اصولی را که پدر و مادر در رابطه با پاسخ به سؤالات کودکان باید رعایت کنند چیست؟
گفتیم کودک اصرار دارد برای سوالات خود پاسخی بیابد و از این طریق بر سطح دانش و معرفت خود بیفزاید. اما در پاسخ به سوالا کودک نخست با این مسأله باید توجه داشت که از نظر روانشناسی طفلی که از موضوعی می‌پرسد به احتمال قوی رشدش در حدی است که بتواند پاسخ آن را هم بشنود و از آن سر در آورد. این اصل در عین اینکه کلیت ندارد برای پدر و مادر هشدار دهنده است. نکته دیگر این است که اگر والدین از پاسخ به سوال کودک طفره روند و یا پاسخ او را ندهند باید دید که آیا طفل از آن صرف نظر خواهد کرد؟ یا به گونه‌ای دیگر سعی خواهد داشت آن را دریابد و از پاسخ سر در آورد؟ در صورت دوم او سوال خود را از چه کسی خواهد پرسید؟ منع اطلاعاتش کجا و چه کسی خواهد بود؟ آیا شما می‌پسندید که او با افراد دیگری که چون شما دلسوز و آگاه به مصالح کودک نیستند تماس بگیرید و ارتباطی معرفتی برقرار نماید آیا درست است که افراد نابابی با او در معاشرت و گفتگو باشند؟ اگر او در این ارتباط چیزهای نامربوطی آموخت مسئولش کیست؟ واگر در غالب پریش و پاسخ دچار لغزش شد چه باید کرد: از جهت سوم این مراغبت باید صورت گیرد محیط تربیتی و نحوة‌ پاسخ به سوال به گونه ای باشد که طفل را دچار بد آموزی نکند و موجبات لغزش یا انحراف او را فراهم نیاورد. و یا محیط آنچنان بدآموز و تحریک کننده نباشد که طفل را به کنجکاوی‌های ناروا وا دارد و زمینه را برای سوالات او در آن باره فراهم نماید. www.morsalat.com
عنوان سوال:

اصولی را که پدر و مادر در رابطه با پاسخ به سؤالات کودکان باید رعایت کنند چیست؟


پاسخ:

گفتیم کودک اصرار دارد برای سوالات خود پاسخی بیابد و از این طریق بر سطح دانش و معرفت خود بیفزاید. اما در پاسخ به سوالا کودک نخست با این مسأله باید توجه داشت که از نظر روانشناسی طفلی که از موضوعی می‌پرسد به احتمال قوی رشدش در حدی است که بتواند پاسخ آن را هم بشنود و از آن سر در آورد. این اصل در عین اینکه کلیت ندارد برای پدر و مادر هشدار دهنده است.
نکته دیگر این است که اگر والدین از پاسخ به سوال کودک طفره روند و یا پاسخ او را ندهند باید دید که آیا طفل از آن صرف نظر خواهد کرد؟ یا به گونه‌ای دیگر سعی خواهد داشت آن را دریابد و از پاسخ سر در آورد؟ در صورت دوم او سوال خود را از چه کسی خواهد پرسید؟ منع اطلاعاتش کجا و چه کسی خواهد بود؟ آیا شما می‌پسندید که او با افراد دیگری که چون شما دلسوز و آگاه به مصالح کودک نیستند تماس بگیرید و ارتباطی معرفتی برقرار نماید آیا درست است که افراد نابابی با او در معاشرت و گفتگو باشند؟ اگر او در این ارتباط چیزهای نامربوطی آموخت مسئولش کیست؟ واگر در غالب پریش و پاسخ دچار لغزش شد چه باید کرد:
از جهت سوم این مراغبت باید صورت گیرد محیط تربیتی و نحوة‌ پاسخ به سوال به گونه ای باشد که طفل را دچار بد آموزی نکند و موجبات لغزش یا انحراف او را فراهم نیاورد. و یا محیط آنچنان بدآموز و تحریک کننده نباشد که طفل را به کنجکاوی‌های ناروا وا دارد و زمینه را برای سوالات او در آن باره فراهم نماید.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین