به طور قطع، این عدم علاقه به مدرسه پس از 10 روز حضور در آن، عللی دارد که باید آن ها را بشناسید و مرتفع سازید: 1. مشکلات جسمی: ممکن است فرزندتان مشکل جسمی( ناتوانی در بینایی، شنوایی، بیماری مزمن و...) داشته باشد. برای اطمینان از این مسأله به پزشک مراجعه کنید. 2. اختلالات ویژه یادگیری: شاید به اختلالات ویژه یادگیری( Learning disorder) مبتلا است که در ادراک تمیز، حافظه و توالی دیداری و شنیداری مشکل دارد( ر.ک: ج1، ص 167). 3. مشکل در درس خاص: گاهی مشکل در درس خاصی او را به مدرسه بی علاقه می کند. با گفت و گو با کودک و معلم، آن درس را بیابید و با کمک به فرزندتان و راهنمایی او، مشکل را از بین ببرید. 4. مشکل با معلم: بررسی کنید و ببینید آیا با معلم خود مشکلی ندارد. برای رسیدن به این علت، گفت و گو با کودک و معلم، راهگشا است. 5. ترس از تنبیه: شاید مرتکب عمل خلافی شده است و از تنبیه می ترسد. در این صورت با مدرسه ارتباط برقرار کنید و به او اطمینان دهید که مشکلی برایش پیش نخواهد آمد. 6. آزار و تمسخر شاگردان: گاهی به جهت ظاهر خاص کودک( لباس، کیف، کفش و...) یا نوع برخورد و سخن گفتن او، مورد تمسخر همسالان در مدرسه قرار می گیرد. این مسأله را بررسی کرده، مشکل را از بین ببرید. 7. تنهایی و نداشتن دوست: ممکن است تاکنون( پس از 10 روز) نتوانسته است دوستی برای خود بیابد و احساس تنهایی می کند. راه های دوست یابی در مدرسه را به او بیاموزید.(ر.ک: ص 89 و 90). 8. ترس از گم شدن در راهروهای مدرسه: شاید فرزند شما می ترسد در راهروهای مدرسه گم شود. گرچه روز اول بازگشایی مدارس، با هم به مدرسه رفته و احتمالاً او را با فضای مدرسه آشنا ساخته اید، توصیه می کنم بار دیگر با او به مدرسه بروید و او را با فضای آن جا بیشتر آشنا کنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
فرزندم پس از 10 روز حضور در مدرسه، از رفتن به آن بی رغبت شده است. علت چیست و چگونه می توانم او را به مدرسه علاقه مند کنم؟
به طور قطع، این عدم علاقه به مدرسه پس از 10 روز حضور در آن، عللی دارد که باید آن ها را بشناسید و مرتفع سازید:
1. مشکلات جسمی: ممکن است فرزندتان مشکل جسمی( ناتوانی در بینایی، شنوایی، بیماری مزمن و...) داشته باشد. برای اطمینان از این مسأله به پزشک مراجعه کنید.
2. اختلالات ویژه یادگیری: شاید به اختلالات ویژه یادگیری( Learning disorder) مبتلا است که در ادراک تمیز، حافظه و توالی دیداری و شنیداری مشکل دارد( ر.ک: ج1، ص 167).
3. مشکل در درس خاص: گاهی مشکل در درس خاصی او را به مدرسه بی علاقه می کند. با گفت و گو با کودک و معلم، آن درس را بیابید و با کمک به فرزندتان و راهنمایی او، مشکل را از بین ببرید.
4. مشکل با معلم: بررسی کنید و ببینید آیا با معلم خود مشکلی ندارد. برای رسیدن به این علت، گفت و گو با کودک و معلم، راهگشا است.
5. ترس از تنبیه: شاید مرتکب عمل خلافی شده است و از تنبیه می ترسد. در این صورت با مدرسه ارتباط برقرار کنید و به او اطمینان دهید که مشکلی برایش پیش نخواهد آمد.
6. آزار و تمسخر شاگردان: گاهی به جهت ظاهر خاص کودک( لباس، کیف، کفش و...) یا نوع برخورد و سخن گفتن او، مورد تمسخر همسالان در مدرسه قرار می گیرد. این مسأله را بررسی کرده، مشکل را از بین ببرید.
7. تنهایی و نداشتن دوست: ممکن است تاکنون( پس از 10 روز) نتوانسته است دوستی برای خود بیابد و احساس تنهایی می کند. راه های دوست یابی در مدرسه را به او بیاموزید.(ر.ک: ص 89 و 90).
8. ترس از گم شدن در راهروهای مدرسه: شاید فرزند شما می ترسد در راهروهای مدرسه گم شود. گرچه روز اول بازگشایی مدارس، با هم به مدرسه رفته و احتمالاً او را با فضای مدرسه آشنا ساخته اید، توصیه می کنم بار دیگر با او به مدرسه بروید و او را با فضای آن جا بیشتر آشنا کنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] چگونه کودک را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم؟
- [سایر] چگونه یک پسرزرتشت را به اسلام علاقه مند کنیم؟
- [سایر] فرزندم چند ماه دیگر باید به مدرسه برود. آیا برای آماده کردن او کار خاصی باید انجام دهم؟
- [سایر] فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
- [سایر] فرزندم کلاس اول دبستان است. میخواهم کنار درس مدرسه، ارزشهای دینی را نیز به او بیاموزم. چه مطالبی مناسب است؟
- [سایر] پسر 10 سالهای دارم که فلج است. آیا این نقص عضو در فرزندم میتواند عامل ضعف اعتماد به نفس باشد؟
- [سایر] از کجا بفهمم که فرزندم آمادگی دستشویی رفتن را دارد تا آموزش را آغاز کنم؟
- [آیت الله اردبیلی] اذان گفتن دختران در مدارس دخترانه، جهت حضور دانشآموزان در نماز جماعت مدرسه، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] صندوق مهر به 10 نفر مبلغی وام جهت انبوه سازی پرداخت می کند آیا جایز است 10 نفر صوری را معرفی نمود و با دریافت وام ساختمان ساخت تا پس از ساختن، خریداران از تسهیلات وام بهره مند شوند؟
- [سایر] سلام...پیگیری......نوجوانی هستم که میخواهم دوستانم را به نماز خواندن علاقه مند کنم...مدرسه مان 450 نفر جمعیت داره که صف نماز جماعت به 50 نفر نمیرسه.. چه کنیم؟؟؟؟ خیلی وقته که به سایت سر میزنم ولی جواب نداده اید. التماس دعا
- [آیت الله مکارم شیرازی] دوازده چیز نماز را باطل می کند که آنها را (مبطلات نماز) می گویند. 1 از بین رفتن یکی از شروط نماز. 2 باطل شدن وضو. 3 دست بسته نماز خواندن. 4 آمین گفتن. 5 پشت به قبله نماز خواندن. 6 حرف زدن. 7 خنده. 8 گریه. 9 به هم خوردن صورت نماز. 10 خوردن و آشامیدن. 11 شک. 12 کم یا زیاد کردن أرکان.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنها بهتر آن است که نماز را در خانه و اطاق اختصاصی خود بخوانند. ولی اگر نماز در مسجد به هر جهتی غیر از مسجد بودن فضیلت بر نماز در خانه را داشته باشد مثل این که در مسجد جماعت است یا حضور قلب بیشتری وجود دارد بهتر است زنان برای درک این فضیلت با حجاب کامل به مسجد بروند. و اگر راهی برای یادگرفتن احکام و مسائل اسلامی جز از طریق رفتن به مسجد وجود ندارد واجب است به مسجد بروند.
- [آیت الله مظاهری] برای روزهدار سیزده مورد، مکروه است: 1 - مسافرت برای فرار از روزه. 2 - ریختن دارو به چشم. 3 - سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد. 4 - انجام هر کاری که باعث ضعفمیشود، مانندخون گرفتن و حمام رفتن. 5 - اَنفیه کشیدن در صورتی که نداند که به حلق میرسد )ولی اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست(. 6 - بو کردن گیاههای معطر. 7 - نشستن زن در آب. 8 - استعمال شیاف. 9 - تر کردن لباسی که در بدن است. 10 - دندان کشیدن. 11 - هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید. 12 - با چوب تر مسواک کردن. 13 - هر کاری که شهوت را تحریک کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .برای سجده چند چیز مستحّب است: 1 .نمازگزار پس از سر برداشتن از رکوع، در نمازِ ایستاده یا نشسته، برای رفتن به سجده تکبیر بگوید. 2 .مرد, هنگام رفتن به سجده، اوّل دستها را و زن, اوّل زانوها را بر زمین بگذارد. 3 .بینی را در حال سجده بر چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد. 4 .در حال سجده انگشتان دست را به هم بچسباند و برابر گوش بگذارد و سر انگشتان رو به قبله باشد. 5 .در سجده دعا کند و رفع حاجت خود را از خدا بخواهد و دعاهای وارد شده را بخواند. 6 .پس از سجده, بر ران چپ بنشیند و روی پای راست را بر کف پای چپ بگذارد. 7 . پس از هر سجده و نشستن و آرام شدن تکبیر بگوید. 8 .بعد از سجده اوّل و نشستن و آرام شدن بگوید: (استغفراالله ربّی و اتوب الیه). 9 .سجده را طول بدهد. 10 .موقع نشستن، دستها را روی رانها بگذارد. 11.برای رفتن به سجده دوم در حال آرامی بدن, تکبیر بگوید. 12 .در سجدهها صلوات بفرستد. 13 .موقع برخاستن، زانوها را پیش از دستها از زمین بردارد و امور دیگری که در کتابهای مبسوط آمده است.
- [آیت الله بروجردی] چند چیز برای روزهدار مکروه است و از آن جمله است:1. دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد.2. انجام دادن هر کاری که مانند خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف میشود.3. انفیه کشیدن، اگر نداند که به حلق میرسد و اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست.4. بو کردن گیاههای معطّر.5. نشستن زن در آب.6. استعمال شیاف.7. تر کردن لباسی که در بدن است.8. کشیدن دندان و هر کاری که به واسطهی آن از دهان خون بیاید.9. مسواک کردن به چوب تر.10. بی جهت آب یا چیزی در دهان کردن.و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد، روزهی او باطل میشود.
- [آیت الله سیستانی] چند چیز برای روزهدار مکروه است و از آن جمله است : 1 دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن ، در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد . 2 انجام دادن هر کاری مانند خون گرفتن ، و حمام رفتن که باعث ضعف میشود . 3 دارو در بینی ریختن ، اگر نداند که به حلق میرسد ، و اگر بداند به حلق میرسد جایز نیست . 4 بو کردن گیاههای معطّر . 5 نشستن زن در آب . 6 استعمال شیاف . 7 تر کردن لباسی که در بدن است . 8 کشیدن دندان ، و هر کاری که بواسطه آن از دهان خون بیاید . 9 مسواک کردن با چوب تر . 10 بی جهت آب یا چیزی روان در دهان کردن . و نیز مکروه است انسان بدون قصد بیرون آمدن منی زن خود را ببوسد ، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند کار برای روزه دار مکروه است از جمله: 1 ریختن دوا در چشم 2 سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد. 3 انجام کارهایی که باعث ضعف می شود، مانند خون گرفتن و حمام رفتن. 4 انفیه کشیدن اگر نداند به حلق می رسد، ولی اگر بداند به حلق می رسد جایز نیست. 5 بو کردن گیاههای معطر 6 نشستن زن در آب، بنابر احتیاط 7 استعمال شیاف بنابر احتیاط 8 تر کردن لباس بر بدن 9 کشیدن دندان و هر کاری که سبب خون آمدن از دهان و موجب ضعف شود. 10 مسواک کردن با چوب تازه 11 بوسیدن همسر بدون قصد بیرون آمدن منی و هر کاری که شهوت را به حرکت در آورد، اما اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد روزه او باطل می شود.
- [آیت الله سبحانی] چند چیز برای روزه دار مکروه است و از آن جمله است: 1. دوا ریختن به چشم و سرمه کشیدن در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد، 2. انجام دادن هر کاری که مانند: خون گرفتن و حمام رفتن باعث ضعف می شود، 3.انفیه کشیدن اگر نداند که به حلق می رسد و اگر بداند به حلق می رسد نباید انجام دهد، 4. بو کردن گیاهان معطّر، 5. نشستن زن در آب، 6. استعمال شیاف، 7.تر کردن لباسی که در بدن است، 8.کشیدن دندان و هر کاری که به واسطه آن از دهان خون بیاید، 9. مسواک کردن به چوب تر، 10. انسان بدون قصد بیرون آمدن منی زن خود را ببوسد، یا کاری کند که شهوت خود را به حرکت آورد. و اگر به قصد بیرون آمدن منی باشد، روزه او باطل می شود اگرچه منی بیرون نیاید. کفّاره روزه
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز در سجده به رجاء ثواب الهی مطلوب است: 1 بعد از سر برداشتن از رکوع در حالی که بدن آرام است برای رفتن به سجده تکبیر گوید و همچنین بعد از سجده اول و نیز برای رفتن به سجده دوم. 2 مردان اول دستها را به زمین بگذارند و زنان اول زانوها را. 3 علاوه بر پیشانی، بینی را نیز بر چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد. 4 در حال سجده انگشتان دست را به هم بچسباند و مقابل گوش رو به قبله بگذارد. 5 در سجده دعا کند و حاجات خود را از خداوند بخواهد و از دعاهای خوب و مناسب این دعا است: (یا خیْر الْمسْؤولین و اوْسع الْمعْطین ارْزقْنی و ارْزقْ عیالی منْ فضْلک فإنک ذوالْفضْل الْعظیم) یعنی: (ای بهترین کسی که مردم از او حاجت می طلبند و ای بهترین بخشندگان، به من و عیالم از فضل خودت روزی بده که تو دارای فضل عظیمی). 6 بعد از سجده روی ران چپ بنشیند، و روی پای راست را بر کف پای چپ بگذارد (واین را تورک گویند). 7 در میان دو سجده هنگامی که بدن آرام است (اسْتغْفر الله و اتوب الیْه) گوید. 8 سجده را طولانی کند و تسبیح و حمد و ذکر خدا گوید و صلوات بر محمد و آل محمد بفرستد. 9 در موقع نشستن دستها را روی ران بگذارد. 10 به هنگام بلند شدن، اول زانوها را از زمین بردارد و بعد دستها را.
- [آیت الله علوی گرگانی] در سجده چند چیز مستحبّ است: 1 - کسی که ایستاده نماز میخواند، بعد از آن که سر از رکوع برداشت وکاملاً ایستاد و کسی که نشسته نماز میخواند، بعد از آن که کاملاً نشست، برای رفتن به سجده تکبیر بگوید. 2 - موقعی که مرد میخواهد به سجده برود، اوّل دستها را و زن اوّل زانوها را بر زمین بگذارد. 3 - بینی را به مهر یا چیزی که سجده بر آن صحیح است بگذارد. 4 - در حال سجده انگشتان دست را به هم بچسباند وبرابر گوش بگذارد، به طوری که سر آنها روبه قبله باشد. 5 - در سجده دعا کند و از خداوند حاجت بخواهد واین دعا رابخواند: )یا خَیْرَ المَسْؤُلینَ وَیا خَیْرَ المُعْطِینَ ارْزُقْنی وَارْزُقْ عِیالِی مِنْ فِضْلِکَ فَاًّنَّکَ ذو الفَضْلِ العَظیم( یعنی ای بهترین کسی که از او سؤال میکنند وای بهترین عطا کنندگان، روزی بده به من وعیال من از فضل خودت، پس بدرستی که تو دارای فضل بزرگی. 6 - بعد از سجدهبر ران چپ بنشیند وروی پایراسترا بر کف پای چپ بگذارد. 7 - بعد از هر سجده وقتی نشست وبدنش آرام گرفت، تکبیر بگوید. 8 - بعد از سجده اوّل بدنش که آرام گرفت )استَغْفِرُ اللّهَ رَبِّی وَأَتوبُ اًّلَیْه( بگوید. 9 - سجده را طول بدهد و در موقع نشستن دستها را روی رانها بگذارد. 10 - برای رفتن به سجده دوم، در حال آرامی بدن، )اللّهُ أکْبَر( بگوید. 11 - در سجدهها بعد از ذکر واجب صلوات بفرستد. 12 - در موقع بلند شدن، دستها را بعد از زانوها از زمین بردارد. 13 - مردها آرنجها وشکم را به زمین نچسبانند وبازوها را از پهلو جدا نگاه دارند، و زنها آرنجها وشکم را بر زمین بگذارند واعضأ بدن را بیکدیگر بچسبانند ومستحبّات دیگر سجده در کتابهای مفصّل گفته شده است.