کودکان در این سن، از بازی‌های تمرینی مانند توپ بازی، طناب بازی، گذراندن نخ از مهره‌ها و...، و بازی‌های خلاق مثل ساختمان سازی با مکعب‌ها (با 9 یا 10 قطعه)، جور کردن جورچین‌های رنگی ساده، دسته‌بندی اشیا و... به تنهایی یا با همسالان لذت می‌برند (از این سن به بعد، بازی‌ها بیشتر گروهی می‌شود). بازی‌های سمبولیک (نمادی، نقش گذاری) نیز بین آن‌ها شایع است؛ مثل یک تکه چوب که جای اسبی تندرو یا یک سینی که جای فرمان ماشین و یک قالیچه سبز رنگ که جای زمین چمن را در بازی می‌گیرد. این کودکان به بازی‌های نمایشی (مهمان بازی، خاله بازی، عروسک بازی، دکتر بازی، معلم بازی و...) بسیار علاقه دارند. این بازی‌ها به کودک کمک می‌کند تا نقش‌های اجتماعی را بیاموزد. فرزند 3 ساله شما اکنون به این حد از توانمندی رسیده است که با بازی‌های ساده رایانه‌ای بازی کند و سه چرخه‌اش را با رکاب زدن و هدایت آن در پیچ‌ها به جلو براند. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
کودکان در این سن، از بازیهای تمرینی مانند توپ بازی، طناب بازی، گذراندن نخ از مهرهها و...، و بازیهای خلاق مثل ساختمان سازی با مکعبها (با 9 یا 10 قطعه)، جور کردن جورچینهای رنگی ساده، دستهبندی اشیا و... به تنهایی یا با همسالان لذت میبرند (از این سن به بعد، بازیها بیشتر گروهی میشود).
بازیهای سمبولیک (نمادی، نقش گذاری) نیز بین آنها شایع است؛ مثل یک تکه چوب که جای اسبی تندرو یا یک سینی که جای فرمان ماشین و یک قالیچه سبز رنگ که جای زمین چمن را در بازی میگیرد.
این کودکان به بازیهای نمایشی (مهمان بازی، خاله بازی، عروسک بازی، دکتر بازی، معلم بازی و...) بسیار علاقه دارند. این بازیها به کودک کمک میکند تا نقشهای اجتماعی را بیاموزد.
فرزند 3 ساله شما اکنون به این حد از توانمندی رسیده است که با بازیهای ساده رایانهای بازی کند و سه چرخهاش را با رکاب زدن و هدایت آن در پیچها به جلو براند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] برای فرزند 5 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای فرزند 4 سالهام چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای فرزند 3 سالهام چه اسباببازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای فرزند 3 سالهام چه اسباببازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای کودکان حدود 2 سال چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] برای کودکان زیر 1 سال چه بازیهایی مناسب است؟
- [سایر] دو دندان پایین فرزند 3/5 ماهه ام درآمده و اشتهایش بسیار کم شده است. برای تغذیه مناسب او چه کاری باید انجام دهم؟
- [سایر] فرزند 12 سالهام کابوس میبیند. علل آن چیست و چگونه میتوان آن را از بین برد؟
- [سایر] فرزند 5 سالهام علاقه فراوانی به نقاشی دارد. برای شکوفایی استعداد او چه کنم؟
- [سایر] فرزند 9 سالهام درس نمیخواند و تکالیفش را انجام نمیدهد. علل و راههای درمان آن چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در چند مورد ربا گرفتن حرام نیست: 1 ربا گرفتن مسلمانان از کفاری که در پناه اسلام نیستند. 2 ربا گرفتن پدر و فرزند از یکدیگر. 3 ربا گرفتن زن و شوهر از یکدیگر.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست جزئیات و خصوصیات عملی که نذر کرده مطلوب باشد، همین اندازه که اصل آن شرعاً مطلوب باشد کافی است، مثلا اگر نذر کند شب اوّل هر ماه نماز شب بخواند صحیح است و باید به آن عمل کند، یا اگر نذر کند در محل خاصّی فقراء را اطعام نماید باید مطابق آن عمل نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] لازم نیست جزئیات و خصوصیات عملی که نذر کرده مطلوب باشد، همین اندازه که اصل آن شرعاً مطلوب باشد کافی است، مثلاً اگر نذر کند شب اول هر ماه نماز شب بخواند صحیح است و باید به آن عمل کند، یا اگر نذر کند در محل خاصی فقرا را اطعام نماید باید مطابق آن عمل نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .نافله نماز ظهر و عصر , در سفری که نماز واجب قصر است , ساقط میشود و نافله عشاء را میتوان به امید مطلوب بودن بهجا آورد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نافله ظهر و عصر در سفر ساقط است و نباید خواند ولی نافله عشا را به نیّت اینکه شاید مطلوب باشد می تواند بجا آورد.
- [آیت الله بهجت] انسان میتواند با قسم خوردن، انجام کاری را که مطلوب شارع است و یا ترک کاری را که نهی شده است، بر خود واجب کند.
- [آیت الله سبحانی] نافله ظهر و عصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشاء را به نیت اینکه شاید مطلوب باشد می تواند بجا آورد.
- [امام خمینی] نافله ظهر و عصر را در سفر نباید خواند. ولی نافله عشا را به نیت اینکه شاید مطلوب باشد، می تواند بجا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] نافله ظهر و عصر را در سفر نباید خواند، ولی نافله عشاء را به نیّت این که شاید مطلوب خداوند باشد، میتوان بجا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کاری را که انسان نذر می کند باید شرعاً مطلوب باشد، بنابراین نذر کار حرام، یا مکروه، یا ترک واجب و مستحب، صحیح نیست.