آیا استفاده از زنگ اخطار شب ادراری، برای درمان این مشکل مناسب است؟
امروزه، وسایلی براساس اصل شرطی سازی ساخته شده‌ اند که در روان‌شناسی به آن، ساز و کار (زنگ و بالشتک) (bell and pad) می‌ گویند که برای درمان شب ادراری از آن‌ها استفاده می ‌شود. استفاده از این وسیله را نخستین بار در سال 1904 میلادی، پزشک آلمانی متخصص کودکان به نام پفلاندر (Pflander) پیشنهاد کرد. نمونه‌ هایی از این وسایل، ابزاری مانند شلوار زنگ‌دار است که به کودک می ‌پوشانند و صفحه زنگ‌دار حساس به رطوبت که زیر ملافه تشک قرار می‌ گیرد و با رسیدن ادرار به آن‌ها زنگ می‌ زنند. گاهی کار زنگ را چراغی انجام می‌ دهد که صفحه حساس به رطوبت متصل است و نور آن مستقیم به چهره کودک می ‌تابد و او را بیدار می‌ کند. کودک پس از بیدار شدن، ادرار خود را متوقف می‌ کند و به توالت می‌ رود (در این فاصله، بستر کودک عوض می ‌شود). (1) با تکرار این عمل، به تدریج مقدار ادرار دفع شده کودک کمتر خواهد شد و پس از 2 تا 3 ماه، بیشتر کودکان قبل از به صدا درآمدن زنگ بیدار می ‌شوند و پر شدن مثانه، خود به علامتی برای بیدار کردن کودک از خواب تبدیل می ‌شود. اگر فرزند شما به مدت 14 شب پیاپی بستر خود را خیس نکرد می‌ توانید وسیله را بردارید. اگر مایل هستید از این ابزار استفاده کنید، آن را برای کودکان بسیار حساس و کودکان زیر 7 سال به کار نگیرید. پی نوشت: 1. این کار برای پیشگیری از کمر دردهای احتمالی و عوارض ناشی از خیس خوابیدن کودک است. منبع:کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

آیا استفاده از زنگ اخطار شب ادراری، برای درمان این مشکل مناسب است؟


پاسخ:

امروزه، وسایلی براساس اصل شرطی سازی ساخته شده‌ اند که در روان‌شناسی به آن، ساز و کار (زنگ و بالشتک) (bell and pad) می‌ گویند که برای درمان شب ادراری از آن‌ها استفاده می ‌شود.
استفاده از این وسیله را نخستین بار در سال 1904 میلادی، پزشک آلمانی متخصص کودکان به نام پفلاندر (Pflander) پیشنهاد کرد.
نمونه‌ هایی از این وسایل، ابزاری مانند شلوار زنگ‌دار است که به کودک می ‌پوشانند و صفحه زنگ‌دار حساس به رطوبت که زیر ملافه تشک قرار می‌ گیرد و با رسیدن ادرار به آن‌ها زنگ می‌ زنند. گاهی کار زنگ را چراغی انجام می‌ دهد که صفحه حساس به رطوبت متصل است و نور آن مستقیم به چهره کودک می ‌تابد و او را بیدار می‌ کند.
کودک پس از بیدار شدن، ادرار خود را متوقف می‌ کند و به توالت می‌ رود (در این فاصله، بستر کودک عوض می ‌شود). (1) با تکرار این عمل، به تدریج مقدار ادرار دفع شده کودک کمتر خواهد شد و پس از 2 تا 3 ماه، بیشتر کودکان قبل از به صدا درآمدن زنگ بیدار می ‌شوند و پر شدن مثانه، خود به علامتی برای بیدار کردن کودک از خواب تبدیل می ‌شود.
اگر فرزند شما به مدت 14 شب پیاپی بستر خود را خیس نکرد می‌ توانید وسیله را بردارید.
اگر مایل هستید از این ابزار استفاده کنید، آن را برای کودکان بسیار حساس و کودکان زیر 7 سال به کار نگیرید.

پی نوشت:
1. این کار برای پیشگیری از کمر دردهای احتمالی و عوارض ناشی از خیس خوابیدن کودک است.

منبع:کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین