علت شب ادراری فرزند شما، حسادت به دختر تازه متولد شده است. حسادت باعث فشار روحی و فشار روحی سبب اضطراب می‌شود (ر. ک: ص 152 - 150). او شب هنگام خواب می‌بیند که دیگر مورد توجه نیست و این کابوس، او را دچار مشکل شب ادراری می‌کند. فرزند اول شما تاکنون سید و سرور و در متن زندگی بوده و اکنون با تولد فرزند جدید به حاشیه رفته و دیگر مانند قبل مورد توجه شما و دیگر نزدیکان (پدربزرگ، مادربزرگ، عمو، دایی، خاله و...) نیست و تحمل این حالت برایش بسیار سخت است. اگر می‌خواهید مشکل او از بین برود، توجهتان را از فرزند دوم کمتر و به او بیشتر توجه کنید (ر. ک: ج 1، ص 46 و 47). جالب است بدانید که فرزند اول شما، گاهی در بیداری و به عمد رختخواب خود را خیس می‌کند؛ زیرا می‌بیند که وقتی خواهر کوچکش پوشک خود را خیس می‌کند، مادر هنگام تعویض او، با مهربانی برایش شعر می‌خواند و او را غرق در بوسه می‌کند. او نیز با امید به چنین رفتاری از سوی مادر، تشک خود را خیس می‌کند که البته صبح هنگام با برخورد غیر منتظره مادر! شگفت‌زده می‌شود. توجه داشته باشید که این گونه رفتارها، (واپس روی) است و اگر برخورد شما با پدیده فرزند دوم، حساب شده و درست باشد، دوامی نخواهد یافت. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
پسری 6 ساله دارم که پس از تولد خواهرش دچار شب ادراری شده است. علت چیست و چگونه میتوان مشکل را حل کرد؟
علت شب ادراری فرزند شما، حسادت به دختر تازه متولد شده است. حسادت باعث فشار روحی و فشار روحی سبب اضطراب میشود (ر. ک: ص 152 - 150).
او شب هنگام خواب میبیند که دیگر مورد توجه نیست و این کابوس، او را دچار مشکل شب ادراری میکند.
فرزند اول شما تاکنون سید و سرور و در متن زندگی بوده و اکنون با تولد فرزند جدید به حاشیه رفته و دیگر مانند قبل مورد توجه شما و دیگر نزدیکان (پدربزرگ، مادربزرگ، عمو، دایی، خاله و...) نیست و تحمل این حالت برایش بسیار سخت است.
اگر میخواهید مشکل او از بین برود، توجهتان را از فرزند دوم کمتر و به او بیشتر توجه کنید (ر. ک: ج 1، ص 46 و 47).
جالب است بدانید که فرزند اول شما، گاهی در بیداری و به عمد رختخواب خود را خیس میکند؛ زیرا میبیند که وقتی خواهر کوچکش پوشک خود را خیس میکند، مادر هنگام تعویض او، با مهربانی برایش شعر میخواند و او را غرق در بوسه میکند. او نیز با امید به چنین رفتاری از سوی مادر، تشک خود را خیس میکند که البته صبح هنگام با برخورد غیر منتظره مادر! شگفتزده میشود.
توجه داشته باشید که این گونه رفتارها، (واپس روی) است و اگر برخورد شما با پدیده فرزند دوم، حساب شده و درست باشد، دوامی نخواهد یافت.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] در صورتی که منشأ شب ادراری کودک، فشار روحی باشد، آیا میتوان با مراجعه به روانپزشک و مصرف دارو مشکل را حل کرد؟
- [سایر] سلام. پسر پنج ساله ای دارم که شب ادراری دارد. راه حلی برای این مشکل ارائه کنید؟
- [سایر] با این که 12 سال از عمر پسرم میگذرد، هنوز مسأله شب ادراری او حل نشده است. این مشکل تا چه سنی ادامه خواهد داشت؟
- [سایر] آیا استفاده از زنگ اخطار شب ادراری، برای درمان این مشکل مناسب است؟
- [سایر] آیا استفاده از زنگ اخطار شب ادراری، برای درمان این مشکل مناسب است؟
- [سایر] تنها فرزند من پسری هفت ساله است. تک فرزند بودن او مشکلی ندارد؟ اگر بخواهیم دوباره بچه دار شوم، از نظر روحی دچار مشکل نمی شود؟
- [سایر] دختری شانزده ساله هستم و خواستگاری سی ساله دارم . آیا دچار مشکل نخواهم شد ؟
- [سایر] دختر دوازده ساله ام شب ادراری دارد و ناخن می جود و کم حوصله است و برنامه ریزی مرا قبول ندارد چه کار کنم ؟
- [سایر] در انتخاب غیر مستقیم ولایت فقیه مشکل دور وجود دارد. چگونه میتوان آنرا حل نمود؟
- [سایر] لطفا جهت حل مشکل بی خوابی در شب راه حلی ارائه دهید؟
- [آیت الله سبحانی] غسل های مستحب در شرع مقدّس اسلام بسیار است و از آن جمله است: 1. غسل جمعه; و وقت آن از اذان صبح است تا ظهر و بهتر است نزدیک ظهر به جا آورده شود و اگر تا ظهر انجام ندهد بهتر است که بدون نیّت ادا و قضا تا غروب جمعه به جا آورد. و اگر در روز جمعه غسل نکند مستحب است از صبح شنبه تا غروب، قضای آن را به جا آورد. و کسی که می ترسد در روز جمعه آب پیدا نکند می تواند روز پنجشنبه و شب جمعه غسل را به امید آن که مطلوب خداوند عالم است به جا آورد و مستحب است انسان در موقع غسل جمعه بگوید: (أشْهَدُ أنْ لا إلهَ إلاّ اللهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ و أنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ و رَسولُهُ اللّهُمَّ صَلِّ علی مُحَمَّد و آلِ مُحَمَّد و اجْعَلْنی مِنَ التَّوّابینَ و اجْعَلْنی مِنَ المُتَطَهِّرینَ). 2. غسل شب اول ماه رمضان و تمام شب های طاق; مثل شب سوم و پنجم و هفتم ولی از شب بیست و یکم مستحب است همه شب غسل کند و برای غسل شب اول، پانزدهم و هفدهم و نوزدهم و بیستویکم و بیستوسوم و بیستوپنجم و بیستوهفتم و بیستونهم بیشتر سفارش شده است. و وقت غسل شب های ماه رمضان، تمام شب است و بهتر است مقارن غروب یا کمی پیش از آن به جا آورده شود ولی از شب بیستویکم تا آخر ماه بهتر است غسل را بین نماز مغرب و عشا به جا آورد. و نیز مستحب است در شب بیست سوم غیر از غسل اول شب، یک غسل هم در آخر شب انجام دهد. 3. غسل روز عید فطر و عید قربان و وقت آن از اذان صبح است تا غروب و بهتر است آن را پیش از نماز عید به جا آورد. 4. غسل شب عید فطر و وقت آن از اول مغرب است تا اذان صبح وبهتر است در اول شب به جا آورده شود. 5. غسل روز هشتم و نهم ذی الحجّة و در روز نهم بهتر است آن را نزدیک ظهر به جا آورد. 6. غسل روز اول و پانزدهم و بیستوهفتم و آخر ماه رجب. 7. غسل روز عید غدیر و بهتر است پیش از ظهر آن را انجام دهند. 8. غسل روز عید نوروز و پانزدهم شعبان و نهم و هفدهم ربیع الاول و روز بیستوپنجم ذی قعده ولی غسل روز پانزدهم شعبان و غسل های دیگری که تا آخر مسأله ذکر شده رجاءً انجام دهد. 9. غسل دادن بچه ای که تازه به دنیا آمده در زمان تولد تا سه روز. 10. غسل زنی که برای غیرشوهرش بوی خوش استعمال کرده است. 11. غسل کسی که در حال مستی خوابیده.12. غسل کسی که جایی از بدنش را به بدن میّتی که غسل داده اند رسانده. 13. غسل کسی که در موقع گرفتن خورشید و ماه نماز آیات را عمداً نخوانده در صورتی که تمام ماه و خورشید گرفته باشد. 14. غسل کسی که برای تماشای دار آویخته رفته و آن را دیده باشد ولی اگر اتفاقاً یا از روی ناچاری نگاهش بیفتد یا مثلا برای شهادت دادن رفته باشد، غسل مستحب نیست.
- [آیت الله مظاهری] غسلهای مستحب در شرع مقدّس اسلام بسیار است و از آن جمله است: 1 - غسل جمعه، و وقت آن از اذان صبح جمعه است تا مغرب و اگر در روز جمعه غسل نکند مستحب است تا روز شنبه قضای آن را به جا آورد، بلکه تا آخر هفته به عنوان رجاء میتوان انجام داد. و نیز میتوان از اذان صبح پنج شنبه تا اذان صبح جمعه به عنوان تهیّأ انجام داد. و مستحب است انسان در موقع غسل جمعه بگوید: (اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ إلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ وَ اَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاجْعَلْنی مِنَ التَّوَّابینَ وَ اجْعَلنی مِنَ الْمُتَطَهِّرینَ).(1) 2 - غسل شب اوّل ماه رمضان و تمام شبهای طاق مثل شب سوّم و پنجم و هفتم، ولی از شب بیست و یکم مستحب است هر شب غسل کند و برای شبهای اوّل، پانزدهم، هفدهم، نوزدهم، بیست و یکم، بیست و سوم، بیست و پنجم، بیست و هفتم و بیست و نهم بیشتر سفارش شده است و وقت غسل شبهای ماه رمضان تمام شب است، و بهتر است هنگام مغرب به جا آورده شود ولی از شب بیست و یکم تا آخر ماه بهتر است غسل را بین نماز مغرب و عشا به جا آورد. و نیز مستحب است در شب بیست و سوّم غیر از غسل اوّل شب، یک غسل هم در آخر شب انجام دهد. 3 - غسل شب عید فطر و وقت آن از اوّل مغرب است تا اذان صبح و بهتر است در اوّل شب به جا آورده شود. 4 - غسل روز عید فطر و عید قربان و وقت آن از اذان صبح است تا مغرب و بهتر است آن را پیش از نماز عید به جا آورد. 5 - غسل روز هشتم و نهم ذیالحجّه و در روز نهم بهتر است آن را نزدیک ظهر به جا آورد. 6 - غسل روز اوّل، پانزدهم، بیست و هفتم و آخر ماه رجب. 7 - غسل روز عید غدیر و بهتر است بعد از طلوع آفتاب اوّل روز آن را انجام دهند. 8 - غسل روز بیست و چهارم ذیالحجّه. 9 - غسل روز عید نوروز، پانزدهم شعبان، نهم و هفدهم ربیع الاول و روز بیست و پنجم ذی قعده. 10 - غسل دادن بچهای که تازه به دنیا آمده است. 11 - غسل زنی که برای غیر شوهرش بوی خوش استعمال کرده است. 12 - غسل کسی که در حال مستی خوابیده است. 13 - غسل کسی که جایی از بدنش را به بدن میتّی که غسل دادهاند رسانده است. 14 - غسل کسی که در موقع گرفتن خورشید یا ماه نماز آیات را عمداً نخوانده، در صورتی که تمام ماه یا خورشید گرفته باشد. 15 - غسل کسی که برای تماشای دار آویخته رفته و آن را دیده باشد ولی اگر اتفاقاً یا از روی ناچاری نگاهش بیفتد یا مثلاً برای شهادت دادن رفته باشد غسل مستحب نیست.