خوشبختانه باید گفت که هیچ کودکی لوس متولد نمی شود. ولی از همان ابتدا شیوه برخورد والدین به طور ناخودآگاه می تواند باعث بروز این خلق و خوی ناخواسته شود. به گزارش گروه ترجمه سلامت نرمی و لطافت بیش از اندازه والدین در برخورد کودک چنین تاثیری دارد. به طور طبیعی کودکان معصوم هستند و به گونه ای با نمک رفتار می کنند و قلب والدین و اطرافیان را نسبت به خود رئوف کرده و باعث می شوند که والدین برای آنها هر کاری انجام دهند. اما لوس کردن کودکان باعث می شود که آنهمه جذابیت و گیرایی یکباره نابود شود. از جمله علامت های رفتاری کودکان لوس عبارتند از: 1- برای رسیدن به خواسته شان متوسل به گریه و فریاد می شوند. 2- خود را روی زمین انداخته و بلند نمی شوند. 3- این کودکان اغلب بدخلق بوده و حتی در زمان تنبیه نیز والدین را می زنند. 4- زمانی که از آنها سوال می کنید ، توجه نمی کنند. 5- آنها نسبت به شما و سایر بزرگترها بی ادب و گستاخ هستند. 6- آنها از بازی کردن و برقراری ارتباط با کودکان دیگر اجتناب می کنند و حاضر نیستند که اسباب بازی خود را به دوستشان بدهند. 7- اغلب خودنمایی می کنند و نسبت به همسالان خود برتری جویی کرده، می خواهند در مرکز توجه باشند. 8- هر آنچه دیگری دارد را می خواهند و زمانی که آن را بدست می آورند ، تقاضای چیز جدیدتری می کنند. 9- اغلب شلخته هستند و حتی علی رقم خواهش والدین از این کار اجتناب نمی کنند. 10- از رفتن به بستر خواب اجتناب می کنند. شیوه مقابله با کودکان لوس 1- در مقابل رفتار خوب به آنها جایزه دهید و در مقابل رفتار بد ، آنها را تنبیه کنید. 2- اگر برای درخواست چیزی شروع به داد و فریاد کردند، به آنها ندهید و آنچه دوست می دارند را نیز از آنها بگیرید. 3- اگر از روی زمین بلند نشدند آنها را بلند کرده و به داخل اتاقشان ببرید تا زمانی که آرام شوند و عذر خواهی کنند. 4- اگر آنچه را از آنها خواسته اید بدون پاسخ بگذارند سریعا آنها را تنبیه کنید.مثلا به گوشه ای برده و تا عذر خواهی نکرده اند به آنها اجازه حرکت ندهید. 5- اگر حاضر نشدند اسباب بازی خود را با دیگری شریک شوند، اسباب بازی را از آنها بگیرید. 6- هر آنچه را می خواهند برای آنها نخرید، تا از روی استحقاق و شایستگی بدست آورند. 7- اگر اتاق خود را به هم می ریزند به آنها اجازه خروج ندهید تا زمانی که اتاق را کاملا مرتب کنند. 8- ساعت خواب را به آنها تحمیل کنید و بر سرحرف خود بایستید و مقاومت کنید. 9- در مقابل کارهای درستی که انجام می دهند آنها را تشویق کنید. www.eporsesh.com
والدین با بچه های لوس و نونور چه کنند؟
خوشبختانه باید گفت که هیچ کودکی لوس متولد نمی شود. ولی از همان ابتدا شیوه برخورد والدین به طور ناخودآگاه می تواند باعث بروز این خلق و خوی ناخواسته شود.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نرمی و لطافت بیش از اندازه والدین در برخورد کودک چنین تاثیری دارد. به طور طبیعی کودکان معصوم هستند و به گونه ای با نمک رفتار می کنند و قلب والدین و اطرافیان را نسبت به خود رئوف کرده و باعث می شوند که والدین برای آنها هر کاری انجام دهند. اما لوس کردن کودکان باعث می شود که آنهمه جذابیت و گیرایی یکباره نابود شود.
از جمله علامت های رفتاری کودکان لوس عبارتند از:
1- برای رسیدن به خواسته شان متوسل به گریه و فریاد می شوند.
2- خود را روی زمین انداخته و بلند نمی شوند.
3- این کودکان اغلب بدخلق بوده و حتی در زمان تنبیه نیز والدین را می زنند.
4- زمانی که از آنها سوال می کنید ، توجه نمی کنند.
5- آنها نسبت به شما و سایر بزرگترها بی ادب و گستاخ هستند.
6- آنها از بازی کردن و برقراری ارتباط با کودکان دیگر اجتناب می کنند و حاضر نیستند که اسباب بازی خود را به دوستشان بدهند.
7- اغلب خودنمایی می کنند و نسبت به همسالان خود برتری جویی کرده، می خواهند در مرکز توجه باشند.
8- هر آنچه دیگری دارد را می خواهند و زمانی که آن را بدست می آورند ، تقاضای چیز جدیدتری می کنند.
9- اغلب شلخته هستند و حتی علی رقم خواهش والدین از این کار اجتناب نمی کنند.
10- از رفتن به بستر خواب اجتناب می کنند.
شیوه مقابله با کودکان لوس
1- در مقابل رفتار خوب به آنها جایزه دهید و در مقابل رفتار بد ، آنها را تنبیه کنید.
2- اگر برای درخواست چیزی شروع به داد و فریاد کردند، به آنها ندهید و آنچه دوست می دارند را نیز از آنها بگیرید.
3- اگر از روی زمین بلند نشدند آنها را بلند کرده و به داخل اتاقشان ببرید تا زمانی که آرام شوند و عذر خواهی کنند.
4- اگر آنچه را از آنها خواسته اید بدون پاسخ بگذارند سریعا آنها را تنبیه کنید.مثلا به گوشه ای برده و تا عذر خواهی نکرده اند به آنها اجازه حرکت ندهید.
5- اگر حاضر نشدند اسباب بازی خود را با دیگری شریک شوند، اسباب بازی را از آنها بگیرید.
6- هر آنچه را می خواهند برای آنها نخرید، تا از روی استحقاق و شایستگی بدست آورند.
7- اگر اتاق خود را به هم می ریزند به آنها اجازه خروج ندهید تا زمانی که اتاق را کاملا مرتب کنند.
8- ساعت خواب را به آنها تحمیل کنید و بر سرحرف خود بایستید و مقاومت کنید.
9- در مقابل کارهای درستی که انجام می دهند آنها را تشویق کنید.
www.eporsesh.com
- [سایر] نحوه برخورد والدین با کودکان لوس باید چگونه باشد؟
- [سایر] مقصود از لوس شدن کودک چیست و از چه زمانی لوس میشود؟
- [سایر] چه کنیم تا فرزندمان لوس نشود؟
- [سایر] مشاجره والدین چه تأثیری روی بچه ها می گذارد؟
- [سایر] چه کنیم تا فرزندمان لوس نشود؟
- [سایر] وقتی بچه ای به دنیا می آید والدین چه کارهایی را باید انجام دهند؟
- [سایر] من نمی دانم که فرزند 4 ساله ام لوس شده است یا نه. آیا کودک لوس، نشانه های ویژه ای دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا کودک و وسایل او جزو چیزهایی محسوب می شوند که در اختیار والدین هستند که اگر ایشان آن وسایل را پاک بدانند می توان آن وسایل را پاک دانست مثلاً دست بچه ای زخم می شود و آن بچه غایب می شود و آن گاه که برمی گردد عین نجاست در دست او نیست و والدین بچه دست بچه را پاک می دانند ، آیا می توان آن را پاک دانست و معلوم نیست که خودش آن را شسته یا والدین او آب کشیده اند؟
- [سایر] هدایایی که به عنوان چشم روشنی بخاطر تولد بچه میآورند، از لحاظ شرعی متعلق به کیست؟ آیا جزو اموال شخصی بچه محسوب میشود و یا والدین میتوانند در آن تصرف کنند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پولی که به بچه غیر بالغ بعنوان هدیه و عیدی می دهند، یا والدین او بعنوان مخارج بچه گانه و توجیبی به او می دهند ولی او خرج نکرده است، آیا به آن خمس تعلق می گیرد؟
- [آیت الله سبحانی] معامله با بچه نابالغ باطل است، اگر چه پدر یا جد آن بچه به او اجازه داده باشند که معامله کند، ولی اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتی را که معامله آن برای بچه ها متعارف است معامله کند اشکال ندارد، بنابراین معامله با پول مختصری که بچه ها از والدین برای خرید شیرینی و غیره می گیرند، اشکال ندارد و نیز اگر طفل وکیل در اجرای صیغه معامله یا وسیله باشد که پول را به فروشنده بدهد و جنس را به خریدار برساند، یا جنس را به خریدار بدهد و پول را بفروشنده برساند، چون واقعاً دو نفر بالغ با یکدیگر معامله کرده اند معامله صحیح است، ولی باید فروشنده و خریدار یقین داشته باشند که طفل جنس و پول را به صاحب آن می رساند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر و مادر و جد و جده بچّه نابالغ کافر باشند آن بچه هم نجس است، و اگر یکی از اینها مسلمان باشند بچه غیر ممیز پاک است و در بچه ممیز اگر اظهار کفر کند اشکال است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی با بچه نابالغ معامله کند وجنس یا پول که به بچه داده از بین برود، نمیتواند از بچه یا ولیّ او مطالبه نماید، اگر میدانسته که معامله با آن بچه باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر و مادر و جدّ و جدّه بچّه نابالغ مشرک باشند آن بچه هم نجس است، و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه پاک است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگردیوانه و بچّه ، مال خود راعاریه بدهند صحیح نیست ، امّا اگر ولیّ بچّه بنابر مصلحت عاریه دهد و نیز بچّه با اذن ولیّ عاریه دهد ، اشکال ندارد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر کسی با بچه نابالغ معامله کند و جنس، یا پولی که به بچه داده از بین برود، نمیتواند از بچه یا ولیّ او مطالبه نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زنی بچه ای را شیر دهد به برادرهای ان بچه محرم نمی شود و نیز خویشان ان زن به برادر و خواهر ان بچه محرم نمی شوند
- [امام خمینی] اگر پدر و مادر و جد بچه نابالغ کافر باشند آن بچه هم نجس است،و اگر یکی از اینها مسلمان باشد، بچه پاک است.
- [آیت الله بهجت] اگر پدر و مادر و جد و جده بچه نابالغ ، کافر باشند ، آن بچه هم نجس است ؛ و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه نیز پاک است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] بچّه های کفّار به حکم آنها هستند و بچّه های مسلمانان حتّی بچّه ای که فقط پدر یا مادرش مسلمان باشد پاک است.