این گونه رفتار به طور معمول تا 3 سالگی از بین می رود؛ بنابراین، نگران نباشید و اگر پس از 3 سالگی ادامه یافت یا بدتر شد، به متخصص مراجعه کنید. کودکان به ندرت با این عمل به خود آسیب می رسانند و به طور معمول از نظر ضربه و مکان، حساب شده می زنند، مگر این که در سیستم عصبی آنان مشکلی وجود داشته باشد. $ علل 1. ایجاد آرامش: برخی کودکان پس از یک روز خسته کننده و پراضطراب، سر خود را به در و دیوار می کوبند تا آرامش یابند. بکوشید از درگیری ها و سر و صدای منزل بکاهید. 2. جلب توجه: ممکن است نخستین بار که این عمل را انجام داده، عکس العمل و نگرانی شدیدی را در شما دیده است و از آن پس برای جلب توجه چنین می کند. توصیه می کنم با دیدن این حرکت کودک، احساساتی نشوید. می توانید صورت خود را برگردانید تا اضطراب و نگرانی شما را نبیند. 3. انتقامجویی: اگر با همسر خود اختلاف و درگیری دارید یا کودک را می آزارید و تنبیه بدنی می کنید، از این گونه رفتارها دست بکشید؛ زیرا این احتمال که برای انتقامجویی از شما این کار را انجام می دهد، وجود دارد. چند توصیه أ. انرژی کودک را با فعالیت های کم تحرک مانند نقاشی، بازی با اسباب بازی و ... صرف کنید و از بازی های پر تحرک بپرهیزید. ب. جلو اشیایی مانند تختخواب را که گوشه هایی نوک تیز دارند، با ضربه گیر بگیرید. ج. اگر این عمل هنگام خوابیدن بروز می کند، او را با نوازش و ماساژ پشت و قصه آرام کنید و تا خوابیدن کامل کنارش بمانید. د. در مواقع عادی بیشتر به او محبت کنید تا اگر برای جلب محبت شما سرش را به اجسام می کوبد، ارضا شود. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
این گونه رفتار به طور معمول تا 3 سالگی از بین می رود؛ بنابراین، نگران نباشید و اگر پس از 3 سالگی ادامه یافت یا بدتر شد، به متخصص مراجعه کنید.
کودکان به ندرت با این عمل به خود آسیب می رسانند و به طور معمول از نظر ضربه و مکان، حساب شده می زنند، مگر این که در سیستم عصبی آنان مشکلی وجود داشته باشد.
$ علل
1. ایجاد آرامش: برخی کودکان پس از یک روز خسته کننده و پراضطراب، سر خود را به در و دیوار می کوبند تا آرامش یابند. بکوشید از درگیری ها و سر و صدای منزل بکاهید.
2. جلب توجه: ممکن است نخستین بار که این عمل را انجام داده، عکس العمل و نگرانی شدیدی را در شما دیده است و از آن پس برای جلب توجه چنین می کند. توصیه می کنم با دیدن این حرکت کودک، احساساتی نشوید. می توانید صورت خود را برگردانید تا اضطراب و نگرانی شما را نبیند.
3. انتقامجویی: اگر با همسر خود اختلاف و درگیری دارید یا کودک را می آزارید و تنبیه بدنی می کنید، از این گونه رفتارها دست بکشید؛ زیرا این احتمال که برای انتقامجویی از شما این کار را انجام می دهد، وجود دارد.
چند توصیه
أ. انرژی کودک را با فعالیت های کم تحرک مانند نقاشی، بازی با اسباب بازی و ... صرف کنید و از بازی های پر تحرک بپرهیزید.
ب. جلو اشیایی مانند تختخواب را که گوشه هایی نوک تیز دارند، با ضربه گیر بگیرید.
ج. اگر این عمل هنگام خوابیدن بروز می کند، او را با نوازش و ماساژ پشت و قصه آرام کنید و تا خوابیدن کامل کنارش بمانید.
د. در مواقع عادی بیشتر به او محبت کنید تا اگر برای جلب محبت شما سرش را به اجسام می کوبد، ارضا شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] پسر 12 سالهام سرش را به دیوار میکوبد و این مسأله مرا بسیار نگران کرده است.
- [سایر] پسر 5 ساله ام درباره اعضای خصوصی بدن دیگران کنجکاو است و این مسأله مرا نگران کرده. آیا این نگرانی بجا است؟
- [سایر] دختر 9 ساله ام از یافتن دوستان مناسب در مدرسه ناتوان است و این مسأله مرا نگران کرده. آیا لازم است برای ترغیب او به دوست یابی دخالت کنم؟
- [سایر] فرزند هشت ساله یی دارم که صبح ها تمایل به صبحانه ندارد و چون به مدرسه می رود نگران ضعف او هستم. لطفاً مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] پسر 2 ساله دارم که بیش از اندازه تحرک داره و فضوله، آیا مشکل خاصی داره؟
- [آیت الله سیستانی] من دختری 17 ساله هستم که مادرم با مردی دارای یک پسر 1 ساله ازدواج کرده. خواهشمند است حکم حجاب مرا در برابر این پدر و پسر بیان فرمائی؟
- [سایر] باسلام.خانمی 28 ساله هستم خواهش میکنم کمکم کنید... البته من هنوز به خدا ورسول واهل بیتش ایمان دارم ولی فکرم خراب شده است وخیلی نگران هستم ونمیدانستم دردم را به که بگویم من از شما خواهش میکنم جواب مرا بدهید.متشکرم
- [سایر] با سلام خدمت شما خانمی 25 ساله هستم.یک پسر 4/5 ساله و یک دختر 6 ماهه دارم. از نظر روحی خیلی بهم ریخته و عصبی شده ام،با کوچکترین رفتار اشتباه پسرم عصبانی می شوم،بر سرش داد می کشم واو را تنبیه می کنم.به طوری که این رفتار من بر روی او نیز اثر منفی گذاشته و بسیار پرخاشگر شده است. خودم از این وضع خیلی خسته شده ام و واقعا نگران آینده ی فرزندم هستم. متاسفانه دور از خانواده خودم وشوهرم و در شهر دیگری زندگی می کنیم و تنهایی نیز مزید بر علت شده است. بعد از زایمان دچار افسردگی پس از زایمان شدم،اکنون نیز به علت شیردهی نمی خواهم دارویی مصرف کنم. لطفا مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] باسلام من مادری بی لیاقت که در مورد پسر هفده ساله ام قبلا راهنمایی و کمک خواستم و توضیح داده بودم که به روابط جنسی و مشروبات الکلی و.. فکر میکند نمی دانم چکار کنم خواهش میکنم مرا راهنمایی کنید.
- [سایر] با همسرم چهار ماه است که عقد کرده ایم ولی ایشان بیشتر اوقات شان را با دوستانشان می گذرانند و این مرا نگران کرده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر پسر بزرگ میت بیش از یکی باشد مثل ان که از دو زن او در یک وقت دو پسر به دنیا امده باشند باید انچه را که در مساله قبل ذکر شد به طور مساوی بین خودشان قسمت کنند
- [امام خمینی] بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه او را به تفصیلی که در مساله گفته شد بجا آورد، ولی قضای روزه مادر بر پسر واجب نیست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر وارث میت چند پسر و چند دختر باشند تمام مال بین آنها بگونه ای تقسیم می شود که هر پسر دو برابر هر دختر سهم ببرد مثلا اگر میت دو پسر و سه دختر داشته باشد مال او به 7 قسمت تقسیم می شود و هر پسر 2 سهم و هر دختر 1 سهم می برد.
- [آیت الله نوری همدانی] بعد از مرگ پدر ومادر پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزه آنها را به تفصیلی که در مساله 1390 گفته شد بجا آورد .
- [آیت الله بروجردی] بعد از مرگ پدر و مادر، پسر بزرگتر باید قضای نماز و روزهی آنان را به تفصیلی که در مسأله 1399 گفته شد به جا آورد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچه جز مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر 14 ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند اگر چه صلاح بچه باشد، بخشیدن آن مدّت را به زن اشکال دارد امّا زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را متعه کند ، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچه جزء مدت ازدواج موقت باشد ، مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله متعه کند ، چنانچه صلاح بچه باشد میتواند مدت آن زن را ببخشد ، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر پدر یا جّد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند ؛ اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد ، مثلاً برای پسر چهارده سالة خودش زنی را دو ساله صیغه کند ، چنانچه صلاح بچّه باشد ، می تواند مدّت آن زن را ببخشد ولی زن دائمی او را نمی تواند طلاق دهد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر پدر یا جدّ پدری برای طفل خود زنی را صیغه کنند، اگرچه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد، مثلاً برای پسر چهارده ساله خود زنی را دو ساله صیغه کنند، بنابر احتیاط نمیتوانند مدّت آن زن را ببخشند و همچنین نمیتوانند زن دائمی او را طلاق دهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پدر یا جد پدری برای طفل خود زنی را صیغه کند، اگر چه مقداری از زمان تکلیف بچّه جزء مدّت صیغه باشد مثلاً برای پسر چهارده ساله خودش زنی را دو ساله صیغه کند چنانچه صلاح بچّه باشد میتواند مدّت آن زن را ببخشد، ولی زن دائمی او را نمیتواند طلاق دهد.