دختر 9 ساله ام از یافتن دوستان مناسب در مدرسه ناتوان است و این مسأله مرا نگران کرده. آیا لازم است برای ترغیب او به دوست یابی دخالت کنم؟
به رغم آثار مثبت دوستان کودک( ر.ک:ص 94 و 95) ممکن است فرزند شما درونگرا باشد و از تنهایی، بیشتر لذت ببرد؛ پس او را به انتخاب دوست وادار نکنید. شما می توانید زمینه های دوستی او را با همسالان مطلوب فراهم سازید.(ر.ک:ج1، ص 19 و 20). ممکن است فرزند شما به دوستی با همسالان علاقه مند باشد؛ اما به علت کمرویی(ر.ک: ج1، ص 126) یا ندانستن راه های ایجاد ارتباط، با آنان دوست نمی شود. در این صورت، با استفاده از راهکارهای ذیل به او کمک کنید: 1. برای ایجاد انگیزه بیشتر در فرزندتان، او را با ارزش دوست خوب آشنا کنید. 2. به او بفهمانید که دوست یابی، مهارت اجتماعی است و کسی که نتواند برای خود دوستانی مناسب برگزیند، ناتوان است. امام علی(ع) می فرماید: اعجز الناس من عجز عن اکتساب الاخوان(1). ناتوان ترین مردم کسی است که از به دست آوردن دوستان ناتوان باشد. 3. به او بیاموزید که برای آغاز دوستی در مدرسه، سراغ دانش آموزی برود که مثل خودش تنها است و بعد از سلام و معرفی خودش بگوید:( می خوای با من دوست بشی.) 4. به او بیاموزید که به بازی گروهی بچه ها بپیوندد؛ سلام کند و اجازه بگیرد با آنان بازی کند. کودکان به طور معمول از این گونه پیشنهادها استقبال می کنند. پی نوشت: 1. نهج البلاغه، کلمات قصار، 12. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
عنوان سوال:

دختر 9 ساله ام از یافتن دوستان مناسب در مدرسه ناتوان است و این مسأله مرا نگران کرده. آیا لازم است برای ترغیب او به دوست یابی دخالت کنم؟


پاسخ:

به رغم آثار مثبت دوستان کودک( ر.ک:ص 94 و 95) ممکن است فرزند شما درونگرا باشد و از تنهایی، بیشتر لذت ببرد؛ پس او را به انتخاب دوست وادار نکنید. شما می توانید زمینه های دوستی او را با همسالان مطلوب فراهم سازید.(ر.ک:ج1، ص 19 و 20).
ممکن است فرزند شما به دوستی با همسالان علاقه مند باشد؛ اما به علت کمرویی(ر.ک: ج1، ص 126) یا ندانستن راه های ایجاد ارتباط، با آنان دوست نمی شود. در این صورت، با استفاده از راهکارهای ذیل به او کمک کنید:
1. برای ایجاد انگیزه بیشتر در فرزندتان، او را با ارزش دوست خوب آشنا کنید.
2. به او بفهمانید که دوست یابی، مهارت اجتماعی است و کسی که نتواند برای خود دوستانی مناسب برگزیند، ناتوان است.
امام علی(ع) می فرماید:
اعجز الناس من عجز عن اکتساب الاخوان(1).
ناتوان ترین مردم کسی است که از به دست آوردن دوستان ناتوان باشد.
3. به او بیاموزید که برای آغاز دوستی در مدرسه، سراغ دانش آموزی برود که مثل خودش تنها است و بعد از سلام و معرفی خودش بگوید:( می خوای با من دوست بشی.)
4. به او بیاموزید که به بازی گروهی بچه ها بپیوندد؛ سلام کند و اجازه بگیرد با آنان بازی کند. کودکان به طور معمول از این گونه پیشنهادها استقبال می کنند.
پی نوشت:
1. نهج البلاغه، کلمات قصار، 12.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین