برای این مشکل فرزندتان بیش از حد حساسیت و واکنش نشان ندهید و بکوشید عوامل تشدید کننده آن را از بین ببرید: 1. تنش ها و هیجان های مربوط به مدرسه: با ارتباط به مدرسه، از وضعیت تحصیلی و مشکلات او با همسالان و معلمان آگاه شوید و آن ها را مرتفع سازید. 2. فشارهای روحی - روانی: فشارهای روحی ناشی از سرزنش، مقایسه، تبعیض و اختلافات خانوادگی را از بین ببرید. 3. تمسخر همسالان: به او بیاموزید وقتی همسالان، او را مسخره می کنند، از آن ها دور شود و به سمت دوستش برود یا خود را به مطالعه مشغول کند. 4. فیلم های پرهیجان: زمینه مشاهده فیلم های پر هیجان عاطفی و ترسناک را از بین ببرید. چند توصیه أ. اگر فعالیت هایش را با دست چپ انجام می دهد، او را به انجام امور با دست راست واندارید. ب. به او برچسب کند زبان و امثال آن نزنید. ج. از پرسش فراوان از فرزندتان بپرهیزید. د. به او بیاموزید که هرگاه لکنتش افزایش می یابد، سخنش را قطع کند؛ نفس عمیق بکشد(ر.ک:ص 131) و دوباره سخن بگوید. ه . به او بیاموزید که با شل کردن عضلات گلو، شانه ها، قفسه سینه و شکم، به خود آرامش دهد. و. کوشش فراوان برای اصلاح او، بر فشار روحی اش می افزاید و لکنت او را بیشتر می کند؛ پس در اصلاح وی زیاده روی نکنید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
برای این مشکل فرزندتان بیش از حد حساسیت و واکنش نشان ندهید و بکوشید عوامل تشدید کننده آن را از بین ببرید:
1. تنش ها و هیجان های مربوط به مدرسه: با ارتباط به مدرسه، از وضعیت تحصیلی و مشکلات او با همسالان و معلمان آگاه شوید و آن ها را مرتفع سازید.
2. فشارهای روحی - روانی: فشارهای روحی ناشی از سرزنش، مقایسه، تبعیض و اختلافات خانوادگی را از بین ببرید.
3. تمسخر همسالان: به او بیاموزید وقتی همسالان، او را مسخره می کنند، از آن ها دور شود و به سمت دوستش برود یا خود را به مطالعه مشغول کند.
4. فیلم های پرهیجان: زمینه مشاهده فیلم های پر هیجان عاطفی و ترسناک را از بین ببرید.
چند توصیه
أ. اگر فعالیت هایش را با دست چپ انجام می دهد، او را به انجام امور با دست راست واندارید.
ب. به او برچسب کند زبان و امثال آن نزنید.
ج. از پرسش فراوان از فرزندتان بپرهیزید.
د. به او بیاموزید که هرگاه لکنتش افزایش می یابد، سخنش را قطع کند؛ نفس عمیق بکشد(ر.ک:ص 131) و دوباره سخن بگوید.
ه . به او بیاموزید که با شل کردن عضلات گلو، شانه ها، قفسه سینه و شکم، به خود آرامش دهد.
و. کوشش فراوان برای اصلاح او، بر فشار روحی اش می افزاید و لکنت او را بیشتر می کند؛ پس در اصلاح وی زیاده روی نکنید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] کودک 6 ساله ام لکنت زبان دارد. برای برخورد درست با این مشکل و کاستن از آن راهنمایی ام کنید.
- [سایر] پسر 12 سالهام بسیار کم دل و جرأت است. با او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] آیا پسر 12 ساله می تواند در نماز جماعت در یک صف با مردان قرار بگیرد؟
- [سایر] پسر 6 ساله ام بسیار شیطنت می کند. با او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] فرزند 5 ساله ام کلمات را خوب ادا نمی کند. آیا او لکنت زبان دارد؟ لطفاً نشانه های لکنت را بیان کنید.
- [سایر] پسر 6 ساله ای دارم که لکنت زبان دارد و برای درمانش به گفتار درمانی مراجعه کرده ایم اما نتیجه مطلوبی ندیدیم. آیا راه دیگری برای درمان وجود دارد؟
- [سایر] پسر 12 ساله ام بسیار فراموشکار است و وسایل مدرسه اش را در خانه و مدرسه جا می گذارد. آیا راهی برای حل این مشکل وجود دارد؟
- [سایر] پسر 8 ساله ام دائم می گوید: من بد هستم. علت این سخن او چیست و چگونه باید با او برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 7 ساله ام وسایل منزل و اسباب بازی هایش را خراب می کند. با این رفتار او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] پسر 5 ساله ام بسیار شرارت می کند. لطفاً راهنمایی ام کنید تا بدانم با شرارت های او چگونه برخورد کنم.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را متعه کند ، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت ازدواج موقت باشد ، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند ، چنانچه صلاح بچه باشد میتواند مدت آن زن را ببخشد ، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جّد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند ؛ اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد ، مثلاً برای پسر چهارده سالة خودش زنی را دو ساله صیغه کند ، چنانچه صلاح بچّه باشد ، می تواند مدّت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کنند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر چهارده ساله خود زنی را دو ساله صیغه کنند، بنابر احتیاط نمیتوانند مدّت آن زن را ببخشند و همچنین نمیتوانند زن دائمی او را طلاق دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند چنانچه صلاح بچّه باشد میتواند مدّت آن زن را ببخشد، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.
- [آیت الله خوئی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت صیغه باشد، مثلًا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند، چنانچه صلاح بچه باشد، میتواند مدت آن زن را ببخشد ولی زن دایمی او را نمیتواند طلاق دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] پدر و جد پدری نمی توانند زن دایمی طفل خودرا طلاق بدهند و اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را متعه کند اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت متعه باشد مثلا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند چنانچه صلاح بچه باشد می توانند مدت ان زن را ببخشند
- [آیت الله سبحانی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود در صورت مصلحت زنی را صیغه کند; اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت صیغه باشد، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند، چنانچه صلاح بچه باشد، می تواند مدت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت صیغه باشد مثلا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند، چنانچه صلاح بچه باشد، می تواند مدت آن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند؛ اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت صیغه باشد؛ مثلا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند؛ چنانچه صلاح بچه باشد؛ می تواند مدت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد.
- [امام خمینی] اگر پدر و جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت صیغه باشد، مثلا برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند چنانچه صلاح بچه باشد، می تواند مدت آن زن را ببخشد ولی زن دایمی او را نمی تواند طلاق دهد.