دنیای ذهنی خردسالان با بزرگسالان متفاوت است. آن‌ها قواعد بازی را به خوبی درک نمی‌کنند یا این قواعد پس از مدتی کوتاه برایشان مبهم می‌شود. آنان با توجه به ظرفیت پایینی که دارند، زود از بازی خسته می‌شوند و در مواردی تحمل باختن را ندارند (ر. ک: ص 103 و 104)؛ بنابراین، نباید خردسالان را هنگام بازی به حال خود رها کرد. باید در طول بازی نزدیک آنان باشیم تا هنگام نیاز، به آنان کمک کنیم و مانع درگیری‌هایشان شویم. در صورت نظارت بر بازی آنان، شما می‌توانید با مشاهده نشانه‌هایی از آغاز درگیری، با رفع ابهام از قواعد بازی یا پیشنهاد بازی نوبتی و یا تعیین نقش‌ها در بازی به آن‌ها کمک کنید. در صورتی که ابتکارهای شما نتیجه نمی‌دهد و نظر آنان را هم نمی‌شود به چیز دیگری معطوف کرد، پیشنهاد می‌شود، آن‌ها را برای مدتی (10 دقیقه) از هم جدا کنید و بعد از اتمام این مدت بگویید: (یا بازی تعطیل یا بازی بدون دعوا) که خردسالان به طول معمول، پیشنهاد دوم را می‌پذیرند؛ چون بازی به تنهایی برایشان چندان لذتی ندارد. گاهی لازم است توجه کودکان به چیز دیگری معطوف شود. دادن مقداری خوراکی یا نوشیدن آب میوه، پیشنهاد دیدن کارتون یا فیلم مناسب، اجرای مسابقه یا شنیدن داستانی زیبا یا بیرون بردن آن‌ها برای قدم زدن می‌تواند مشکل را حل کند. گاهی درگیری و دعوا بین کودکان و همسالان خاصی است. در این صورت، پیشنهاد می‌شود مدت زمان بازی‌های آن‌ها کوتاه، تعداد دیدارهای آنان کم، و ارتباطشان با دیگر همسالان بیشتر شود. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
دنیای ذهنی خردسالان با بزرگسالان متفاوت است. آنها قواعد بازی را به خوبی درک نمیکنند یا این قواعد پس از مدتی کوتاه برایشان مبهم میشود. آنان با توجه به ظرفیت پایینی که دارند، زود از بازی خسته میشوند و در مواردی تحمل باختن را ندارند (ر. ک: ص 103 و 104)؛ بنابراین، نباید خردسالان را هنگام بازی به حال خود رها کرد. باید در طول بازی نزدیک آنان باشیم تا هنگام نیاز، به آنان کمک کنیم و مانع درگیریهایشان شویم.
در صورت نظارت بر بازی آنان، شما میتوانید با مشاهده نشانههایی از آغاز درگیری، با رفع ابهام از قواعد بازی یا پیشنهاد بازی نوبتی و یا تعیین نقشها در بازی به آنها کمک کنید.
در صورتی که ابتکارهای شما نتیجه نمیدهد و نظر آنان را هم نمیشود به چیز دیگری معطوف کرد، پیشنهاد میشود، آنها را برای مدتی (10 دقیقه) از هم جدا کنید و بعد از اتمام این مدت بگویید: (یا بازی تعطیل یا بازی بدون دعوا) که خردسالان به طول معمول، پیشنهاد دوم را میپذیرند؛ چون بازی به تنهایی برایشان چندان لذتی ندارد.
گاهی لازم است توجه کودکان به چیز دیگری معطوف شود. دادن مقداری خوراکی یا نوشیدن آب میوه، پیشنهاد دیدن کارتون یا فیلم مناسب، اجرای مسابقه یا شنیدن داستانی زیبا یا بیرون بردن آنها برای قدم زدن میتواند مشکل را حل کند.
گاهی درگیری و دعوا بین کودکان و همسالان خاصی است. در این صورت، پیشنهاد میشود مدت زمان بازیهای آنها کوتاه، تعداد دیدارهای آنان کم، و ارتباطشان با دیگر همسالان بیشتر شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] برای از بین بردن ترس کودکان خردسال چه کنیم؟
- [سایر] روانشناسان و متخصصان مسائل تربیتی، بر بازی کودکان بسیار تأکید میکنند: علت این هم تأکید چیست؟
- [سایر] برای از بین بردن ترس کودکان خردسال چه کنیم؟
- [سایر] اهمیت بازی در کودکان چیست؟
- [سایر] نقش بازی عروسکی در شخصیت کودکان چیست؟
- [سایر] چگونه با لج بازی کودکان مقابله کنیم؟
- [سایر] چرا کودکان به اموال دیگران دستدرازی میکنند؟
- [سایر] میزان خطر داروها یا مواد شیمیایی در صورتی که کودکان آنها را بخورند، چقدر است؟
- [سایر] چرا برخی کودکان به آموزشهای دینی بیتوجهی میکنند؟
- [سایر] چرا برخی از کودکان به آموزشهای دینی بی توجهی میکنند؟
- [آیت الله مظاهری] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند حتّی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است. 8 - کافر:
- [آیت الله مظاهری] کسانی که به حکم حاکم شرع محکوم به اعدام میشوند و قبل از اجرای حکم به دستور حاکم شرع خودشان غسل میّت و کفن و حنوط را انجام میدهند، تکرار آنها لازم نیست، (مگر آنکه قبل از اجرای حکم خودشان بمیرند). و بعد از اجرای حکم، نماز بر آنها میخوانند و به همان حال آنها را دفن میکنند، و لازم نیست خون را از بدن و کفن آنها بشویند حتّی اگر بر اثر ترس و وحشت خود را نجس کنند، تکرار غسل لازم نیست، گرچه کفن را باید تطهیر نمایند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر گندم و جو و خرما و انگور با آب باران یا نهر مشروب شود و به آب دلو و مانند آن محتاج نباشد ولی با آب دلو هم آبیاری شود، و آب به زیاد شدن محصول کمک نکند، زکات آن، ده یک است، و اگر با دلو و مانند آن آبیاری شود و به آب نهر و باران محتاج نباشد ولی با آب نهر یا باران هم مشروب شود، و آنها به زیاد شدن محصول کمک نکنند، زکات آن، بیست یک است.
- [آیت الله خوئی] اگر وارث میت عمو و عمه باشد و بعضی پدری و بعضی مادری و بعضی پدر و مادری باشند، عمو و عمه پدری ارث نمیبرند، و مشهور این است که اگر میت یک عمو یا یک عمه مادری دارد مال را شش قسمت میکنند، یک قسمت را به عمو یا عم مادری و بقیه را به عمو و عمة پدر و مادری میدهند و در فرض نبودن آنها به عمو و عمة پدری میدهند و اگر هم عمو و هم عمة مادری دارد، مال را سه قسمت میکنند دو قسمت را به عمو و عمة پدر و مادری و در فرض نبودن آنها به عمو و عمة پدری و یک قسمت را به عمو و عمة مادری میدهند، ولی بعید نیست که در هر دو صورت عمو و عمه مادری مثل عمو و عمههای دیگر باشند و مال بین همة آنها به طور مساوی تقسیم شود.
- [آیت الله مظاهری] افراد وسواسی که زود اطمینان به نجاست چیزی پیدا میکنند، یا هنگام آب کشیدن چیزی به آسانی اطمینان پیدانمیکنند نباید به اطمینان خود اعتنا کنند بلکهباید بهطور متعارف عمل کنند و اعتنای اینگونه افراد به گمان بلکه به اطمینان خود حرام است و اعمال غیر متعارف آنها موجب خسران دنیا و آخرت است.
- [آیت الله مظاهری] وضو گرفتن از آب مسجدی که انسان نمیخواهد در آن نماز بخواند و آب تیمچهها و مسافرخانهها و مدرسهها برای کسانی که ساکن آنجا نیستند، اگر معمولاً سایر افراد هم از آب آنها استفاده میکنند اشکال ندارد و در غیر این صورت حرام است و موجب ضمان آب میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر دو نفر از یک نفر طلبکار باشند یا دو نفر از دو نفر دیگر طلبکار باشند و بخواهند طلبهای خود را به یکدیگر صلح کنند، چنانچه طلب آنان از یک جنس و وزن آنها یکی باشد، مثلًا هر دو ده من گندم طلبکار باشند، مصالح آنان صحیح است، و همچنین است اگر جنس طلب آنان یکی نباشد، مثلًا یکی ده من برنج و دیگری دوازده من گندم طلبکار باشد، ولی اگر طلب آنان از یک جنس و چیزی باشد که معمولًا با وزن یا پیمانه آن را معامله میکنند، در صورتی که وزن یا پیمان آنها مساوی نباشد، مصالح آنان اشکال دارد.
- [آیت الله خوئی] اگر گندم و جو و خرما و انگور با آب باران و نهر مشروب شود و به آب دلو و مانند آن محتاج نباشد، ولی با آب دلو هم آبیاری شود و آب دلو به زیاد شدن محصول کمک نکند، زکات آن ده یک است و اگر با دلو و مانند آن آبیاری شود و به آب نهر و باران محتاج نباشد، ولی با آب نهر و باران هم مشروب شود و آنها به زیاد شدن محصول کمک نکنند، زکات آن یک بیستم است.
- [آیت الله خوئی] سفتههای ریالی که مابین مردم و تجار معمول است و با آنها معامله میکنند مانند اسکناس نیست که برای خود آنها مالیت قائل شده باشند، بلکه آنها یک نوع مدرک و سندی است که گواهی میکند که مبلغ ثبت شده در آن بدهی و دین است که در ذمة متعهد امضاءکنندة سفته میباشد پس مشتری موقعیکه سفتهای بفروشندة کالا میدهد در واقع بهای کالای خریداری شده را نداده است و لذا چنانچه آن سفته در دست فروشنده گم شده باشد یا سوخته باشد، چیزی از مال فروشنده تلف نشده و ذمه مشتری فارغ و بری نشده است به خلاف اگر بهای کالا را اسکناس داده بود و گم میشد از کیسة فروشنده رفته و او ضرر کرده.
- [آیت الله خوئی] اگر چیزی را که مثل پارچه با متر و ذرع میفروشند یا چیزی را که مثل گردو و تخم مرغ با شماره معامله میکنند بفروشد و زیادتر بگیرد، مثلًا ده تا تخم مرغ بدهد و یازده تا بگیرد اشکال ندارد، ولی چنانچه مثلًا ده عدد تخم مرغ را به یازده عدد در ذمه بفروشد لازم است که بین آنها امتیاز باشد مثلًا ده عدد تخم مرغ بزرگ را به یازده عدد متوسط در ذمه بفروشد زیرا که اگر بین آنها هیچ امتیاز نباشد خرید و فروش محقق نمیشود بلکه واقع معامله قرض است اگرچه به لفظ خرید و فروش باشد و بدین جهت معامله حرام و باطل است و از این قبیل است فروختن اسکناس نقداً به زیادتر از آن با مدت مثل صد تومان نقداً بدهد که صد و ده تومان بعد از شش ماه بگیرد. ولی اگر بین آنها امتیاز باشد مانعی ندارد مثل آنکه صد تومان را به جنس دیگر از اسکناس مثل دینار یا پاون یا دولار بفروشد که در این صورت با تفاوت قیمت نیز اشکال ندارد.