برای اقدام درچنین مواردی ، توجه به چند نکته ضروری است: 1 لازم است قبل از هر اقدامی، در مورد خانواده و شرایط دیگر ایشان تحقیق کنید چه بسا که با تحقیق در این مواردنظر شما دگرگون شود. بنابراین با کمک آشنایان و افراد مورد اعتماد خود، تحقیق کنید و به نتیجه برسید. 2 آنچه که تاکنون تجربه شده، دادن پیشنهاد مستقیم به دختر، چندان مطلوب آنان نیست و نوعا با برخوردی تند ومنفی پاسخ می‌دهند. بنابراین پیشنهاد مستقیم، توصیه نمی‌شود. 3 شما اگر قصد ازدواج دارید و مورد را پسند کرده‌اید، دیگر نبایستی از پدر و مادر خجالت یا هراس داشته باشید. شما برای خود دارای شخصیت، نظر و رأی هستید و اگر خود شما نمی‌توانید، از شخص دیگری بخواهید که با پدر و مادرتان صحبت کند و آنان را متقاعد سازد و از طریق خانواده، با خانواده دختر تماس بگیرید. 4 در صورتی که پیشنهاد فوق به هر دلیلی برایتان مقدور نبود. از طریق واسطه ای آگاه اقدام کنید و نظر دختر را جویا شوید، اگرمثبت بود در آن صورت اقدام نمایید. www.morsalat.com
آیا صحیح است یک جوان خودش دنبال همسر آینده اش برود و درباره اش تحقیق کند و امور خواستگاری را خودش پی گیری نماید؟
برای اقدام درچنین مواردی ، توجه به چند نکته ضروری است:
1 لازم است قبل از هر اقدامی، در مورد خانواده و شرایط دیگر ایشان تحقیق کنید چه بسا که با تحقیق در این مواردنظر شما دگرگون شود. بنابراین با کمک آشنایان و افراد مورد اعتماد خود، تحقیق کنید و به نتیجه برسید.
2 آنچه که تاکنون تجربه شده، دادن پیشنهاد مستقیم به دختر، چندان مطلوب آنان نیست و نوعا با برخوردی تند ومنفی پاسخ میدهند. بنابراین پیشنهاد مستقیم، توصیه نمیشود.
3 شما اگر قصد ازدواج دارید و مورد را پسند کردهاید، دیگر نبایستی از پدر و مادر خجالت یا هراس داشته باشید. شما برای خود دارای شخصیت، نظر و رأی هستید و اگر خود شما نمیتوانید، از شخص دیگری بخواهید که با پدر و مادرتان صحبت کند و آنان را متقاعد سازد و از طریق خانواده، با خانواده دختر تماس بگیرید.
4 در صورتی که پیشنهاد فوق به هر دلیلی برایتان مقدور نبود. از طریق واسطه ای آگاه اقدام کنید و نظر دختر را جویا شوید، اگرمثبت بود در آن صورت اقدام نمایید.
www.morsalat.com
- [سایر] سلام. یکی از ملاک های مهم من در انتخاب همسر ایمان هست، بجز تحقیق و صحبت با طرف مقابل از چه طریق یا طرق دیگر میتوان به میزان تدین طرف مقابل پی برد. با تشکر
- [سایر] آیا صحیح است که خانمی که به مردی علاقمند است به خواستگاری برود یا از او درخواست ازدواج کند؟
- [سایر] به خواستگاری شخصی که بسیار به او علاقمند بودم رفتم ولی او جواب رد داد و فکر می کنم اوتنها کسی است که می تواند همسر آینده من باشد . چه کنم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا این شرط که همسر آینده کارهای معمولی منزل را انجام دهد صحیح است و در صورتی که به شرط عمل نکرد حکم آن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا این شرط که همسر آینده کارهای معمولی منزل را انجام دهد صحیح است و در صورتی که به شرط عمل نکرد حکم آن چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا این شرط که همسر در آینده کارهای معمول منزل را انجام دهد صحیح است؟ و در صورتی که به شرط عمل نکرد، حکم آن چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] هرگاه شخصی به خواستگاری دختری برود و بگوید همسر و فرزندی ندارم و دختر با این شرط آماده ازدواج با او شود و بعد از عقد معلوم شود که مرد دروغ گفته است آیا زن حق فسخ دارد؟
- [سایر] قشر جوان و دانشجوی ما در پی مد لباس است و از غرب پیروی می کند برای تأثیرگذاری بر آنها چه باید کرد؟
- [سایر] بهترین روش برای پیدا کردن همسر آینده چیه؟
- [آیت الله بهجت] کسی که در پی تحقیق از اصول دین است و هنوز اعتقادی به دین اسلام پیدا نکرده است، آیا نماز بر او واجب است؟
- [آیت الله اردبیلی] از هر زنی بجز زنانی که ازدواج با آنان حرام است و در مسائل آینده بیان خواهد شد و زنانی که در عدّه هستند یا در حال احرامند، میتوان خواستگاری نمود.
- [آیت الله مظاهری] کسی که برای معصیت سفر نکرده، اگر در بین راه قصد کند که بقیه راه را برای معصیت برود، باید نماز را تمام بخواند ولی نمازهایی را که شکسته خوانده صحیح است. شرط سوّم: کثیر السفر نباشد (کثیر السفر به کسی گفته میشود که ده روز در یک محل نماند) بنابراین کسانی که شغلشان مسافرت است مانند راننده، یا شغلشان در مسافرت است مانند معلم که ساکن جایی است و هر روز برای انجام کار خود چهار فرسخ یا بیشتر میرود و برمیگردد، یا کسی که به علّت دیگری مسافرتهای پی در پی میکند مثلاً همه هفته به زیارتی میرود یا در شهری جنسی دارد که برای حمل آن مسافرتهای پی در پی میکند باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر سهوا پیش از امام به رکوع برود، باید سر بردارد و با امام به رکوع برود و نماز او صحیح است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ازدواج موقّت هر چند برای لذّت بردن هم نباشد صحیح است، همسر موقّت را (متعه) یا (صیغه) نیز میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مرد نمی تواند بیش از چهار ماه، نزدیکی با همسر دائمی خود را ترک کند، بلکه اگر زن جوان باشد و در این مدت بیم آن می رود که به گناه بیفتد احتیاط واجب آن است که طوری رفتار کند که او به گناه نیفتد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] همسر موقت می تواند بدون اجازه شوهر از خانه بیرون رود یا کاری در خارج خانه برای خود انتخاب کند، مگر این که به خاطر بیرون رفتنش حق شوهر از بین برود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مدتی تقلید کرده اما نمی داند تقلید او صحیح بوده یا نه، نسبت به اعمال گذشته اشکالی ندارد، اما برای اعمال فعلی و آینده باید تقلید صحیح کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] همسر موقّت اگر نداند که حقّ خرجی و همخوابی ندارد عقد او صحیح است و برای آن که نمیدانسته، حقّی به شوهر پیدا نمیکند.
- [آیت الله اردبیلی] انسان کاری را میتواند نذر کند که انجام آن برایش ممکن باشد، بنابر این کسی که نمیتواند پیاده به کربلا برود، اگر نذر کند که پیاده برود، نذر او صحیح نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان کاری را می تواند نذر کند که انجام ان برایش ممکن باشد بنابراین کسی که مثلا نمی تواند پیاده کربلا برود اگر نذر کند پیاده برود نذر او صحیح نیست