با همسرم اختلاف سلیقه زیادی دارم(حتی در نحوه لباس پوشیدن و...) و ایشان حاضر نیست به نظرات و سلایق من احترام بگذارد لطفا راهنمایی کنید؟
اگر اختلاف شما در مسائل شخصی و مربوط به خودتان است مثل اینکه دوست دارید فلان لباس با رنگ دلخواهتان بپوشید ویا طرز خاصی که دوست دارید حجاب داشته باشید و... در این صورت اگر همسرتان عقیده شخصی شما را نپسندید ابتدا از همسرتان دلیل نپذیرفتنش را بخواهید با ملایمت و خوبی (نه با عصبانیت و خشم وانزجار) اگر دلیل قابل قبولی ارائه کرد وظیفه شما و عقلتان حکم می کند آن را بپذیرید ولی اگر دلیلی نداشت این، دو صورت دارد یا می‌خواهد با شما لج کند دراین صورت بفهمید که چرا و بخاطر چه موضوعی با شما لج کرده است یعنی علت لجاجت آن را بفهمید مثلاً کاری از شما خواسته وشما انجام نداده اید. در این صورت با او صحبت کنید اگر مقصر بودید حتماً عذرخواهی کنید و اگر عقیده شما را قبول ندارد و دلیلی هم برای قبول نداشتنش ندارد و یا اینکه او از فلان رنگ یا لباس خوشش می آید به جای اصرار بر نظر خود و بیشتر کردن اختلاف و فاصله خود با همسرتان به عقیده شوهرتان و خواسته او احترام بگذارید . هر چند در ظاهر ممکن است گمان کنید با این کار همسرتان خود را پیروز این میدان تصور کند و اعمال رای و نظر خود را ادامه دهد ولی برعکس این کار شما چندین اثر مهم در زندگی شما دارد : هم کانون زندگی شما گرمتر خواهد شد وهم شوهرتان به شما دلبستگی بیشتر خواهد داشت . وقتی همسرتان اظهار می کند نسبت به مساله ای سلیقه ای متفاوت از شما دارد اگر شما با میل و رغبت و بدون اظهار ناراحتی طبق نظر او عمل کنید همسرتان این عمل را که نشانه دوستی و محبت شماست درک خواهد کرد . حتی سعی کنید قبل از این که همسرتان مخالفت خود را علنی کند در مواردی که نظر او را می دانید طبق نظر او رفتار کنید . با این کار فاصله بین خود و همسرتان را از بین می برید و وقتی فضای بین زوجین فضای دوستی و محبت و یکدلی شد در پذیرش نظرات یکدیگر پیشقدم خواهند شد. پیروز در میدان زندگی کسی نیست که بتواند حرف و نظر خود را بر کرسی بنشاند بلکه کسی است که بتواند در هر شرایطی بهترین راه را برای حل مشکل و برطرف کردن اختلافات به کار بندد. صحنه زندگی میدان نبرد و کارزار و پیروزی شخصی بر طرف مقابل نیست بلکه میدان فدارکاری و گذشت و تفاهم است.ولذا پیامبر اکرم( می‌فرماید: "از صفات برجسته زن این است که خواهش مرد را بجا آورد.(1) برای مطالعه بیشتر به کتب ذیل مراجعه شود. _ نظام خانواده در اسلام،شیخ حسن انصاریان _اخلاق زن وشوهر، محمد مهدی تاج لنگردودی پی نوشت: (1) مکارم الاخلاق،باب 8،فصل 1 www.morsalat.com
عنوان سوال:

با همسرم اختلاف سلیقه زیادی دارم(حتی در نحوه لباس پوشیدن و...) و ایشان حاضر نیست به نظرات و سلایق من احترام بگذارد لطفا راهنمایی کنید؟


پاسخ:

اگر اختلاف شما در مسائل شخصی و مربوط به خودتان است مثل اینکه دوست دارید فلان لباس با رنگ دلخواهتان بپوشید ویا طرز خاصی که دوست دارید حجاب داشته باشید و... در این صورت اگر همسرتان عقیده شخصی شما را نپسندید ابتدا از همسرتان دلیل نپذیرفتنش را بخواهید با ملایمت و خوبی (نه با عصبانیت و خشم وانزجار) اگر دلیل قابل قبولی ارائه کرد وظیفه شما و عقلتان حکم می کند آن را بپذیرید ولی اگر دلیلی نداشت این، دو صورت دارد یا می‌خواهد با شما لج کند دراین صورت بفهمید که چرا و بخاطر چه موضوعی با شما لج کرده است یعنی علت لجاجت آن را بفهمید مثلاً کاری از شما خواسته وشما انجام نداده اید. در این صورت با او صحبت کنید اگر مقصر بودید حتماً عذرخواهی کنید و اگر عقیده شما را قبول ندارد و دلیلی هم برای قبول نداشتنش ندارد و یا اینکه او از فلان رنگ یا لباس خوشش می آید به جای اصرار بر نظر خود و بیشتر کردن اختلاف و فاصله خود با همسرتان به عقیده شوهرتان و خواسته او احترام بگذارید . هر چند در ظاهر ممکن است گمان کنید با این کار همسرتان خود را پیروز این میدان تصور کند و اعمال رای و نظر خود را ادامه دهد ولی برعکس این کار شما چندین اثر مهم در زندگی شما دارد : هم کانون زندگی شما گرمتر خواهد شد وهم شوهرتان به شما دلبستگی بیشتر خواهد داشت . وقتی همسرتان اظهار می کند نسبت به مساله ای سلیقه ای متفاوت از شما دارد اگر شما با میل و رغبت و بدون اظهار ناراحتی طبق نظر او عمل کنید همسرتان این عمل را که نشانه دوستی و محبت شماست درک خواهد کرد . حتی سعی کنید قبل از این که همسرتان مخالفت خود را علنی کند در مواردی که نظر او را می دانید طبق نظر او رفتار کنید . با این کار فاصله بین خود و همسرتان را از بین می برید و وقتی فضای بین زوجین فضای دوستی و محبت و یکدلی شد در پذیرش نظرات یکدیگر پیشقدم خواهند شد. پیروز در میدان زندگی کسی نیست که بتواند حرف و نظر خود را بر کرسی بنشاند بلکه کسی است که بتواند در هر شرایطی بهترین راه را برای حل مشکل و برطرف کردن اختلافات به کار بندد. صحنه زندگی میدان نبرد و کارزار و پیروزی شخصی بر طرف مقابل نیست بلکه میدان فدارکاری و گذشت و تفاهم است.ولذا پیامبر اکرم( می‌فرماید: "از صفات برجسته زن این است که خواهش مرد را بجا آورد.(1)
برای مطالعه بیشتر به کتب ذیل مراجعه شود.
_ نظام خانواده در اسلام،شیخ حسن انصاریان
_اخلاق زن وشوهر، محمد مهدی تاج لنگردودی
پی نوشت:
(1) مکارم الاخلاق،باب 8،فصل 1
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین