چه چیزی بوده است هرچند که بگونه کلی فلسفه عدم استجابت مشخص گردیده است. چه بسا اگر علت آن برای ما مشخص بود که مثلا به خاطر گناهان دعا مستجاب نششده، نا امیدی بر انسان غلبه می نمود و اگر هم علت استجابت به طور مشخص می شد. دچار غرور می شدیم. به هیمنی دلیل انسان باید با رعایت آداب و شرایط دعا کند. از طرفی به خاطر قصور و کوتاهی خود خوف داشته باشد و از سوی دیگر به رحمت بی نهایت الهی امیدوار باشد و این خوف و امید در کنار هم همواره باید باشند.
www.morsalat.com
- [سایر] ازکجا بفهمیم فرزندمان مسؤولیت پذیر شده است؟ آیا نشانه هایی دارد؟
- [سایر] چرا پیامبران الهی آزمایش شدند؟
- [سایر] اگر آزمایش الهی برای پرورش است انبیاء که انسانهای کامل هستند چرا آزمایش می شوند ؟
- [سایر] بهترین راه برای موفقیت در آزمایش های الهی چه چیزی است ؟
- [سایر] سلام درباره ی سخنرانی در مسجد سوالی داشتم شما که گفتید قران را حتی در مترو بخوانیم ریا نمیشود پس درباره ی انجام دادن هر کاری در هر مکانی ریا نمیشود؟ 2)ازکجا بفهمیم که کاری که انجام میدهیم ریا هست یا خیر؟
- [سایر] مستجاب الدعوة بودن چه شرایطی دارد؟ ویژگی های افرادی که مستجاب الدعوه می شوند چیست آیا می شود یک گناهکار هم گاهی دعایش مستجاب شود؟
- [سایر] ازکجا بدانیم که در بحث امامت حقّ با شیعه است یا با اهل سنّت؟
- [سایر] چه کسانی مستجاب الدعوه هستند؟
- [سایر] در چه شرایطی دعا حتماً مستجاب میشود؟
- [سایر] چرا بعضی دعاها مستجاب نمی شود ؟
- [آیت الله سبحانی] عدالت یک حالت خداترسی باطنی در انسان است که او را از ارتکاب گناهان کبیره و اصرار بر صغیره باز می دارد و اگر هم گناهی از او سر زد فوراً نادم شده و استغفار می کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است مسافر به امید ثواب الهی بعد از هر نماز شکسته سی مرتبه سبْحان الله و الْحمْد لله و لا اله إلا الله و الله اکْبر بگوید.
- [آیت الله مظاهری] از اقسام ظلم، ظلم به نفس است که قرآن شریف مکرراً به آن تذکّر داده است: (وَ مَنْ یَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ)[1] (و هر کس از حدود الهی تجاوز کند، پس به تحقیق بر خویشتن ظلم کرده است.) و مراد از آن، مخالفت پروردگار عالم است در ترک واجبات و یا ارتکاب محرّمات که شقاوت را برای خود تهیه میکند، بلکه در ترک مستحبّات که خود را محروم از فیوضات الهی میکند. [1]. طلاق، 1.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی نمی تواند برای یاد دادن واجبات نماز، مزد بگیرد (بنابراحتیاط واجب) اما برای مستحبات مانعی ندارد، مگر این که از شعائر دین باشد یا حفظ احکام الهی منوط به تعلیم آن گردد.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است کسی که گوش به غنا یا موسیقی داده است برای توبه از آن، غسل توبه کند و دو رکعت نماز توبه بخواند و بعد از آن توبه و استغفار و عذرخواهی از خدای متعال بنماید، بلکه این غسل و نماز برای توبه از هر گناهی مستحب است. [1]. لقمان، 6.
- [آیت الله مظاهری] اگر حجّ او متوقف بر ترک واجبی است که حجّ مهمتر از آن است نظیر مخالفت نهی پدر یا مادر یا شوهر، و یا متوقف است بر گناهی که حجّ مهمتر از اجتناب از آن گناه است نظیر نگاه نامحرم به او، یا تزریق آمپول به وسیله نامحرم و مانند اینها، حجّ بر او واجب است.
- [آیت الله سبحانی] منظور از اصرار بر گناهان صغیره این است که گناهی را که کرده است دو یا سه مرتبه انجام دهد امّا با یک مرتبه انجام دادن و یا قصد تکرار، اصرار صورت نمی پذیرد. تذکر: هر کجا که حکم مسئله به لفظ (احتیاط واجب) یا (احتیاط) ذکر شده است عمل به آن احتیاط الزامی است.
- [آیت الله نوری همدانی] در خطبة اوّل واجب است حَمْدِ الهی ، گرچه به هر لفظی که حمد الهی محسوب شود جائز است ، ولی احتیاط مستحبّ آن است که به لفظ جَلاله ( الله) باشد و احتیاط واجب آن است که پس از آن به ثنای الهی بپردازد و سپس به پیغمبر اسلام درود فرستد و واجب است مردم را به تقوی سفارش کند و یک سورة کوچک از قرآن را بخواند . و در خطبة دوّم نیز حمد و ثنای الهی ( به صورتی که ذکر شد ) و درود بر پیغمبر اسلام واجب است .و احتیاط واجب آن است که در این خطبه نیز به تقوی سفارش کند و سورة کوچکی از قرآن تلاوت نماید . و احتیاط مستحبّ و مُؤَکَّدْ آن است که در خطبة دوّم پس از درود بر پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) به اَئِمَّة معصومین ( علیه السّلام ) نیز درود فرستد و برای مؤمنین استغفار کند . و بهتر است از خطبه های منسوب به امیر المؤمنین ( علیه السّلام ) یا آنچه از ائمه معصومین ( علیه السّلام ) وارد شده ، انتخاب کند .
- [آیت الله اردبیلی] غنا و هر آوازی که مشتمل بر باطل بوده یا موجب برانگیختن و تحریک شهوت شده و به نظر عرف، مناسب با مجالس فسق و فجور باشد، به تنهایی یا همراه با نواختن چیزی باشد، خواندن و گوش دادن و نیز یاد دادن و شغل قرار دادن آن حرام است. در روایات اسلامی (مَلاهی و غِنا) بسیار مذّمت شدهاند، از جمله در روایتی آمده: (خانهای که در آن شراب و آلات لَهْو و غِنا و قمار باشد، ملائکه به آن خانه وارد نمیشوند و دعای اهل خانه مستجاب نمیگردد و برکت از آن خانه برداشته میشود.)(1)
- [آیت الله بهجت] محل دو خطبه در نماز عید فطر و قربان بعد از نماز است و هر خطبه بنابر احوط باید مشتمل بر همان چیزهایی باشد که خطبه جمعه مشتمل بر آن است؛ یعنی: حمد و ثنای الهی و شهادتین و سفارش به تقوا و قرائت سوره کوتاه قرآن و نشستن امام بین دو خطبه.