آیا انسان حتماً بایدازدواج کند و اگر ازدواج نکند چه مشکلاتی ممکن است پدید آید؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: ازدواج، اقتضای طبیعت انسان است . زوجیت در تمام موجودات عالم(حیوانات، گیاهان و حتی جمادات)وجود دارد.سبحان الذی خلق الازواج کلها مما تنبت الارض و من أنفسهم و مما لا یعلمون؛ منزه است خدایی که تمام موجودات عالم ، از جمله گیاهان و انسان ها و آن چه را نمی دانند، به صورت زوج آفرید. انسان به طور طبیعی به سوی زوج خود می رود. اریک فروم(Erich Fromma) روانشناس آلمانی می گوید: انسان از لحظه ای که به دنیا می آید تا لحظه مرگ ، هر کاری می کند، برای رفع احساس تنهایی خویش است. ازدواج برای رسیدن به کمال است. بر اساس گفته ای از افلاطون، انسان به دنبال نیمه گمشده ی خویش می گردد. امام باقر(علیه السلام) به زنی که می خواست بدون ازدواج، به کمال برسد، فرمودند: این کار را نکن. اگر خودداری از ازدواج، فضیلت و کمالی را در پی داشت، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به درک این فضیلت شایسته تر از تو بود. کسانی که از ازدواج رویگردانند، به دستور خداوند و پیامبر بزرگوار(صلی الله علیه و آله و سلم) او بی توجهی می کنند، آن جا که فرمودند: النکاح سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی؛ ازدواج سنت من است. کسی که از سنت من روی برگرداند از من نیست. مجرد ماندن بی دلیل آفاتی دارد که باید با ازدواج درست، از آن ها دوری جست: بی توجهی به خانواده: با مجرد ماندن ، خانواده تشکیل نمی شود و با عدم تشکیل خانواده به تدریج از ارزش آن کاسته می شود و زمینه آسیب های فردی و اجتماعی فراهم خواهد شد، همان مشکلی که امروزه غرب با آن دست و پنجه نرم می کند. فراهم آمدن زمینه گناه: با مجرد ماندن زمینه ی گناه افزایش می یابد. رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) به مردی به نام عکاف فرمودند: تزوج و الا فانت من المذنبین؛ازدواج کن و گرنه از گناه کاران خواهی بود. فراهم شدن زمینه شرارت: مجردی به معنای رهایی است و کسی که رها است، زمینه ی شرارت در او بیش تر پدید می آید به همین سبب پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) شرورترین افراد امت خود را مجردان می داند(شرار امتی عزابها) منبع: ماه نامه پیام زن، شماره 216.
عنوان سوال:

آیا انسان حتماً بایدازدواج کند و اگر ازدواج نکند چه مشکلاتی ممکن است پدید آید؟


پاسخ:

پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
ازدواج، اقتضای طبیعت انسان است . زوجیت در تمام موجودات عالم(حیوانات، گیاهان و حتی جمادات)وجود دارد.سبحان الذی خلق الازواج کلها مما تنبت الارض و من أنفسهم و مما لا یعلمون؛ منزه است خدایی که تمام موجودات عالم ، از جمله گیاهان و انسان ها و آن چه را نمی دانند، به صورت زوج آفرید.
انسان به طور طبیعی به سوی زوج خود می رود.
اریک فروم(Erich Fromma) روانشناس آلمانی می گوید:
انسان از لحظه ای که به دنیا می آید تا لحظه مرگ ، هر کاری می کند، برای رفع احساس تنهایی خویش است. ازدواج برای رسیدن به کمال است. بر اساس گفته ای از افلاطون، انسان به دنبال نیمه گمشده ی خویش می گردد.
امام باقر(علیه السلام) به زنی که می خواست بدون ازدواج، به کمال برسد، فرمودند:
این کار را نکن. اگر خودداری از ازدواج، فضیلت و کمالی را در پی داشت، حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به درک این فضیلت شایسته تر از تو بود.
کسانی که از ازدواج رویگردانند، به دستور خداوند و پیامبر بزرگوار(صلی الله علیه و آله و سلم) او بی توجهی می کنند، آن جا که فرمودند:
النکاح سنتی فمن رغب عن سنتی فلیس منی؛ ازدواج سنت من است. کسی که از سنت من روی برگرداند از من نیست.
مجرد ماندن بی دلیل آفاتی دارد که باید با ازدواج درست، از آن ها دوری جست:
بی توجهی به خانواده: با مجرد ماندن ، خانواده تشکیل نمی شود و با عدم تشکیل خانواده به تدریج از ارزش آن کاسته می شود و زمینه آسیب های فردی و اجتماعی فراهم خواهد شد، همان مشکلی که امروزه غرب با آن دست و پنجه نرم می کند.
فراهم آمدن زمینه گناه: با مجرد ماندن زمینه ی گناه افزایش می یابد. رسول گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) به مردی به نام عکاف فرمودند: تزوج و الا فانت من المذنبین؛ازدواج کن و گرنه از گناه کاران خواهی بود.
فراهم شدن زمینه شرارت: مجردی به معنای رهایی است و کسی که رها است، زمینه ی شرارت در او بیش تر پدید می آید به همین سبب پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) شرورترین افراد امت خود را مجردان می داند(شرار امتی عزابها)
منبع: ماه نامه پیام زن، شماره 216.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین