شما فرزندتان را در دوران خردسالی، با دوست داشتن خدا و محبت پیامبر گرامی و اهل‌بیت حضرت آشنا ساختید. اکنون لازم است او را با باورهای اسلامی به ویژه توحید نیز آشنا سازید. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود: من ربی صغیرا حتی یقول: لا اله الا الله لم یحاسبه الله. (1) کسی که خردسالی را تربیت کند تا بگوید لا اله الا الله، خداوند از او حساب نمی‌کشد. آشنایی فرزند با واجبات دینی به ویژه نماز و روزه در این سن مناسب است. این سفارش امام علی علیه‌السلام است: اذا عقل الغلام و قرأ شیئا من القرآن، علم الصلاة. (2) هرگاه پسر به سن درک رسید و قسمتی از قرآن را خواند، باید به او نماز آموخته شود. آموزش قرآن با توجه به ورود او به دوره آموزش‌پذیری توصیه شده است. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرماید: ما من رجل علم ولده القرآن الا توج ابواه یوم القیامة بتاج الملک و کسی حلتین لم یر الناس مثلهما. (3) هیچ کس نیست که به فرزندش قرآن بیاموزد، مگر آن که روز قیامت، بر سر پدر و مادرش تاج پادشاهی گذاشته، و دو لباس بر آن‌ها پوشانده می‌شود که مردم، همانند آن را ندیده‌اند. آموزش احادیث امامان علیهم‌السلام فرزند را از انحراف و گرایش به افکار نادرست غیر دینی باز می‌دارد؛ به ویژه امروزه که (به رنگ آمده دشمن، اگر به جنگ نبرد). امام صادق علیه‌السلام توصیه می‌فرماید که در آشنا ساختن فرزندانتان به حدیث امامان بشتابید، پیش از آن که مرحئه (گروهی منحرف) بر شما پیشی گیرند.(4) افزون بر این موارد، براساس روایات دینی ما، بر آموزش مسائل بهداشتی، حکمت‌های اخلاقی، شعرهای سودمند و مهارت‌هایی چون شنا و تیراندازی تأکید شده است. پی نوشتها: 1.محمدی ری شهری، حکمت نامه کودک، ص 148 به نقل از الجامع الصغیر، ج 2، ص 603. 2.علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 8، ص 133. 3.متقی هندی، کنزالعمال، ج 1، ص 540. 4.کلینی، کافی، ج 6، ص 47. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
شما فرزندتان را در دوران خردسالی، با دوست داشتن خدا و محبت پیامبر گرامی و اهلبیت حضرت آشنا ساختید. اکنون لازم است او را با باورهای اسلامی به ویژه توحید نیز آشنا سازید.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله فرمود:
من ربی صغیرا حتی یقول: لا اله الا الله لم یحاسبه الله. (1)
کسی که خردسالی را تربیت کند تا بگوید لا اله الا الله، خداوند از او حساب نمیکشد.
آشنایی فرزند با واجبات دینی به ویژه نماز و روزه در این سن مناسب است. این سفارش امام علی علیهالسلام است:
اذا عقل الغلام و قرأ شیئا من القرآن، علم الصلاة. (2)
هرگاه پسر به سن درک رسید و قسمتی از قرآن را خواند، باید به او نماز آموخته شود.
آموزش قرآن با توجه به ورود او به دوره آموزشپذیری توصیه شده است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله میفرماید:
ما من رجل علم ولده القرآن الا توج ابواه یوم القیامة بتاج الملک و کسی حلتین لم یر الناس مثلهما. (3)
هیچ کس نیست که به فرزندش قرآن بیاموزد، مگر آن که روز قیامت، بر سر پدر و مادرش تاج پادشاهی گذاشته، و دو لباس بر آنها پوشانده میشود که مردم، همانند آن را ندیدهاند.
آموزش احادیث امامان علیهمالسلام فرزند را از انحراف و گرایش به افکار نادرست غیر دینی باز میدارد؛ به ویژه امروزه که (به رنگ آمده دشمن، اگر به جنگ نبرد).
امام صادق علیهالسلام توصیه میفرماید که در آشنا ساختن فرزندانتان به حدیث امامان بشتابید، پیش از آن که مرحئه (گروهی منحرف) بر شما پیشی گیرند.(4)
افزون بر این موارد، براساس روایات دینی ما، بر آموزش مسائل بهداشتی، حکمتهای اخلاقی، شعرهای سودمند و مهارتهایی چون شنا و تیراندازی تأکید شده است.
پی نوشتها:
1.محمدی ری شهری، حکمت نامه کودک، ص 148 به نقل از الجامع الصغیر، ج 2، ص 603.
2.علامه مجلسی، بحارالانوار، ج 8، ص 133.
3.متقی هندی، کنزالعمال، ج 1، ص 540.
4.کلینی، کافی، ج 6، ص 47.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
- [سایر] پسر 9 ساله من از 5 سال قبل مبتلا به سرطان شده است . او کلاس اول دبستان را به مدرسه رفته ولی چون بیماری او عود کرد کلاس دوم را به مدرسه نرفته و حالا با توجه به دستورات پزشک معالج تصمیم داریم دوباره او را به مدرسه کلاس دوم بفرستیم .او بسیار از مدرسه بدش می اید .سرگرمی او دین صرفا کارتون و بازیهای کامپیوتری است .بعضی افراد به ما میگویند با توجه به درمان ناپذیر بودن بیماری سرطان رفتن به مدرسه هیچ لزومی ندارد.میخواستم بدانم نظر شما در این مورد چیست ؟ایا باید به مدرسه برود یا خیر؟ از لطف شما کمال تشکر را دارم
- [سایر] با سلام بنده دارای دو فرزند هستم و فرزند اولم امسال کلاس اول دبستان می رود کارمند هستم و مشکل اساسی بنده این است که با توجه به شاغل بودن ، آغاز سن تحصیلی فرزندم، فرزند دیگرم ،و رفت و آمدهای مکرر اقوام شوهرم و اشتغال بسیار پرحجم همسرم ، چگونه می توانم برنامه ریزی کنم که به تمام وظایف به عنوان یک مادر و یک همسر خللی وارد نشود خصوصا در مورد تحصیل فرزندم . درضمن زمان برگشت بنده به خانه ساعت 15 می باشد
- [آیت الله اردبیلی] من مادر سه فرزند هستم که یکی از آنها کلاس اول دبستان است و دو تای دیگر به مدرسه نمیروند و دوست دارم که بچههایم از کوچکی نمازشان را بخوانند. آیا میتوانم نماز مغرب و عشای خود را بلند و شمرده بخوانم تا آنها یاد بگیرند؟
- [سایر] باعرض سلام و خسته نباشید<br />یک سوال ضروری داشتم،من کلاس ششم ابتدایی درس می خونم قصد دارم که به مدرسه تیزهوشان برم و فشارو استرس خیلی زیادی روی من هست می خواستم بدونم چطوری میتونم این استرس رو کم کنم؟ آخه یه مسئله دیگه هم هست این که این استرس بیش تر از طرف پدر و مادرمه
- [سایر] با سلام؛ چرا در اسلام امر به معروف و نهی از منکر از واجبات است و همه خود را موظف میدانند مرا به راه راست هدایت کنند؟ به طور مثال منظورم عوامل گشت ارشاد است که از جوانها به خاطر پوشش و روابط ایراد گرفته و ... البته اگر موضوع امنیتی بود درست، ولی اگر من بخواهم عقیدهام را راحت سر کلاس درس بیان کنم، یا آنطور که میخواهم زندگی خودم را بسازم؛ چرا باید با مخالفت مسلمانان مواجه شوم؟
- [آیت الله خوئی] زید دختر خود را میگذارد مدرسه جدید درس بخواند، عدهای از اهل ایمان اعتراض میکنند و میگویند ممکن است از حیث دین تباه شود، زید جواب میدهد اگر مواظبت در دین دخترم نمایم در امور دینی او را راهنمایی کنم، بعدها که یک معلمه متدینه برای دختران مسلمین باشد چه عیب دارد، و یا آنکه ماما و قابله متدینه و یا طبیبه باشد که احتیاج به بعضی از فسقه نباشد چه عیب دارد؟
- [سایر] سلام.می خواستم بدونم برای یادگیری دروس رشته ای مثل برق که همه محاسباتی هستند شما چه شیوه ای را پیشنهاد می کنید؟یعنی من چه رفتار و کارهایی را در کلاس و منزل انجام دهم بهترین نتیجه را می توانم بگیرم؟آیا برنامه خاصی هم برای افزایش تمرکز می توانید پیشنهاد کنید؟راستی یه سوال در یه لحظه بر روی چند موضوع نمرکز داشتن بهتر است یا اینکه مثلا الان من اگر درس می خونم فقط به درس فکر کنم نتیجه بهتری می دهد؟آیا گوش کردن آهنگ در حین درس خواندن مناسب است؟آیا باید هر روز درس بخوان (این ترم می خواهم به کمک خداوند معدلم بالای 17 شود)من در دوران قبل از دانشگاه معدل بسیار بالایی داشته ام اما متاسفانه در طی این 6 ترم که گذشته معدلم خوب نشده .در کل پیشنهاد شما راجع به این مسائل که گفتم چیست؟با تشکر
- [سایر] با سلام پیرو مشاوره 901378 میخواستم بپرسم چگونه میشود همراه با درس خواندن بچه داری نیز کرد؟ برخی متخصیصن تعلیم و تربیت استرس زیادی را بر والدین وارد میکنن. مثلا اینکه 2 تا 4 سال اول زندگی کودک او را از مادر دور نکنند. فقط 1 نفر مسئول تر و خشک کردن بچه باشد و مکان زندگیش تغییر نکند و...... با این اوصاف عملا مادر 2-4 سال تمام وقت و کامل در خدمت کودک خواهد بود. و برنامه ریزی برای کار و درس تا اونجا که من فهمیدم تو این مدت یعنی پایمال کردن حقوق کودک. من این توانایی رو در خودم میبینم که هم درس بخونم هم بچه داری کنم . اما آیا این کار صحیحه؟ اگه بخوام بچه دار شم و بعدش چند ساعت برا رفتن کلاس فرزندم رو نزد کسی بذارم کار درستی انجام دادم ؟ با تشکر
- [سایر] سلام حاج آقا من دبیر ادبیات یکی از مدارس شیراز هستم .به شدت وسواس دارم مخصوصادر هنگام تصحیح اوراق امتحانی شاید سه برابر همکاران دیگرم وقت صرف می کنم.بعداز تحویل ریز نمرات تازه از دفتر مدرسه می فرمایند بچه هایی که تمام نمراتشان 20 است به استثنای درس شما 20 بدهید این مورد هم به حساسیت و وسواس من می افزاید.احساسم این است که حق دانش آموزان دیگر ضایع می شود؟ در زندگی فردی هم این وسواس صدمه های جسمی زیادی را نصیبم کرده آقای مرادی پارسال جلوی دانشگاه شیراز در مورد وسواس مطالبی فرمودید که با شخصیت ما شیرازی ها که معمولا بسیار اهل تعارف هستیم جور در نمی آید؟ لطفا از منظر کارشناس دینی پاسخ دهید؟