گفتیم کودک اصرار دارد برای سوالات خود پاسخی بیابد و از این طریق بر سطح دانش و معرفت خود بیفزاید. اما در پاسخ به سوالا کودک نخست با این مسأله باید توجه داشت که از نظر روانشناسی طفلی که از موضوعی میپرسد به احتمال قوی رشدش در حدی است که بتواند پاسخ آن را هم بشنود و از آن سر در آورد. این اصل در عین اینکه کلیت ندارد برای پدر و مادر هشدار دهنده است. نکته دیگر این است که اگر والدین از پاسخ به سوال کودک طفره روند و یا پاسخ او را ندهند باید دید که آیا طفل از آن صرف نظر خواهد کرد؟ یا به گونهای دیگر سعی خواهد داشت آن را دریابد و از پاسخ سر در آورد؟ در صورت دوم او سوال خود را از چه کسی خواهد پرسید؟ منع اطلاعاتش کجا و چه کسی خواهد بود؟ آیا شما میپسندید که او با افراد دیگری که چون شما دلسوز و آگاه به مصالح کودک نیستند تماس بگیرید و ارتباطی معرفتی برقرار نماید آیا درست است که افراد نابابی با او در معاشرت و گفتگو باشند؟ اگر او در این ارتباط چیزهای نامربوطی آموخت مسئولش کیست؟ واگر در غالب پریش و پاسخ دچار لغزش شد چه باید کرد: از جهت سوم این مراغبت باید صورت گیرد محیط تربیتی و نحوة پاسخ به سوال به گونه ای باشد که طفل را دچار بد آموزی نکند و موجبات لغزش یا انحراف او را فراهم نیاورد. و یا محیط آنچنان بدآموز و تحریک کننده نباشد که طفل را به کنجکاویهای ناروا وا دارد و زمینه را برای سوالات او در آن باره فراهم نماید. www.morsalat.com
گفتیم کودک اصرار دارد برای سوالات خود پاسخی بیابد و از این طریق بر سطح دانش و معرفت خود بیفزاید. اما در پاسخ به سوالا کودک نخست با این مسأله باید توجه داشت که از نظر روانشناسی طفلی که از موضوعی میپرسد به احتمال قوی رشدش در حدی است که بتواند پاسخ آن را هم بشنود و از آن سر در آورد. این اصل در عین اینکه کلیت ندارد برای پدر و مادر هشدار دهنده است.
نکته دیگر این است که اگر والدین از پاسخ به سوال کودک طفره روند و یا پاسخ او را ندهند باید دید که آیا طفل از آن صرف نظر خواهد کرد؟ یا به گونهای دیگر سعی خواهد داشت آن را دریابد و از پاسخ سر در آورد؟ در صورت دوم او سوال خود را از چه کسی خواهد پرسید؟ منع اطلاعاتش کجا و چه کسی خواهد بود؟ آیا شما میپسندید که او با افراد دیگری که چون شما دلسوز و آگاه به مصالح کودک نیستند تماس بگیرید و ارتباطی معرفتی برقرار نماید آیا درست است که افراد نابابی با او در معاشرت و گفتگو باشند؟ اگر او در این ارتباط چیزهای نامربوطی آموخت مسئولش کیست؟ واگر در غالب پریش و پاسخ دچار لغزش شد چه باید کرد:
از جهت سوم این مراغبت باید صورت گیرد محیط تربیتی و نحوة پاسخ به سوال به گونه ای باشد که طفل را دچار بد آموزی نکند و موجبات لغزش یا انحراف او را فراهم نیاورد. و یا محیط آنچنان بدآموز و تحریک کننده نباشد که طفل را به کنجکاویهای ناروا وا دارد و زمینه را برای سوالات او در آن باره فراهم نماید.
www.morsalat.com
- [سایر] پدر و مادران در رابطه، پاسخ به سؤالات کودکان و فرزندانشان از چه چیزهای باید پرهیز کنند؟
- [سایر] اصول تکریم و محبت به کودکان چیست؟
- [سایر] چه اصول اخلاقی و دینی باید در مدیریت رعایت شود و یک مدیر باید چگونه باشد؟
- [سایر] آیا پای بندی به اصول دموکراتیک تنها راه رعایت حقوق بشر است؟
- [سایر] جناب آقای رحیمی سلام،لطفا به سوالات من پاسخ دهید: 1- در کجای آیات و روایات آمده که تهیه ی جهیزیه بر عهده ی زن است؟ 2-آیا قانون نیز این مطلب را تأیید می کند؟ 3- آیا باید مقدار جهیزیه با مقدار مهریه همخوانی داشته باشد؟ لطفا پاسخ من را با توجه به اصول و موازین دینی پاسخ دهید. با تشکر
- [سایر] سلام لطفا کتاب خوبی در مورد پاسخ به سؤالات اعتقادی کودکان، هم چنین درباره اینکه مسائل اعتقادی را چگونه برای آنها شرح بدهیم، به من معرفی کنید.
- [سایر] تفاوت اصول عملیه با اصول لفظیه در چیست؟ چگونه میتوان اصول عملیه را با مسائل مبتلابه تطبیق نمود؟
- [سایر] مراد از تقلیدی نبودن اصول دین چیست و چگونه میتوان با تحقیق به این اصول رسید؟
- [سایر] اصول دین با اصول مذهب چه تفاوتی دارد و ترتیب صحیح آن کدام است؟
- [آیت الله بهجت] آیا اصول اسلام و اصول ایمان با هم فرق می کند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . تحصیل اعتقاد به اصول دین و مبانی اسلام بر هر مسلمان، واجب است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] تا هفت سال قمری پسر یا دختر تمام نشده، پدر نمیتواند او را از مادرش جدا کند ولی مادر باید در نحوه تربیت و اداره فرزند نظر پدر را رعایت کند، در دوران شیردهی، زن حقّ دارد فرزند خود را شیر بدهد، مگر آن که کس دیگری یافت شود که حاضر باشد مجّانی یا با مزد کمتری بچه را شیر دهد، در این صورت پدر میتواند بچه را از مادر جدا سازد، هر چند مستحبّ است که چنین کاری را نکند و فرزند را در نزد مادر خود باقی بگذارد. در این زمان هم رعایت نظر پدر در تربیت و اداره فرزند بر مادر وی لازم است.
- [آیت الله سیستانی] عمه و خاله انسان ، و عمه و خاله پدر ، و عمه و خاله پدرِ پدر ، یا مادرِ پدر ، و عمه و خاله مادر ، و عمه و خاله مادرِ مادر ، یا پدرِ مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند .
- [آیت الله خوئی] عمه و خالة انسان و عمه و خالة پدر و عمه و خالة پدر پدر، و یا مادر پدر و عمه و خال مادر و عمه و خالة مادر مادر، یا پدر مادر هر چه بالا روند به انسان محرمند.
- [آیت الله وحید خراسانی] عمه و خاله انسان و عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر یا مادر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر یا پدر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند
- [آیت الله علوی گرگانی] عمّه وخاله پدر وعمّه وخاله پدر پدر وعمّه وخاله مادر وعمّه وخاله مادر مادر هرچه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله مظاهری] در غیر فروعات فقهیه مانند پرداخت وجوهات شرعیّه و تعیین قیّم یا سرپرست برای اوقاف و یا تعیین وصی برای کسی که وصی ندارد، رجوع به اعلم یا رجوع به مرجع تقلید شخص، لازم نیست و رجوع به مجتهد جامع الشرایط کفایت میکند. ______ 1) در بخش سوّم این رساله، مباحث مربوط به اصول دین تحت عنوان (اصول اعتقادی) آمده است.
- [آیت الله بهجت] اگر پدر و مادر مفقود شوند، بنابر اظهر حق سرپرستی برای جدّ پدری به جای پدر و جدّه مادری به جای مادر به همان صورتی که در پدر و مادر گفته شد ثابت است، و احتیاط در رعایت رضایت جدّ پدری است، و اگر اینها هم مفقود شوند، حق سرپرستی برای کسی که از نظر ارث به بچه نزدیکتر است؛ یعنی اگر بچه بمیرد از او ارث میبرد، خالی از وجه نیست.
- [آیت الله سبحانی] عمّه و خاله پدر و عمّه و خاله پدرِ پدر و عمّه و خاله مادر و عمّه و خاله مادرِ مادر هر چه بالا روند، به انسان محرمند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] عمه و خاله پدر و عمه و خاله پدر پدر و عمه و خاله مادر و عمه و خاله مادر مادر هرچه بالا روند به انسان محرمند.