آموزش فرزند، بی‌درنگ پس از تولد آغاز می‌شود؛ زیرا نوزاد، برخلاف تصور پیشینیان، هوشیار و تأثیرپذیر است و زمینه یادگیری در او وجود دارد؛ به همین جهت، 12 ساعت پس از تولد، به صدای انسان واکنش نشان می‌دهد. او در پایان هفته اول، نشانه‌هایی از مادر را به خاطر می‌سپارد و از حدود هفته سوم، به چهره وی در حالی که از نزدیک مشغول شیر دادن و حرف زدن با کودک است، چشم می‌دوزد. او حدود 6 هفتگی، در واکنش به صدای گفت و گوی والدین، نجوا (غان و غون) می‌کند و لبخند می‌زند. در 3 ماهگی، سرش را به طور ارادی، برای خیره شدن دقیق به اطراف، به این سو و آن سو می‌چرخاند و به تدریج اگر چیزی برایش خوشایند نباشد، چشم‌هایش را می‌بندد یا سرش را بر می‌گرداند و با آغاز غذاهای کمکی، طعم غذاها را تشخیص می‌دهد؛ خوردنی‌های خوش طعم را می‌خورد و در برابر خوراکی‌های با طعم نامناسب و داروها مقاومت می‌کند. آموزش از لحظه تولد آغاز می‌شود؛ البته به صورت غیر مستقیم و القا بر ضمیر ناخودآگاه کودک (ر. ک: ص 14). منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
آموزش فرزند، بیدرنگ پس از تولد آغاز میشود؛ زیرا نوزاد، برخلاف تصور پیشینیان، هوشیار و تأثیرپذیر است و زمینه یادگیری در او وجود دارد؛ به همین جهت، 12 ساعت پس از تولد، به صدای انسان واکنش نشان میدهد. او در پایان هفته اول، نشانههایی از مادر را به خاطر میسپارد و از حدود هفته سوم، به چهره وی در حالی که از نزدیک مشغول شیر دادن و حرف زدن با کودک است، چشم میدوزد. او حدود 6 هفتگی، در واکنش به صدای گفت و گوی والدین، نجوا (غان و غون) میکند و لبخند میزند. در 3 ماهگی، سرش را به طور ارادی، برای خیره شدن دقیق به اطراف، به این سو و آن سو میچرخاند و به تدریج اگر چیزی برایش خوشایند نباشد، چشمهایش را میبندد یا سرش را بر میگرداند و با آغاز غذاهای کمکی، طعم غذاها را تشخیص میدهد؛ خوردنیهای خوش طعم را میخورد و در برابر خوراکیهای با طعم نامناسب و داروها مقاومت میکند.
آموزش از لحظه تولد آغاز میشود؛ البته به صورت غیر مستقیم و القا بر ضمیر ناخودآگاه کودک (ر. ک: ص 14).
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پس از تولد فرزند، از چه زمانی میتوانیم آموزش او را آغاز کنیم؟
- [سایر] چگونه میتوانیم فرزند خوب برای پدر و مادرمان باشیم؟
- [سایر] از کجا بفهمم که فرزندم آمادگی دستشویی رفتن را دارد تا آموزش را آغاز کنم؟
- [آیت الله خامنه ای] نماز و روزه دختری که بمدت شش ماه آغاز تولد در محل تولد اقامت داشت سپس به مدت هفده سال در شهری دیگر زندگی نمود سپس بعد از ازدواج به محل تولد بازگشت در دو محل اقامت چه حکمی دارد؟
- [سایر] نظر قرآن در مورد همراهی فطریات انسان از آغاز تولد چیست؟ آیا با نظر افلاطون تفاوت دارد؟
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [سایر] آیا در دوران جنینی هم میتوان به فرزند آموزش داد؟
- [سایر] با تولد اولین فرزند و پدید آمدن موقعیت جدید، مسوولیتهای والدین چه قدر تغییر میکند؟
- [سایر] از چه زمانی میتوان آموزشهای مستقیم به فرزند را آغاز کرد؟
- [سایر] از چه زمانی میتوان آموزشهای مستقیم به فرزند را آغاز کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] (بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ) یعنی: (آغاز میکنم به نام خداوندی که در دنیا بر مؤمن و کافر و در آخرت بر مؤمن رحم مینماید.) (قُلْ هُوَ اللّهُ أحَدٌ) یعنی: (بگو ای محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم که خداوند، یگانه است.) (اَللّهُ الصَّمَدُ) یعنی: (خدا از تمام موجودات بینیاز است و همه به او نیازمندند.) (لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ) یعنی: (فرزند ندارد و فرزند کسی نیست.) (وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوا أحَدٌ) یعنی: (و هیچ کس مثل او نیست.)
- [آیت الله سبحانی] هرگاه پیش از آغاز کار یا در اثناء، سرمایه به کلی تلف شود مضاربه خود به خود فسخ می شود.
- [آیت الله مظاهری] صاحبِ رحم اجارهای در احکام محرمیّت و ارث و ازدواج و ... ، مادرِ طفل محسوب نمیشود. ولی اگر آن زن پس از تولّد بچّه، شیر داشته باشد و به او شیر کامل بدهد، مادرِ رضاعی طفل میشود و همه احکام مادرِ رضاعی برای او صدق میکند. همچنین اگر آن زن به عقد صاحب نطفه درآمده باشد، در بدو تولّد به او محرم است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد دو ماه کفاره روزه رمضان را بگیرد، نباید هنگامی آغاز کند که در بین سی و یک روز، روزی مانند عید قربان باشد که روزه آن حرام است و اگر با توجه به این مطلب روزه کفاره را در این هنگام آغاز کند، باید روزهها را از سر بگیرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است هنگام تولد نوزاد، پیش از افتادن بند ناف یا پس از آن, در گوش راست او اذان و در گوش چپ او اقامه گفته شود.
- [آیت الله اردبیلی] در روز هفتم تولّد نوزاد چند عمل مستحب است: اوّل:تراشیدن سر نوزاد. دوم:ختنه کردن نوزاد. سوم:دادن ولیمه ختنه. چهارم: عقیقه، یعنی قربانی کردن گوسفند یا گاو یا شتر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زن در آغاز، مجبور بوده و در اثناء راضی شده احتیاط واجب آن است که مرد دو کفاره بدهد و بر زن چیزی جز قضا لازم نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر ابتدای مدّت اجاره به صورت صریح یا ضمنی معیّن نشود, آغاز آن، پس از انجام عقدِ لفظی یا فعلیِ اجاره است.
- [آیت الله جوادی آملی] .مبدأ سال خمسی و محاسبه خمس، برای کسانی که از شروع به کار , فایده و سود به دست می آورند, مانند کارگران روزانه، از زمان سوددهی است؛ ولی برای افرادی که میان هزینه های سرمایه گذاری و سوددهی آن فاصله هست، آغاز محاسبه هزینه او، آغاز به کار اوست؛ یعنی تمام هزینه هایی که پیش از سوددهی انجام داده است، آن ها را از سودِ به دست آمده کسر می کند و خمس سود مانده را در پایان سال پرداخت میکند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بچّه چهار ماههای مرده به دنیا بیاید و بدن او سرد شده باشد و عرفا بر تماس بدن مادر با بدن او در حین تولد، مسّ میّت صدق کند، مادر او بنابر احتیاط واجب باید غسل مسّ میّت کند.