پسر 2 ساله ام سرش را به در و دیوار می کوبد و این مسأله مرا بسیار نگران کرده است.
این گونه رفتار به طور معمول تا 3 سالگی از بین می رود؛ بنابراین، نگران نباشید و اگر پس از 3 سالگی ادامه یافت یا بدتر شد، به متخصص مراجعه کنید. کودکان به ندرت با این عمل به خود آسیب می رسانند و به طور معمول از نظر ضربه و مکان، حساب شده می زنند، مگر این که در سیستم عصبی آنان مشکلی وجود داشته باشد. $ علل 1. ایجاد آرامش: برخی کودکان پس از یک روز خسته کننده و پراضطراب، سر خود را به در و دیوار می کوبند تا آرامش یابند. بکوشید از درگیری ها و سر و صدای منزل بکاهید. 2. جلب توجه: ممکن است نخستین بار که این عمل را انجام داده، عکس العمل و نگرانی شدیدی را در شما دیده است و از آن پس برای جلب توجه چنین می کند. توصیه می کنم با دیدن این حرکت کودک، احساساتی نشوید. می توانید صورت خود را برگردانید تا اضطراب و نگرانی شما را نبیند. 3. انتقامجویی: اگر با همسر خود اختلاف و درگیری دارید یا کودک را می آزارید و تنبیه بدنی می کنید، از این گونه رفتارها دست بکشید؛ زیرا این احتمال که برای انتقامجویی از شما این کار را انجام می دهد، وجود دارد. چند توصیه أ. انرژی کودک را با فعالیت های کم تحرک مانند نقاشی، بازی با اسباب بازی و ... صرف کنید و از بازی های پر تحرک بپرهیزید. ب. جلو اشیایی مانند تختخواب را که گوشه هایی نوک تیز دارند، با ضربه گیر بگیرید. ج. اگر این عمل هنگام خوابیدن بروز می کند، او را با نوازش و ماساژ پشت و قصه آرام کنید و تا خوابیدن کامل کنارش بمانید. د. در مواقع عادی بیشتر به او محبت کنید تا اگر برای جلب محبت شما سرش را به اجسام می کوبد، ارضا شود. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

پسر 2 ساله ام سرش را به در و دیوار می کوبد و این مسأله مرا بسیار نگران کرده است.


پاسخ:

این گونه رفتار به طور معمول تا 3 سالگی از بین می رود؛ بنابراین، نگران نباشید و اگر پس از 3 سالگی ادامه یافت یا بدتر شد، به متخصص مراجعه کنید.
کودکان به ندرت با این عمل به خود آسیب می رسانند و به طور معمول از نظر ضربه و مکان، حساب شده می زنند، مگر این که در سیستم عصبی آنان مشکلی وجود داشته باشد.
$ علل
1. ایجاد آرامش: برخی کودکان پس از یک روز خسته کننده و پراضطراب، سر خود را به در و دیوار می کوبند تا آرامش یابند. بکوشید از درگیری ها و سر و صدای منزل بکاهید.
2. جلب توجه: ممکن است نخستین بار که این عمل را انجام داده، عکس العمل و نگرانی شدیدی را در شما دیده است و از آن پس برای جلب توجه چنین می کند. توصیه می کنم با دیدن این حرکت کودک، احساساتی نشوید. می توانید صورت خود را برگردانید تا اضطراب و نگرانی شما را نبیند.
3. انتقامجویی: اگر با همسر خود اختلاف و درگیری دارید یا کودک را می آزارید و تنبیه بدنی می کنید، از این گونه رفتارها دست بکشید؛ زیرا این احتمال که برای انتقامجویی از شما این کار را انجام می دهد، وجود دارد.
چند توصیه
أ. انرژی کودک را با فعالیت های کم تحرک مانند نقاشی، بازی با اسباب بازی و ... صرف کنید و از بازی های پر تحرک بپرهیزید.
ب. جلو اشیایی مانند تختخواب را که گوشه هایی نوک تیز دارند، با ضربه گیر بگیرید.
ج. اگر این عمل هنگام خوابیدن بروز می کند، او را با نوازش و ماساژ پشت و قصه آرام کنید و تا خوابیدن کامل کنارش بمانید.
د. در مواقع عادی بیشتر به او محبت کنید تا اگر برای جلب محبت شما سرش را به اجسام می کوبد، ارضا شود.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین