بازی برای کودکان فواید بسیاری دارد: 1. آشنایی با دنیای اطراف: کودک از طریق بازی، با دنیای اطراف (رنگ‌ها، شکل‌ها، اندازه‌ها، جنس اشیا و اهمیت آن‌ها) آشنا می‌شود و اطلاعات مفیدی به دست می‌آورد؛ برای مثال، هنگام آب بازی می‌فهمد که برخی اشیا در آب شناور می‌مانند و برخی در آب فرو می‌روند. 2. احساس آرامش: کودک هنگام بازی، بسیاری از ناکامی‌هایش را به کامیابی تبدیل می‌کند و آرزوهایی را که بدان‌ها نرسیده، برآورده می‌سازد و در نتیجه احساس آرامش می‌کند. 3. رشد و تقویت عضلانی: بازی، عاملی مهم برای رشد و تقویت عضلانی کودک است که سلامت جسم او را نیز تضمین می‌کند. بازی باعث تحرک عضلات بزرگ و کوچک می‌شود؛ هنگام راه رفتن و دویدن و پریدن، عضلات بزرگ بدن، و زمان بازی با اسباب‌بازی‌های قابل انعطاف (خیمر یا گل بازی) و مکعب‌ها، عضلات کوچک تقویت می‌شود. بازی، کودک را در کنترل اندام‌ها توانا، و تعادل جسمی او را تقویت می‌کند. 4. تقویت مهارت سخن گفتن: کودک در بازی با همسالان، مجبور می‌شود واژگان بیشتری را به کار گیرد که نتیجه‌اش، تقویت مهارت سخن گفتن است. 5. تقویت حواس: در بازی، حواس کودک به ویژه حس لامسه، بینایی و شنوایی او تقویت می‌شود. 6. ایجاد خلاقیت: بازی، عاملی مهم برای ایجاد خلاقیت و ابتکار کودک است؛ در آن هنگام می‌کوشد نقشه‌ای طرح کند تا بهتر و زودتر به نتیجه برسد. بی‌توجهی به بازی کودکان، آنان را از این فواید محروم می‌کند. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
بازی برای کودکان فواید بسیاری دارد:
1. آشنایی با دنیای اطراف: کودک از طریق بازی، با دنیای اطراف (رنگها، شکلها، اندازهها، جنس اشیا و اهمیت آنها) آشنا میشود و اطلاعات مفیدی به دست میآورد؛ برای مثال، هنگام آب بازی میفهمد که برخی اشیا در آب شناور میمانند و برخی در آب فرو میروند.
2. احساس آرامش: کودک هنگام بازی، بسیاری از ناکامیهایش را به کامیابی تبدیل میکند و آرزوهایی را که بدانها نرسیده، برآورده میسازد و در نتیجه احساس آرامش میکند.
3. رشد و تقویت عضلانی: بازی، عاملی مهم برای رشد و تقویت عضلانی کودک است که سلامت جسم او را نیز تضمین میکند. بازی باعث تحرک عضلات بزرگ و کوچک میشود؛ هنگام راه رفتن و دویدن و پریدن، عضلات بزرگ بدن، و زمان بازی با اسباببازیهای قابل انعطاف (خیمر یا گل بازی) و مکعبها، عضلات کوچک تقویت میشود. بازی، کودک را در کنترل اندامها توانا، و تعادل جسمی او را تقویت میکند.
4. تقویت مهارت سخن گفتن: کودک در بازی با همسالان، مجبور میشود واژگان بیشتری را به کار گیرد که نتیجهاش، تقویت مهارت سخن گفتن است.
5. تقویت حواس: در بازی، حواس کودک به ویژه حس لامسه، بینایی و شنوایی او تقویت میشود.
6. ایجاد خلاقیت: بازی، عاملی مهم برای ایجاد خلاقیت و ابتکار کودک است؛ در آن هنگام میکوشد نقشهای طرح کند تا بهتر و زودتر به نتیجه برسد.
بیتوجهی به بازی کودکان، آنان را از این فواید محروم میکند.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] با توجه به علاقه فراوان کودکان به بازی، آیا میتوان از این ابزار برای مسؤولیتپذیر کردن آنان استفاده کرد؟
- [سایر] اهمیت بازی در کودکان چیست؟
- [سایر] نقش بازی عروسکی در شخصیت کودکان چیست؟
- [سایر] چگونه با لج بازی کودکان مقابله کنیم؟
- [آیت الله سیستانی] معمولاً گفته می شود که کودکان را از سفرهای عمره محروم نکنیم. آیا می توانیم پس از انجام عمره برای خودمان مجددا از مسجد تنعیم به نیابت از فرزندان محروم شویم و اعمال عمره را برای آنها انجام دهیم؟
- [سایر] چرا کودکان خردسال هنگام بازی با هم دعوا میکنند و چگونه میشود به آنها کمک کرد؟
- [سایر] روانشناسان و متخصصان مسائل تربیتی، بر بازی کودکان بسیار تأکید میکنند: علت این هم تأکید چیست؟
- [آیت الله خامنه ای] س . بازی باگردو و تخم مرغ و چیزهای دیگری که شرعاً مالیّت دارند، چه حکمی دارد؟ آیا این بازی ها برای کودکان جایز است؟
- [سایر] در تربیت کودکان دختر به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- [سایر] خانهای رهن کردهایم و یک سال از آن زمان میگذرد. با توجه به اینکه پول هنوز در دست صاحبخانه است، آیا خمس به آن تعلق میگیرد؟