چرا کودکان خردسال هنگام بازی با هم دعوا می‌کنند و چگونه می‌شود به آن‌ها کمک کرد؟
دنیای ذهنی خردسالان با بزرگسالان متفاوت است. آن‌ها قواعد بازی را به خوبی درک نمی‌کنند یا این قواعد پس از مدتی کوتاه برایشان مبهم می‌شود. آنان با توجه به ظرفیت پایینی که دارند، زود از بازی خسته می‌شوند و در مواردی تحمل باختن را ندارند (ر. ک: ص 103 و 104)؛ بنابراین، نباید خردسالان را هنگام بازی به حال خود رها کرد. باید در طول بازی نزدیک آنان باشیم تا هنگام نیاز، به آنان کمک کنیم و مانع درگیری‌هایشان شویم. در صورت نظارت بر بازی آنان، شما می‌توانید با مشاهده نشانه‌هایی از آغاز درگیری، با رفع ابهام از قواعد بازی یا پیشنهاد بازی نوبتی و یا تعیین نقش‌ها در بازی به آن‌ها کمک کنید. در صورتی که ابتکارهای شما نتیجه نمی‌دهد و نظر آنان را هم نمی‌شود به چیز دیگری معطوف کرد، پیشنهاد می‌شود، آن‌ها را برای مدتی (10 دقیقه) از هم جدا کنید و بعد از اتمام این مدت بگویید: (یا بازی تعطیل یا بازی بدون دعوا) که خردسالان به طول معمول، پیشنهاد دوم را می‌پذیرند؛ چون بازی به تنهایی برایشان چندان لذتی ندارد. گاهی لازم است توجه کودکان به چیز دیگری معطوف شود. دادن مقداری خوراکی یا نوشیدن آب میوه، پیشنهاد دیدن کارتون یا فیلم مناسب، اجرای مسابقه یا شنیدن داستانی زیبا یا بیرون بردن آن‌ها برای قدم زدن می‌تواند مشکل را حل کند. گاهی درگیری و دعوا بین کودکان و همسالان خاصی است. در این صورت، پیشنهاد می‌شود مدت زمان بازی‌های آن‌ها کوتاه، تعداد دیدارهای آنان کم، و ارتباطشان با دیگر همسالان بیشتر شود. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

چرا کودکان خردسال هنگام بازی با هم دعوا می‌کنند و چگونه می‌شود به آن‌ها کمک کرد؟


پاسخ:

دنیای ذهنی خردسالان با بزرگسالان متفاوت است. آن‌ها قواعد بازی را به خوبی درک نمی‌کنند یا این قواعد پس از مدتی کوتاه برایشان مبهم می‌شود. آنان با توجه به ظرفیت پایینی که دارند، زود از بازی خسته می‌شوند و در مواردی تحمل باختن را ندارند (ر. ک: ص 103 و 104)؛ بنابراین، نباید خردسالان را هنگام بازی به حال خود رها کرد. باید در طول بازی نزدیک آنان باشیم تا هنگام نیاز، به آنان کمک کنیم و مانع درگیری‌هایشان شویم.
در صورت نظارت بر بازی آنان، شما می‌توانید با مشاهده نشانه‌هایی از آغاز درگیری، با رفع ابهام از قواعد بازی یا پیشنهاد بازی نوبتی و یا تعیین نقش‌ها در بازی به آن‌ها کمک کنید.
در صورتی که ابتکارهای شما نتیجه نمی‌دهد و نظر آنان را هم نمی‌شود به چیز دیگری معطوف کرد، پیشنهاد می‌شود، آن‌ها را برای مدتی (10 دقیقه) از هم جدا کنید و بعد از اتمام این مدت بگویید: (یا بازی تعطیل یا بازی بدون دعوا) که خردسالان به طول معمول، پیشنهاد دوم را می‌پذیرند؛ چون بازی به تنهایی برایشان چندان لذتی ندارد.
گاهی لازم است توجه کودکان به چیز دیگری معطوف شود. دادن مقداری خوراکی یا نوشیدن آب میوه، پیشنهاد دیدن کارتون یا فیلم مناسب، اجرای مسابقه یا شنیدن داستانی زیبا یا بیرون بردن آن‌ها برای قدم زدن می‌تواند مشکل را حل کند.
گاهی درگیری و دعوا بین کودکان و همسالان خاصی است. در این صورت، پیشنهاد می‌شود مدت زمان بازی‌های آن‌ها کوتاه، تعداد دیدارهای آنان کم، و ارتباطشان با دیگر همسالان بیشتر شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین