اختلاط دختر و پسر تا سن دبستان، پیامد اخلاقی جنسی ندارد. فقط ممکن است به جهت حس کنجکاوی بخواهند بدن یک دیگر را ببینند یا لمس کند که در صورت مواجهه با این پدیده، باید برخورد سنجیده، آنها را راهنمایی کرد (ر.ک: ص 156،157). از سن دبستان به بعد به ویژه در دوران نوجوانی (12تا 18)، مراقب اختلاط دختر و پسر باشید و برای پیشگیری از انحرافات اخلاقی و جنسی آنان، زیمنههای این اختلاط را از بین ببرید؛ زیرا دختر و پسر از یان سن به بعد، نقش جنسی خود را به خوبی در مییابند. 1- بهترین روش، روش الگویی است خودتان با نامحرم اختلاط نداشته باشید. 2- در موقعیتهای مناسب، با نرمی و عطوفت، فرزند خود را از آموزههای دینی در زمینه آگاه کنید. 3- در شب نشینی ها و مهمانیها از فرزندان خود غافل نشوید. گاهی بر اثر غفلت والدین، متأسفانه کودکان و نوجوانان، در اتاقی جداگانه و به صورت مختلط میخوابند که زمینههای انحراف آنان را فراهم میآورد. 4- در صورت ضرورت اختلاط، با کنترل نامحسوس، مراقب خلوت آنان باشید. این کنترل باید کاملاً غیر مستقیم باشد تا حساسیتی ایجاد نشود. توجه داشته باشید که فرزندان شما، به ویژه نوجوانان، به مراقبتهای شما بسیار حساسند و در صورت آشکار شدن این مراقبت، ممکن است به موضع لج کشیده شود. www.morsalat.com
اختلاط دختر و پسر تا سن دبستان، پیامد اخلاقی جنسی ندارد. فقط ممکن است به جهت حس کنجکاوی بخواهند بدن یک دیگر را ببینند یا لمس کند که در صورت مواجهه با این پدیده، باید برخورد سنجیده، آنها را راهنمایی کرد (ر.ک: ص 156،157).
از سن دبستان به بعد به ویژه در دوران نوجوانی (12تا 18)، مراقب اختلاط دختر و پسر باشید و برای پیشگیری از انحرافات اخلاقی و جنسی آنان، زیمنههای این اختلاط را از بین ببرید؛ زیرا دختر و پسر از یان سن به بعد، نقش جنسی خود را به خوبی در مییابند.
1- بهترین روش، روش الگویی است خودتان با نامحرم اختلاط نداشته باشید.
2- در موقعیتهای مناسب، با نرمی و عطوفت، فرزند خود را از آموزههای دینی در زمینه آگاه کنید.
3- در شب نشینی ها و مهمانیها از فرزندان خود غافل نشوید. گاهی بر اثر غفلت والدین، متأسفانه کودکان و نوجوانان، در اتاقی جداگانه و به صورت مختلط میخوابند که زمینههای انحراف آنان را فراهم میآورد.
4- در صورت ضرورت اختلاط، با کنترل نامحسوس، مراقب خلوت آنان باشید. این کنترل باید کاملاً غیر مستقیم باشد تا حساسیتی ایجاد نشود. توجه داشته باشید که فرزندان شما، به ویژه نوجوانان، به مراقبتهای شما بسیار حساسند و در صورت آشکار شدن این مراقبت، ممکن است به موضع لج کشیده شود.
www.morsalat.com
- [سایر] از چه سنی باید مراقب اختلاط دختر و پسر باشیم؟
- [سایر] از چه سنی باید مراقب اختلاط دختر و پسر باشیم؟
- [سایر] فاصله سنی دختر و پسر چقدر باشد مطلوب است؟
- [سایر] سن مناسب برای ازدواج پسر؟ تفاوت سنی دختر با پسر (اگر دختر 4 سال از پسر بزرگ باشد مشکل دارد)؟
- [سایر] دخترها و پسرها بهتر است در چه سنی ازدواج کنند و اختلاف سنی چقدر باید باشد ؟ اگر دختر از پسر بزرگتر باشد شما صلاح می دانید؟
- [آیت الله اردبیلی] دختر شیعه با رضایت پدر به شرط عدم تغییر مذهب شیعه به عقد مرد سنی مذهب درآمده است، ولی بعد از عقد دختر تغییر مذهب از شیعه به سنی کرده است. پدر دختر با مخالفت دختر را به خانه برگردانده اما مرد سنی با دختر فرار کرده است. حکم عقد و حکم محرمیت دختر و پسر و رابطة آنها چگونه است؟
- [سایر] ازدواج دختر سنی با پسر شیعه در وهابیت چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر روحانی سُنّی عقد نکاح پسر یا دختر شیعه را بخواند، حکمش چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر روحانی سُنّی عقد نکاح پسر یا دختر شیعه را بخواند، حکمش چیست؟
- [سایر] سن تمییز در پسر و دختر بچه در احکام نگاه و پوشش، چه سنی است؟
- [آیت الله سیستانی] از نظر اهل سنّت، زن از همه تَرَکه شوهر اعمّ از منقول و غیرمنقول مانند زمین و غیره، ارث میبرد. حال آنکه از نظر مذهب امامیه، زن از اصل زمین یا قیمت آن ارث نمیبرد و تنها از قیمت بنا و درختان ارث میبرد، نه اصل آنها. بنابراین اگر مذهب اهل سنّت بر شیعه نافذ باشد به گونهای که زن سنّی مذهب از زمین و اصل بنا و درختان ارث ببرد، در صورتی که دیگر ورثه امامی مذهب باشند، زن امامی مذهب نیز میتواند میراثی را که از زمین و اصل بنا و درختان به او میرسد، بگیرد که سایر ورثه اهل سنت باشند.
- [آیت الله سیستانی] نظر اهل سنّت آن است که مازاد سهمالارث میراث بر آن، به عَصَبه میت مانند برادر او داده میشود. لکن نظر مذهب امامیه خلاف آن است، مثلاً اگر مردی بمیرد و تنها دختری و برادری داشته باشد، از نظر امامیه باید نیمی از ارث را به دختر به عنوان سهمالارث و نیم دیگر را به عنوان ردّ به او بپردازند و به برادر میت سهمی تعلّق نمیگیرد. لکن نظر اهل سنّت آن است که در این فرض نیمی از ارث میت به برادر پرداخت میشود، چون که از عصبه میت به شمار میرود. حال اگر مذهب اهل سنّت بر وارث امامی مذهب نافذ باشد و مازاد سهمالارث به او پرداخت نشود، عصبه میت اگر امامی مذهب باشند، میتوانند از باب قاعده مقاصّه نوعی، مازاد سهمالارث وارثِ سنّی مذهب را بگیرند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه یکی از اولاد از نظر سنّی بزرگتر و دیگری از جهت بلوغ بزرگتر باشد قضاء نماز بر اولّی واجب است.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر ، یا جدّ پدری برای پسر نابالغ خود زن بگیرد ، پسر باید بعد از بالغ شدن خرج آن زن را بدهد ، بلکه قبل از بلوغ هم در صورتی که به سنی رسیده باشد که قابلیت تلذّذ را داشته باشد ، و زن هم بحدی کوچک نباشد که قابلیت آنکه شوهر از او تلذّذ ببرد را نداشته باشد ، نفقه زن بر ذمّه پسر ثابت است ، و در غیر این صورت نفقه واجب نیست .
- [آیت الله اردبیلی] اگر میّت فرزند نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد؛ مثلاً اگر میّت (یک پسر) از دختر خود و( یک دختر) از پسر خود داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.